Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak sobie oglądam te wszystkie inspiracje i pomijają fkat, że wiekszosć zdjeć jest po "poszarzanych" obróbkach i kolory są nierzeczywiste to zastanawia mnie, ile osób zdecydowałoby sie na zamieszkanie w takim domu ze starymi meblami, wykończeniem. I nie chodzi mi tu o odnowione, wywoskowane, wypieszczone stare mebelki. Myśle raczej o tej surowiźnie jak drewno z palet, beton bez warsty zywicy, stare szkło czy przemysłowe osb. Przyznam, ze ja takiech wnętrz nie spotkałam nigdzie. Choc mnie bardzo pociaga styl industrialny to nie wiem, czy mój mąż przyjąłby podlogę z surowych odpadów po paletach bitych gwoździami.... Nie wiem nawet, czy w altanie pozwoli mi taką ubić :D Takie trochę te wnetrza do podziwiania na foto ale mało realne do zamieszkania w naszych warunkach. Tak sądzę.... Chyba pozostaje sam zachwyt nad szaroscią i jakimiś detalami jedynie...

wiekszosc z tych zdjec to stylizacje dekoratorow ktore nie sa do zamieszkania i tu sie zgadzam z Mayland ale ja chetnie kilka starych elementow przygarne. Grunt to chyba polaczyc je z niezbednymi, funkcjonalnymi rzeczami a tu juz sztuka (no zobaczymy co mi z tej mieszanki wyjdzie). Zawsze sie pocieszam, ze te stare nawet jak zmarnuje nie szkoda bedzie wyrzucic i tak u mnie na pewno bedzie cos z palet, stare zardzewiale reklamy, viktorianskie okna, stare drzwi i mam nadzieje metalowe industrialne kolka do mebli.

b to wlasnie są INSPIRACJE:)

ja to traktuje jak ...pokaz mody (?) tez sie zachwycam, ale nie wyobrazam sobie pomykać przez moje miasto w takim stroju:)

choc wyobraznie mam niewyobrażalną (jak mowi moj mąz)

http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-11/a442a4f8.jpg

p.s.

jak znowu powyzszego nie widac to sie pochlastam ;/

Edytowane przez leaat

Ale czasem można sobie poeksperymentowac . Mojej córce zrobiliśmy łózko z palety, takiej dużej po kartongipasch. Zwęzilismy, przeszlifował mąż i pomalował olejem wybielajacym. Mieszkała tak przez rok, po roku stwierdziła że musi mieć wyżej spanie, więc mąż dodał grube nogi z kantówki. Niestety stwierdził że coś się tam ugina i na boku dodał deskę co moim zdaniem całkiem zepsuło efekt. Ale Olka jest zadowolona, ma teraz całkiem inne łóżko. Koszty małe, można się pobawić, a przecież po roku kupnego łóżka nie zmieniałabym jej na inne. Myślę że jest w takim wieku że każde łózko by wywaliła bo za chwile kończy 15 lat- wiecie okres burzy i buntu.

W tych przemysłowych rzeczach albo starych rupieciach jest fajne to , że zawsze można temu coś dodać, odjąć, przemalować albo po prostu wywalić.

leat, mam nadzieję, ze jednak się nie pochlastałaś.....;)

a ja z tymi industrialno-vintage rzeczami mam tak :

- zajebiaszczo podobają mi się inspiracje ;)

- baaaardzo chciałabym mieć je w domu, ale w wersji ułagodzonej, czyli każda rdza zaimpregnowana, drewno oszlifowane i zaolejowane, pęknięcia pod kontrolą w

miejscach zaplanowanych ( coby łatwo to było posprzątać i żeby kurz się nie czepiał!!!!!)

- a wszystkie przedmioty które spełniają moje normy są albo nie do zdobycia ( bynajmniej w RP), albo kosztują :rolleyes::evil:

i jak na razie udało mi się zakupić jeno taki oto stolik ( do którego Pani l...e ma świetnie pasującą konsolkę ;) )

http://lh3.ggpht.com/_j07Dj91Ot4Y/TOQL1jw00VI/AAAAAAAAAGM/N4u7kbQ0Ox4/s512/IMG_0148.jpg

ponawiam prośbę o info., czy ktoś wie, gzie mogłabym dokupić stolik w podobnym klimacie, może być nieduży.

Edytowane przez aricia

Zawsze sie pocieszam, ze te stare nawet jak zmarnuje nie szkoda bedzie wyrzucic i tak u mnie na pewno bedzie cos z palet, stare zardzewiale reklamy, viktorianskie okna, stare drzwi i mam nadzieje metalowe industrialne kolka do mebli.

no nie wiem nie wiem

teraz stare i zardzewiale to kupe kasy kosztuje

jakbym miala wyrzucic np takie 4 stowy do smietnika.....

http://allegro.pl/lampa-fabryczna-industrial-loft-design-i1333162836.html

predzej bym zawalu dostala....:lol2:

palety juz zbieram,ale kurcze ostatnio bardzo duzo realizacji z paletami jest...

ostatnio nawet taki program w tv"gadzety kobiety",dwie eleganckie panie z tipsami cos tam opowiadaja i maja paletowy stolik....

Edytowane przez prawdziwy.anika

no to mi smutno bo u mnie nie ma,:(

więcej tam takich było? jak nie tani on był

a oferty w necie nie można chyba obejrzeć, albo nie wiem gdzie kliknąć

TK Maxx on line to jest tylko w UK. Poza swoja wyspe to nie chce nigdzie indziej wysylac:

http://www.tkmaxx.com/

moze znajdzesz gdzies przekierowanie na PL...