Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam!

Bardzo podobaja mi sie wnetrza w szarosciach i chcialabym tak urzadzic pokoj goscinny, ale nie wiem czy to sie uda.

Pokoj ma 20m2 przerobiony jest z garazu a w miejsce bramy garazowej wstawilismy ogromne okno, problem w tym ze ramy sa z ciemnego drewnaTeraz pytanie estetyczne czy lekko szare sciany nie beda sie gryzly z ramami okna?Naroznik bedzie w kolorzeszarym grafitowym, szafa zabudowana a jej front z lacobelu-grafit-lustro.Myslalam o regale na ksiazki i albumy ze zdjeciami -pytanie w jakim kolorze?zaznacza , ze bedzie robiony u stolarza.

Tak mi sie wydaje , ze jak bedzie jasny dywanik i jasne dodatki to to moze odciazyc pokoj ale czy napewno?Na podlodze sa juz polozone panele w kolorze-kempas-classena.

I co wy o tym myslicie, wiem ze latwiej byloby mi urzadzic to wszystko w bezach itp. ale ja juz mam ich dosyc w calym domu, chcielibysmy aby to miejsce bylo troche inne.

Czekam na porady i propozycje i dziekuje

pa

Klaudia

Witam!

Bardzo podobaja mi sie wnetrza w szarosciach i chcialabym tak urzadzic pokoj goscinny, ale nie wiem czy to sie uda.

Pokoj ma 20m2 przerobiony jest z garazu a w miejsce bramy garazowej wstawilismy ogromne okno, problem w tym ze ramy sa z ciemnego drewnaTeraz pytanie estetyczne czy lekko szare sciany nie beda sie gryzly z ramami okna?Naroznik bedzie w kolorzeszarym grafitowym, szafa zabudowana a jej front z lacobelu-grafit-lustro.Myslalam o regale na ksiazki i albumy ze zdjeciami -pytanie w jakim kolorze?zaznacza , ze bedzie robiony u stolarza.

Tak mi sie wydaje , ze jak bedzie jasny dywanik i jasne dodatki to to moze odciazyc pokoj ale czy napewno?Na podlodze sa juz polozone panele w kolorze-kempas-classena.

I co wy o tym myslicie, wiem ze latwiej byloby mi urzadzic to wszystko w bezach itp. ale ja juz mam ich dosyc w calym domu, chcielibysmy aby to miejsce bylo troche inne.

Czekam na porady i propozycje i dziekuje

pa

Klaudia

nie umiem doradzać, powiem tylko tyle: szary nie gryzie się z żadnym kolorem tylko go uwydatnia :D tym lepiej, że okna są ciemne, będzie bardziej elegancko. żeby ożywić pomieszczenie (sam szary, może być smutno) potrzebne jest coś jeszcze, potrzebna jest biel, kontrast albo żywa barwa :wink:

A propos farb popielatych - wbrew pozorom wybór nie jest duży, a większość tych szarości wpada w beże, więc jak ktoś chce zimny odcień to trudno coś znaleźć oprócz tego Dekorala właśnie. Ja odkryłam farby Kabe z mieszalnika - mają kilka odcieni szarych, bardzo ładnych. No i tanio wychodzi. Za 10 l zrobionych na podkładzie farby oddychającej, nadającej się do łazienek i kuchni będę płacić ok. 170 zł.