Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

monah - specjalnie dla Ciebie jutro zrobię nowe zdjęcia salonu w całej okazałości

NO! ja myślę!!!

zrób i wklejaj, ja chętnie obejrzę. pokaż szczególnie ten tynk strukturalny (?) na ściance TV i kominkowej.

no i sofę pokaż.

i opis poproszę - co jest na ścianach, na podłodze, itp.

jak już w ten wątek wpadłaś, to tu nie jest lekko, o nie. na sucho Ci to nie ujdzie! :lol:

białe mebelki z wysokim połyskiem masz świetne, lubię takie. u siebie kombinuję taki stolik kubiczny:

http://pliki.sklep.meble.pl/gfx/damnet/sklep_oferta/3071/m1650162433.jpg

ale czas pokaże. nauczyłam się już nie kupować takich mniejszych elementów z wyprzedzeniem, zanim nie dokończę całości

w każdym razie meble z wykończeniem high gloss lubię bardzo... niezależnie od wszechobecnych śladów małych rączek i nosków :wink:

Piekne te inspiracje szarości.

Ja właśnie zamierzam zrobic na szaro mój duży pokój. Ale przecież tych odcieni szarości jest full. Wybrac z próbnika to wydaje się niemożliwe! Byłam popatrzec w sklepach i jestem juz całkiem głupia. Ogląałam Beckersa, Dekorala - tą z kolekcji Ewy Minge, dekorala z mieszalników i....NIC.!!! Boję się kupic cokolwiek, bo z doświadczenia wiem, że to co widac na papierku - na ścianie prezentuje się inaczej. Dlatego mam OGROMNĄ PROŚBĘ. Podzielcie się wiadomościami na temat szarych farb. Pisaliście, ze macie w domach. Mi chodzi o szary - niezbyt ciemny - taki szary w odcieniu stalowym - nie żaden gołębi, niebieskawy czy fioletawy. Pomóżcie, skorzystam z Waszego doświadczenia. Acha, pokój ma 25 metrów.

Pozdro

Rosanna 74

więc ja maiałm podobny problem, nawet musiałam przemalować przedpokój,

jest taka farba w castoramie z dekorala, nazywa sie bodajże intuicja a druga coś tam popiel( jedna z nich jest ciemniejsz ) i ta właśnie jest super- ta ciemniejsza, pamietaj :lol: , nie wpada ani w niebieski ani w fioletowy.

jednakże zastanowiłabym sie czy cały pokój malowałabym na taki szary, może być trochę za ciemno :-?

u mnie jest w salonie pomalowana tylko jedna ścian na szary kolor jako kontynuacja przedpokoju.....no chyba żę całą reszte w salonie chcesz dać jasną, to na pewno bedzie ładnie odbijać :wink:

Rosanna 74

więc ja maiałm podobny problem, nawet musiałam przemalować przedpokój,

jest taka farba w castoramie z dekorala, nazywa sie bodajże intuicja a druga coś tam popiel( jedna z nich jest ciemniejsz ) i ta właśnie jest super- ta ciemniejsza, pamietaj :lol: , nie wpada ani w niebieski ani w fioletowy.

jednakże zastanowiłabym sie czy cały pokój malowałabym na taki szary, może być trochę za ciemno :-?

u mnie jest w salonie pomalowana tylko jedna ścian na szary kolor jako kontynuacja przedpokoju.....no chyba żę całą reszte w salonie chcesz dać jasną, to na pewno bedzie ładnie odbijać :wink:

HRABSKA, ja własnie oglądałam tą INTUICJĘ - na próbniku mi sie podobała. Ten drugi kolor - jasniejszy - to bodajże jedwabny popiel. Czy dobrze zrozumiałam - polecasz ten ciemniejszy kolor jeśli już?

Serdecznie Ci dziękuję za odzew -+ bo ja juz zdesperowana jestem :)

Czy dobrze zrozumiałam - polecasz ten ciemniejszy kolor jeśli już?

tak dokładnie ten ciemniejszy, ten jasniejszy fuj, wpadał w fioletowy,

wziełam jeszcze jedna farbę z tikurili o ton lub dwa ciemnieszą, i dałam na jedna ściane w przedpokoju, wygląda bosko, ale fakt na poczatku wydawała mi sie za ciemna, tak naprawde to wszystko poukłada gra świateł

Powodzenia :lol: 8)

Czy dobrze zrozumiałam - polecasz ten ciemniejszy kolor jeśli już?

tak dokładnie ten ciemniejszy, ten jasniejszy fuj, wpadał w fioletowy,

wziełam jeszcze jedna farbę z tikurili o ton lub dwa ciemnieszą, i dałam na jedna ściane w przedpokoju, wygląda bosko, ale fakt na poczatku wydawała mi sie za ciemna, tak naprawde to wszystko poukłada gra świateł

Powodzenia :lol: 8)

Jeszcze raz - serdeczne dzięki. Chyba zdecyduje się na tę INTUICJĘ. To pierwszy kolor, który wpadł mi w oko - a mówią, że pierwsza myśl najtrafniejsza :)))))

Piekne te inspiracje szarości.

