abrakadabra1 06.04.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Witam Właśnie postawili nam kominek. Proszę o wszelkie porady, sugestie, jak go dalej wykończyć, może jakis stiuk? Z boku kominka jest taka wnęka na półki, chcieliśmy podświetlić je halogenem. Kominek ogólnie jest w centrum: z prawej strony jest jadania z aneksem kuchennym, z lewej już salon z klatką chodową. Jakie kolory pasowałyby Waszym zdaniem w salonie(jedna ściana na RTV i druga z oknem, salon łączy się razem dużą jadalnią wyjście na ogród). Kolor w salonie musiał pasować by z kolorem w jadalni... ciężko się jakoś w tym wszystkim znaleźć Na podłodze planujemy parkiet. Wielkie dzieki za wszelkie porady http://foto1.m.onet.pl/_m/8a29f9b187cf6173c7ea2294bf9111c9,5,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/dcd87ee2c8cfa1b085eeb943034cbc63,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trojan74 07.04.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Zależy jaki parkiet planujesz. Wg mnie odcień ścian powinien przede wszystkim współgrać z podłogą. Bo ściana lubi się "przeglądać" w podłożu.. Ja parkiet merbau polakierowanym półmatem zestawiłem z kolorem "złoto orientu" duluxa i wygląda super. Oczywiście można przełamać odpowiednio każdy kolor bo duża powierzchnia pomalowana jednolicie jak dla mnie wygląda tak sobie. No i dodatki, dodatki... najlepiej jeśli kontrastują delikatnie ze ścianami.. Trzeba sobie wszystko poukładać w głowie i myśleć po kolei. Najpierw pomyśl w jakich kolorach dobrze się czujecie. Potem - czy ciepły czy zimny. Następnie określcie sobie konkretną barwę a na końcu wybierzcie odcień. I najpierw wybierajcie kolor dominującej - największej powierzchni . Trochę zachodu z tym jest ale warto sie pobawić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts