Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Popieram!!!

Mnie już odbija na punkcie szarości. Wczoraj wróciłam do domu z szarą torebką, butami, golfem, spódnicą i marynarką ... Czas zacząć się leczyć?

ja kupiłam sobie lakier do paznokci w odcieniu greige, taki ciemnobrazowoszary...jak pomalowałam to troche trupio wyglada :D ale mi sie podoba :D

podpowiem tylko jeszcze, że Flugger ma ładne szarości i baaaaardzo fajne próbki - duże, jedną próbką można pół ściany wymalować i wtedy obadać kolor o różnych porach dnia... 18 zł jedna.

dużo ich kupiłam, żeby znaleźć fajny odcień do pokoju dziennego - ale udało mi się.

niestety w kuchni tego NIE zrobiłam, wybrałam ładny kolor kierując się zasadą "o jeden ton jaśniejszy" - i jest za jasny....:bash:

...a resztę próbek wykorzystam do malowania pomniejszych rzeczy typu donice ;)

wantet jakieś 2 miesiące temu przemalowaliśmy 2 ściany w pokoju (pozostałe 2 są białe) również na szaro :D z tym że braliśmy gotową farbe zmieszalnika (sama nie odważyłabym się kombinować z szarościami) obawiałam się że będzie za ciemno, ale kolor okazał się na ścianie jaśniejszy ;) na początku wydał mi się strzałem w 10, ale teraz przy świetle dziennym bardziej pasuje mi do pastelowej popieli niż szarości ;)

te szarości jak widać o każdej porze dnia czy nocy (sztuczne oświetlenia) dają inny odcień :D :D :D

również mam prośbe, zrobiliśmy z mężem czarno-srebrne półki (podobne do tych:

http://images42.fotosik.pl/226/3c134bb61bd9419dmed.jpg

tylko dostosowaliśmy wymiary do naszych potrzeb a raczej ograniczeń ;)

i teraz mam dylemat jakie dodatki dobrać :rolleyes: żeby pokój ożywić i ocieplić....

myślałam o czymś takim jak tu np

http://images36.fotosik.pl/201/1d3f12bad1389c54m.jpg

ale gdzie ja coś takiego znajdę :rolleyes:

Edytowane przez ida2

Poduszki - idziesz do sklepu z tkaninami okiennymi, wybierasz materiał, kupujesz i niesiesz do krawcowej :) Jeśli Ci się nie chce aż tak kombinować, szukasz w sklepach - do skutku. Druga opcja może być trudniejsza, bo 1) turkusy bywają sezonowo, 2) jeśli już są, to w ograniczonej linii., 3) są w jednym rozmiarze :)

Szkło - sklepy z dodatkami, większe kwiaciarnie, hipermarkety.