Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotoradary w Niemczech

Cpt_Q

Recommended Posts

...no właśnie - wczoraj mnie ustrzeliło (co najmniej 2 razy :oops: )

i co dalej...?

Ma ktoś jakieś doświadczenia? Na granicy nie czekało na mnie gniazdo karabinów maszynowych tylko stragan z krasnalami. Mam też nadzieję, że nie przyjdą po mnie nocą i kolbami w drzwi nie załomocą.

Ale - jak to teraz w tym Schengen jest? Pocztą przysyłają, czy jak??

kiedyś to się poprostu blachy zmieniało bo się zagubiły... naprawdę się opłacało :wink:

...puki co to w niemczech będziesz jechał z duszą na ramieniu ale jak trafisz na integracyjny patrol to też może być nie za wesoło... tak dedukuje z tym patrolem w strefie przygranicznej...

...z mandatem do domu to chyba jeszcze nie :roll:

jak będziesz wyjeżdżał do Niemiec to wymień rejestracje, zgłoś do urzędu że ukradli, niechcący zniszczyłeś ;) i podczas kontroli drogowej masz luz bo przecież nie będą szukać Ciebie ale rejestracje auta... tak myślę ale od czasu wejścia do strefy mogło się coś zmienić :roll:

jak będziesz wyjeżdżał do Niemiec to wymień rejestracje, zgłoś do urzędu że ukradli, niechcący zniszczyłeś ;) i podczas kontroli drogowej masz luz bo przecież nie będą szukać Ciebie ale rejestracje auta... tak myślę ale od czasu wejścia do strefy mogło się coś zmienić :roll:

i jeszcze nazwisko zmień...

też miałem ze dwa razy "błysk" za granicą. I nie było konsekwencji. A jak przyjdzie kara to raczej zapłacić bo "chyba" faktycznie za coś to zdjęcie było ;-)

A w pozostałych krajach jeździ na ksero prawa jazdy...

prawo jazdy jako dokument masz oddany , a tak jak w tym przykladzie nie mozesz jezdzic po Hiszpanii na czas okreslony , np. miesiąc , tyle wlasnie chcieli mi dac w dojczu .... a jakby dali , to co ?

sorki za maly odjazd od tematu glownego

i jeszcze jedno male pytanko , czy na podstawie zdjecia daja mandat za niezapiete pasy ?

...też miałem ze dwa razy "błysk" za granicą. I nie było konsekwencji. A jak przyjdzie kara to raczej zapłacić bo "chyba" faktycznie za coś to zdjęcie było ;-)

Przekroczenie było o jakieś 20km/h (zamiast 70 pędziłem 90 - to był teren zabudowany poza autobaną.

Spij spokojnie.

Jak w ogóle coś przyjdzie to będzie Cie stać na to ;-)