Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

prawdziwy.anika ta sofa jest śliczna!

a przede wszystkim wielofunkcyjna i miesci sie w kategoriach praktycznego minimalizmu-wejdzie do kazdego salonu...

dzielmy sie dziewczyny "adresami" szarych sof,bo niby wybor jest duzy,ale jak przyjdzie cos kupic,to sa to wirtualne towary,albo sprowadzone z zagranicy za jakies chore pieniadze....

No piekny:)

a moze rolety rzymskie takie jak poduszki? sliczna podloga

No rolety to jedna z koncepcji, druga to zasłony takie jak poduszki (szare z czernią lub białe tłoczone) i lekkie firanki, tyle, że jest ten narożnik i nie bardzo wiem, jak te zasłony wyglądałyby takie... wciśnięte w róg ;) Rolety ok, tyle, że za narożnikiem jest duże okno balkonowe a w sąsiedztwie jadalnia z wyjściem na taras, no i trzeba to jakoś zgrać, żeby do siebie pasowało. I ten stan trwa już 7 miesięcy :bash:

Nooo... element narożny... jest ;) Najczęściej w tym miejscu podnosimy zagłówek i wylegujemy się oglądając np film (tv mamy na wprost narożnika). Wtedy jest wygodnie.

to jest dokładnie sytuacja w której czujemy małe ukłucie zazdrości że się nie zdecydowaliśmy. gdybym miała jeszcze raz kupować to miałabym niezłą zagwostkę.

magnolia - dziękuję za komplement, wyposażenie jest niskobudżetowe bo to mieszkanie z wielkiej płyty i za kilka lat na pewno się z niego wyprowadzimy więc nie ma sensu robić jakiś wielkich inwestycji:) W rzeczywistości nie jest tak ciemno, jest nawet bardzo jasno bo pokój jest południowy, na 9 piętrze a przed nami nie ma żadnego bloku. Naprawdę wygląda mniej więcej tak:

http://img684.imageshack.us/img684/4102/dsc06280i.jpg

Myślałam też oczywiście o jasnej skórze ale póki co nie znalazłam niczego jasnoszarego w średniej cenie (do 3000pl). Będę oczywiście szukać dalej:)

monikaa13 - blat jest niestety z laminatu, firmy Kronopol, kolor Eliza. W rzeczywistości nie jest jednolity tylko w takie małe ciemniejsze plamki. Daleko mu do ideału, mam wrażenie że strasznie nie pasuje ale 2 miesiące szukałam grafitowego taniego blatu i nic nie pasowało więc z bólem serca musiałam wziąć ten. Lampa to model Elba firmy Markslojd, kolor aluminium. Kolejna tania rzecz (78zł) ale wygląda fajnie i daje świetny cień na suficie - pokażę tylko muszę zrobić zdjęcie wieczorem. Świeci całkiem dobrze, napisałam przy niej całą pracę magisterską i nie oślepłam:) żarówka ma 40W ale 60tka też działa:) Są też w większym rozmiarze i taka miała być zamiast ikeowej kuli ale niestety producent delikatnie mówiąc nie pomyślał i większa ma inną oprawę przy suficie co wygląda tragicznie, zwisła więc w innym pokoju.

prawdziwy.anika - szara sofa faktycznie jest piękna:) ale ciężko tak zamawiać w ciemno bez siadania i oglądania materiału z bliska.

antracytowa - ta z ikei wygląda fajnie, jak ostatnio patrzyłam to chyba jej jeszcze nie było. Cena też bardzo fajna i Karlstady są baaardzo wygodne, poważnie się nad nią zastanawiam. Moje mieszkanie powoli zamienia się w ikea ale cóż poradzę na to, że mają dużo fajnych i niedrogich rzeczy? :)

Pavis - świetny ten narożnik, akurat zająłby cały mój pokój ;)

Tak w ogóle to ciężko jest z tymi sofami, albo okropne albo drogie (ostatnio widziałam narożnik za 42 tys.) , a często jedno i drugie. A gości na czymś sadzać trzeba:)

(przepraszam za takiego długaśnego posta:))