Ja właśnie zamierzam zrobic na szaro mój duży pokój. Ale przecież tych odcieni szarości jest full. Wybrac z próbnika to wydaje się niemożliwe! Byłam popatrzec w sklepach i jestem juz całkiem głupia. Ogląałam Beckersa, Dekorala - tą z kolekcji Ewy Minge, dekorala z mieszalników i....NIC.!!! Boję się kupic cokolwiek, bo z doświadczenia wiem, że to co widac na papierku - na ścianie prezentuje się inaczej. Dlatego mam OGROMNĄ PROŚBĘ. Podzielcie się wiadomościami na temat szarych farb. Pisaliście, ze macie w domach. Mi chodzi o szary - niezbyt ciemny - taki szary w odcieniu stalowym - nie żaden gołębi, niebieskawy czy fioletawy. Pomóżcie, skorzystam z Waszego doświadczenia. Acha, pokój ma 25 metrów.

Pozdro

oj racja, racja, że to bardzo trudno dobrać :)

Pamiętam, jak kilka lat temu wymyśliłam sobie ścianę, która miała wyglądać surowo, chropowato, jak szary kamień. Pomalowałam strukturę na jakiś szary odcień (odrobinkę wpadał w beż, nazwy ani firmy nie pamiętam) i efekt był tak koszmarny, że zabroniłam mężowi wchodzić do pokoju, póki tego nie przemaluję :lol:

oj racja, racja, że to bardzo trudno dobrać :)

Pamiętam, jak kilka lat temu wymyśliłam sobie ścianę, która miała wyglądać surowo, chropowato, jak szary kamień. Pomalowałam strukturę na jakiś szary odcień (odrobinkę wpadał w beż, nazwy ani firmy nie pamiętam) i efekt był tak koszmarny, że zabroniłam mężowi wchodzić do pokoju, póki tego nie przemaluję :lol:

O widzisz - sprecyzowałaś to o co mi chodzi - czyli surowo, chropowato jak kamień :)

Kupiłam z mieszalnika S1500N i moim zdaniem odcień wpada w leciutki fiolecik :(

Ja też będę miała łazienkę biało szarą:

biały mat 30x60 (brak zdjęcia i nazwa płytek gdzies uciekła)

jasny szary - Gemini Grau 30x60

http://www.hazym.com.pl/img_prod/39.jpg

ciemny szary - Gemini Schwarz 30x60

http://www.hazym.com.pl/img_prod/40.jpg

i mozaika Dune

http://www.multiwnetrza.pl/images/lazienki/Mozaiki/RIO_CINZA.jpg

do tego też listwy inox

Amor masz juz może fotki lazienki w tych szarościach ?? mogę prosić na meila [email protected]

• 2 weeks później...
Ja też będę miała łazienkę biało szarą:

biały mat 30x60 (brak zdjęcia i nazwa płytek gdzies uciekła)

jasny szary - Gemini Grau 30x60

http://www.hazym.com.pl/img_prod/39.jpg

ciemny szary - Gemini Schwarz 30x60

http://www.hazym.com.pl/img_prod/40.jpg

i mozaika Dune

http://www.multiwnetrza.pl/images/lazienki/Mozaiki/RIO_CINZA.jpg

do tego też listwy inox

Amor masz juz może fotki lazienki w tych szarościach ?? mogę prosić na meila [email protected]

ja tez bylabym zainteresowana, jak wygladaja te plytki, gdyz zamierzam te jsniejsze uzyc do podlogi w kuchni i korytarzu. One sie tak troche mienia, czy wyglada to dobrze?

z gory dzieki :D

te płytki to chyba Nord Ceram. Też się na nie "napaliłam", bo dosyć tanie i fajne, ale na żywo coś mi w nich przeszkadzało... i wzięłam inne, podobne :)

a jakie wzielas?

ja wczesniej chcialam Villeroy&Boch Bernina, ale to bylo przy tanim EURO ;)

Nord Ceram Gemini sa do nich baaardzo podobne, z tym ze w niektorych miejscach maja takie jasne refleksy i nad nimi sie zastanawiam. A konkretnie czy bedzie to pasowalo do deski 12 cm dab rustic ;)))