Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ida!

(cudny kot i piękna zasłona, tak przy okazji)

Tkanin faktycznie jest mnóstwo, jeśli narzekasz na brak czasu na zakupy stacjonarne, zawsze możesz poszukać na allegro, kupić po 1 m tkaniny w kilku odcieniach, i w domu "przymierzyć", który najbardziej Ci pasuje.

Ja tak przeważnie kupuję tkaniny.

Wybieram dany odcień - np. szary - szukam na all, zapisuję zdjęcia, potem je porównuję, biorę zwykle 3-4 odcienie po 1 m.

To jedna tonacja w kilku wariantach, zgodna z moimi upodobaniami, więc zawsze się przydadzą, np. na poduchy.

Edytowane przez Anjazzielonego

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja zawsze zaczynam od jednego elementu, a potem z nim chodzę po sklepach i dobieram resztę :) To nic, że czasami zaczynam od ... strony - turkusowe zasłony były dobrane do paseczka na poszewce jaśka, czerwone poduchy i anielica do wizji czerwieni, która kołatała mi się gdzieś po głowie itd.

Marzy mi się taka sypialnia, prosta, szara, złamana kolorem.. pierwszy problem - znaleźć dokładnie taką farbę jak kolor ścian na zdjęciu. Przeczytałam wątek o szarych farbach ale za wiele się nie dowiedziałam..możecie doradzić laikowi jak uzyskać taki kolor?:rolleyes:

W zeszłym tygodniu kupiłam wreszcie szarą farbę do pokoju dziennego. Dobranie koloru nie było proste - w efekcie mam 14 puszek 250ml Duluxa ponieważ odcień był ciągle nie ten. Ale w końcu wybrałam. Oprócz ilości światła, które wpada do pokoju (trzeba uwzględnić wielkość oraz kierunek usytuowania okien, piętro na którym się mieszka, ewentualne zacienienia - budynek lub drzewa tuż za oknem, zabierające światło dzienne itd.itp) przydałoby się uwzględnić kolory, które będą towarzyszyły barwie na ścianach. U mnie będą to barwy ciemne nasycone, a pokój jest południowy, więc kolor farby, który wybierałam ciągle był za jasny i wpadał albo w fioletowy, żółty, czerwony, kakaowy... eh. Wybierałam już wiele kolorów do wnętrz, ale ten szary sprawił mi najwięcej trudności :D Za to jest najładniejszy ;)

Cześć ! W zasadzie to wątek zatytułowany "Inspiracje" ale widzę że i porady się tu znajdują więc może i ja skorzystam?

Zabieram się za remont sypialni. Zmieniam kolor ścian pomarańczowo-ecru na szarości :-) Meble w sypialni posiadam białe. I tu zaczynają się schodki, bo komoda i szafki nocne mają pozłacane uchwyty. Jakoś mi się to "gryzie" z planowanym szarym kolorem ścian. Marzą mi się uchwyty w kolorze aluminiowym. Napiszecie -- trzeba by wymienić uchwyty ze złotych na srebrne....Nic z tego -- nie da się :-( (chlip, chlip). Uchwyty są tak zamaskowane od środka, że nie da rady ich odkręcić. Wpadłam więc na pomysł by przemalować te elementy. Mąż twierdzi że nie ma takiej możliwości.

A może Wy mi coś doradzicie, proszę?

Dawaj fotkę, może wymyślimy jeszcze inne rozwiązanie! W końcu od tego tu jesteśmy :popcorn:

o to wlasnie monika3 chodzi

jezeli chcesz rzetelnej porady daj fotke,nie masz pojecia jakie tu dziewczyny maja pomysly

trzeba zobaczyc czy uchwyty sa wystajace czy wklesle,ogolnie jaki maja ksztalt,moze da sie je obciagnac jakims materialem,obkleic czyms fajnym....czy sa plastikowe,metalowe?

wszystko ma wplyw :smile:

heh nawet nie zdążyłam odpowiedzieć, dzięki że mnie uprzedziłyście bo nie znałam odpowiedzi na to pytanie :) a w jakiej cenie +- one były na tej wyprzedaży ? też mi sie podobają

już sobie doczytałam: http://www.ceneo.pl/;0151977202-10.htm , dziwią mnie te diametralnie różne opinie...

Edytowane przez queene