Cpt_Q 06.04.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 ...no właśnie - wczoraj mnie ustrzeliło (co najmniej 2 razy ) i co dalej...? Ma ktoś jakieś doświadczenia? Na granicy nie czekało na mnie gniazdo karabinów maszynowych tylko stragan z krasnalami. Mam też nadzieję, że nie przyjdą po mnie nocą i kolbami w drzwi nie załomocą. Ale - jak to teraz w tym Schengen jest? Pocztą przysyłają, czy jak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sys 06.04.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 kiedyś to się poprostu blachy zmieniało bo się zagubiły... naprawdę się opłacało ...puki co to w niemczech będziesz jechał z duszą na ramieniu ale jak trafisz na integracyjny patrol to też może być nie za wesoło... tak dedukuje z tym patrolem w strefie przygranicznej... ...z mandatem do domu to chyba jeszcze nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 06.04.2008 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Ja już bezpiecznie w domku, ale...co dalej? Ustrzeliło mnie na pewno, te ichniejsze kamerki mniej widoczne takie... i tabliczki ostrzegawcze też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sys 06.04.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 jak będziesz wyjeżdżał do Niemiec to wymień rejestracje, zgłoś do urzędu że ukradli, niechcący zniszczyłeś i podczas kontroli drogowej masz luz bo przecież nie będą szukać Ciebie ale rejestracje auta... tak myślę ale od czasu wejścia do strefy mogło się coś zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 06.04.2008 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 No nie wiem, nie wiem... ja to raczej praworządny jakiś taki Tym razem to się zdarzyło, ale rzadko tam jeżdżę i nie przewiduję uczynić procederu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 07.04.2008 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 jak będziesz wyjeżdżał do Niemiec to wymień rejestracje, zgłoś do urzędu że ukradli, niechcący zniszczyłeś i podczas kontroli drogowej masz luz bo przecież nie będą szukać Ciebie ale rejestracje auta... tak myślę ale od czasu wejścia do strefy mogło się coś zmienić i jeszcze nazwisko zmień... też miałem ze dwa razy "błysk" za granicą. I nie było konsekwencji. A jak przyjdzie kara to raczej zapłacić bo "chyba" faktycznie za coś to zdjęcie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 07.04.2008 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 mi do domu przyslali pisanego na tydzien czytania o przepisach .....ble , ble o tym jaki to jestem niedobry .... ble , ble ile punktow karnych dostalem i dlaczego ze juz prawie stracilem prawo jazdy , ale .... .... no wlasnie , a jak zabiorą prawko , to co dalej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 07.04.2008 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 ponowny kurs i egzamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 07.04.2008 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 ponowny kurs i egzamin na niemieckim tv tlumaczyli , ze jak Niemiec straci prawko np. w Hiszpani , to tylko w Hiszpani nie moze jezdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 07.04.2008 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 A w pozostałych krajach jeździ na ksero prawa jazdy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 07.04.2008 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 A w pozostałych krajach jeździ na ksero prawa jazdy... prawo jazdy jako dokument masz oddany , a tak jak w tym przykladzie nie mozesz jezdzic po Hiszpanii na czas okreslony , np. miesiąc , tyle wlasnie chcieli mi dac w dojczu .... a jakby dali , to co ? sorki za maly odjazd od tematu glownego i jeszcze jedno male pytanko , czy na podstawie zdjecia daja mandat za niezapiete pasy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 07.04.2008 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 ...też miałem ze dwa razy "błysk" za granicą. I nie było konsekwencji. A jak przyjdzie kara to raczej zapłacić bo "chyba" faktycznie za coś to zdjęcie było Przekroczenie było o jakieś 20km/h (zamiast 70 pędziłem 90 - to był teren zabudowany poza autobaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 07.04.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Przekroczenie było o jakieś 20km/h (zamiast 70 pędziłem 90 - to był teren zabudowany poza autobaną. w moim przypadku pisali , ze przekroczenie o 40 ( autobaną , ograniczenie do 80 ) to prawko leci na miesiąc , ja przekroczylem o 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 07.04.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 ...też miałem ze dwa razy "błysk" za granicą. I nie było konsekwencji. A jak przyjdzie kara to raczej zapłacić bo "chyba" faktycznie za coś to zdjęcie było Przekroczenie było o jakieś 20km/h (zamiast 70 pędziłem 90 - to był teren zabudowany poza autobaną. Spij spokojnie. Jak w ogóle coś przyjdzie to będzie Cie stać na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciubu 07.04.2008 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 ...no właśnie - wczoraj mnie ustrzeliło (co najmniej 2 razy ) i co dalej...? Ale - jak to teraz w tym Schengen jest? Pocztą przysyłają, czy jak??Poczta nie ale Urząd skarbowy tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts