Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ogrodzenie miedzy sąsiadami- kwestia prawna

adammiel

Recommended Posts

Witam ma pytanko do kwestii ogrodzenia. Jestem właścicielem działki oddzielonej od sąsiada płotem drewnianym (wykonany przez niego) na linii granicznej. Pytanie brzmi czy z prawnego punktu widzenia mogę postawić drugie ogrodzenie (chcę takie z 2.5 metra wysokości na przemian dwie sztachetki) tuż obok tego pierwszego( na mojej działce), tak aby sąsiad nie czepiał się a to za iglak że za blisko posadzony a to to a to tamto, po prostu jest bardzo wścibski. A chciało by się mieć spokój!!! Tak na marginesie chyba po prostu zazdrości gdyż obsadzam ogród zgodnie z przygotowanym projektem przez architekta!!!!Dzięki za pomoc pozdrawiam i życzę wszystkim dobrych sąsiadów (ps. dobrze że ma chociaż jednego super).

chyba przesadzasz - skoro juz jest ogrodzenie, to co zmieni drugie ??

a kwestia bliskosci nasadzen ?? to obawiasz sie zarzutu, ze jak galazka dotknie "jego" ogrodzenia to bedzie awantura ?? bez przesady .... chyba jestes w stanie poradzic sobie w takiej sytuacji bez inwestowania w kolejny parkan ;-)

co innego, jesli chcesz sie solidnie odgrodzic i stac sie "niewidzialny", ale i to zadanie spelni zapora z wysokiej zieleni, duzo bardziej estetyczna niz plot ....