Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam ma pytanko do kwestii ogrodzenia. Jestem właścicielem działki oddzielonej od sąsiada płotem drewnianym (wykonany przez niego) na linii granicznej. Pytanie brzmi czy z prawnego punktu widzenia mogę postawić drugie ogrodzenie (chcę takie z 2.5 metra wysokości na przemian dwie sztachetki) tuż obok tego pierwszego( na mojej działce), tak aby sąsiad nie czepiał się a to za iglak że za blisko posadzony a to to a to tamto, po prostu jest bardzo wścibski. A chciało by się mieć spokój!!! Tak na marginesie chyba po prostu zazdrości gdyż obsadzam ogród zgodnie z przygotowanym projektem przez architekta!!!!Dzięki za pomoc pozdrawiam i życzę wszystkim dobrych sąsiadów (ps. dobrze że ma chociaż jednego super).
https://forum.murator.pl/topic/99550-ogrodzenie-miedzy-s%C4%85siadami-kwestia-prawna/

chyba przesadzasz - skoro juz jest ogrodzenie, to co zmieni drugie ??

a kwestia bliskosci nasadzen ?? to obawiasz sie zarzutu, ze jak galazka dotknie "jego" ogrodzenia to bedzie awantura ?? bez przesady .... chyba jestes w stanie poradzic sobie w takiej sytuacji bez inwestowania w kolejny parkan ;-)

co innego, jesli chcesz sie solidnie odgrodzic i stac sie "niewidzialny", ale i to zadanie spelni zapora z wysokiej zieleni, duzo bardziej estetyczna niz plot ....

https://forum.murator.pl/topic/99550-ogrodzenie-miedzy-s%C4%85siadami-kwestia-prawna/#findComment-2397587