Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

aneta zamienila materialowa sofe na skorzana,a atika skore na sofe z pokrowcem

zamienia sie jeden material na drugi w nadziei,ze ten to juz przetrzyma wszystko,ale nadzieja to wiecie czyja matka jest :razz:

widzialam ostatnio w jakims programie mieszkanie Napieralskiego,cale sciany pomazane przez jego dwie corki....mowi,ze nie bedzie robil remontu,dopoki nie podrosna :cool:

aneta zamienila materialowa sofe na skorzana,a atika skore na sofe z pokrowcem

zamienia sie jeden material na drugi w nadziei,ze ten to juz przetrzyma wszystko,ale nadzieja to wiecie czyja matka jest :razz:

widzialam ostatnio w jakims programie mieszkanie Napieralskiego,cale sciany pomazane przez jego dwie corki....mowi,ze nie bedzie robil remontu,dopoki nie podrosna :cool:

No chyba najlepszym pomysłem będzie czarna skóra ;) Mało co na niej będzie widać...

Choć przy dzieciach masz rację... nadzieja ....

A ściany to ja mam ślicznymi zielonymi pastelowymi kredkami pomazane. Choć na ścianie tikurilla do zmywania i ponoć szorowania to jakoś nie do końca zeszło - fakt farba też została na swoim miejscu ;)

Atiko - spróbuj magiczną gąbką Jana Niezbędnego albo taką z Rosmanna.

ściany z kredek czy skórzane kanapy z długopisu ?? ;)

i żeby nie było że tylko nie w temacie...

http://www.juvandesign.com/wp-content/uploads/2009/11/Elegant-White-sofa-for-Modern-Living-room-Lacon-by-desiree-Divano-04.jpg

http://www.juvandesign.com/wp-content/uploads/2009/11/Elegant-Grey-sofa-for-Modern-Living-room-Lacon-by-desiree-Divano-05.jpg

Edytowane przez atika

mazo, u moich znajomych na tej kanapie jest filc. mają kota i właściwie, to obłazi od jego sierści, co jest jedynym minusem. odkurzana, używana i nie peelinguje się WCALE!!!! byłam w szoku, widząc ją po dwóch miesiącach. :D a ta Marcina, wydaje mi się, że filcowa nie jest.... na filcu moich znajomych ,po wstaniu nie pozostaje żaden ślad po pupie;)

O! to super! Te ślady po pupie trochę mnie zmartwiły:) Muszę w końcu sie wybrać do salonu, gdzie mają te kanapy i zobaczyć, jakie materiały proponują. Ta Twoich znajomych była chyba dosyć ciemna? Wolałabym ciemny szary niż ciemny grafit, bo przy takim dużym narożniku zrobi się wielka ciemna plama :)

A o kulkowaniu się filcu wie chyba coś Monah, bo to od niej zaczepnęłam tę informację:) Ale wiadomo -filc filcowi nierówny :)

Podobno w próbniku są dwa odcienie szarego.Ten ich i jakiś jaśniejszy.Nie widziałam niestety tego próbnika. Jak kupowałam swoją kanapę dostałam info od producenta,że produkty z filcu mogą ulegać peelingowaniu :( i dlatego m.in. moja sofa jest mieszana. a ta ich na prawdę nie ma ani jednej kulki!!! przejrzałam ją ostatnio na wylot i nic!!!

Ja to chyba wredna matka jestem ;) Jedzenie tylko w kuchni przy stole, picie tak samo. To się tyczy starsze córki. Młody raczej sam nie wcina a jak już to w swoim krzesełku do karmienia. Nie mam problemów z odpadkami w sofie. Kredkami narazie maziają po kartkach ( młodszy podpatruję siostrę). Za to ja szaleję po ścianach. Właśnie się wyżywam u córki w pokoju :p. Jakoś taka maniaczka jestem pod tym względem i nawet nie pozwalam z czekoladą w łapce latać. Zjedzą, odrazu wycieram łapki i do zabawy. Ale żeby nie było, kurz u mnie leży od soboty do soboty ;)

Dziewczynki zdjęć nie bedzie bo Natuzzi poki co robi te kanapy:), sa zamowione, koncem listopada, poczatkiem grudnia maja byc gotowe. W swojej galerii mam zdjecie ze strony ale kolor czarny. Ten szary to nie jest taki zupełnie szary...wlasciwie to i my i sprzedawcy mieli klopot zeby okreslic precyzyjnie odcien:-?...dlatego nazywamy je szarawe bo sa dosc ciemne i wpadaja w szary, strikte szare mi sie nie podobaja;), wygladaja tak sztucznie...

U mnie skorzane bo..ciemna skora jest dosc latwa w utrzymaniu czystosci, wystarczy wyczyscic pobrudzony fragment i po bolu, materialowe niestety trzeba prac cale a ja mam fobie na tym punkcie wiec piore czesto, no i irytuje mnie taka gola sofa, nawet jesli stoi tylko dzien taka rozebrana...druga kwestia te które mi się podobaja maja sciagane pokroce tylko z siedzisk i poduszek. Podlokietniki sa że tak powiem stałe...no i dupa zbita bo jak je niby wyprac? dlatego sobie darowalam materialowe choc palam do nich wielka miloscia:D

Witam wielbicielki szarości :)

Czy któraś z Was widziała gdzieś może takie krzesła obite skórą jak to:

http://modo4u.pl/components/com_virtuemart/shop_image/product/Krzes__o_White_C_4926de3601776.jpg

tylko oczywiście SZARE - bo wszędzie tylko kremowy i kremowy...

DorciaIQ specjalnie dzisiaj dla ciebie wertowalam neta zeby poszukac takowe w szarosciach. i nic nie ma, choc wiem na 100% ze gdzies juz widzialam podobne szare krzesla. jeszcze poszukam. a ja wczoraj zamowilam na probe to krzeslo , dzis dotarlo i mam mieszane uczucia. krzeslo jest wygodne, ale nie jest idealnie biale jak na zdjeciu, wpada w lekki kremik. dla mnie to nawet lepej bo bedzie mi pasowac do sof. na razie mam je w pracy, wieczorem sprawdze jak prezentuje sie w domu. zamowilam tez jedno krzeslo na probe z halmaru, bedzie we wtorek. wtedy dokonam ostatecznego wyboru, ktore krzesla dokupic. a to "niewybrane" zawsze sie gdzies przyda. pozdr.A.