Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam serdecznie dziewczyny.Wątek śledze już jakiś czas, tak mnie siekło na te szarości, że w poniedziałek zamawiam płytki 60 na 60 z nowej gali seria Signuhttp://www.nowa-gala.pl/pl/index/html/id:3/collection:625/SIGNUMm

Tylko jest mały problem, ponieważ płytek będzie ok 60metrów salon, kuchnia ,hol, korytarz a, że nie widze łazienki w innych kolorach to też będzie szara i proszę Was o zdanie czy ja się nie zaszarze????

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

paryska, jak już wybierzesz szare płytki do łazienki to też sie pochwal ;)

Dla mnie szara podłoga i wszystkie szare ściany to już zbyt szaro ;) Może jedna szara reszta... białe? I koniecznie drewno w dodatkach. Moim zdaniem czyste usłojone drewno bardzo nadaje ciepła mieszkaniu. Takie też połączenia planuje u siebie..Jasna drewniana podłoga, szare plus białe ściany, drewniane klasyczne, proste meble +... czerwone dodatki ;)

no i ja sie Wam pochwale moje drogie - od jakiegos czasu takze sledze Wasze rozmowy i wymeinae pomysłow etc. i dziki WAM zaczelam sie zastanawiac nad tym szarym i co postanowilam - prosze juz Wam pokazuje - moj nowy salon bedzie wlasnie w takich barwach>>>

http://www.newinhomes.com/img?id=102945

dzieki wielkie moje drogie!! teraz wszystko skrzetnie planuje, robie maly rpjekt, szukam mebli - musze przesunać jedne drzwi w salonie no i jeszcze kilka zabiegow jak np. tynkowanie na nowo scian ale mysle ze warto by osiagnac zamierzony efekt!

Pozdrawiam Was cieplutko

pochwale się, chociaz boję się efektu ale się pochwale. Meble napewno będą drewniane tzn z prawdziwego drwewna, nie z wiórek :wink:

Wolałabym aby podłoga była drewniana a ściany szare ale niestety muszę mieć płytki (podłogówka) więc szara podłoga. Myślałam aby położyć drewnopodobe płytki ale nie przekonam się, drewno musi być z drewna.

Och, jak ja tez sie nakrecam na te szarosci :) Nasze pierwsze mieszkanie 11 lat temu urzadzilismy maksymalnie kolorowo :) Po 2 latach urzadzalimsy drugie i zdecydowanie bardziej je stonowalismy. Duzy pokoj pomalowalismy na szaro, w oknach powiesilam ikeowskie tiulowe szare firanki, wstawilismy szary naroznik a meble byly z jasnej gruszy. Po kilku latach nas zemdlilo ;) i meble wymienilismy na ciemna grusze, naroznik na brazowy, sciany pomalowalismy na krem i oliwke, a w oknach zawislo biale. Teraz urzadzamy dom i salon, kuchnia i jadalnia beda kwintesencja tamtych dwoch zestawow, czyli szary laczony z cieplym drewnem. Myslalam, ze nie wroce juz do szarego, ale ten watek przypomnial mi jak piekne sa wnetrza w tym kolorze. Najbardziej sen z powiek spedzaja mi szafki kuchenne.

EdytaJ

chcesz szare szafki di kuchni? Ja się nie odważyłam, wolałam dać białe. No ale szare scianu,podłoga i meble to byłaby już przesada ;)

Co do pokoju dziecięcego, to nie mogłam się przełamac do szarości. Ta inspiracja powyżej mi nie pasuje, jełśi już to dałabym dziewczynce jaśniutki szary z którym też obrzydliwy róż pięknie się komponuje. Ten jest dla mnie zbyt ponury.

EdytaJ

chcesz szare szafki di kuchni? Ja się nie odważyłam, wolałam dać białe. No ale szare scianu,podłoga i meble to byłaby już przesada ;)

Co do pokoju dziecięcego, to nie mogłam się przełamac do szarości. Ta inspiracja powyżej mi nie pasuje, jełśi już to dałabym dziewczynce jaśniutki szary z którym też obrzydliwy róż pięknie się komponuje. Ten jest dla mnie zbyt ponury.

Wlasnie sie zastanawiam. Albo szare fronty i blat w kolorze okien, czyli zloty dab, gres grafitowy. Albo to samo tylko zamiast szarych frontow biale. Przy szarych frontach tez nie zdecydowalabym sie na szare sciany. Biore jeszcze pod uwage fronty w kolorze jakiegos cieplego drewna a do tego grafitowy blat i gres. Gres laczony z drewniana podloga w jadalni - badi albo doussie. Strasznie chcialabym, zeby ta kuchnia byla praktyczna a zarazem troche elegancka, zeby z salonem fajnie sie komponowala. I juz sie napalam na okap, ktory moim zdaniem bedzie ekstra ozdoba. Tylko musze znalezc tansze szafki, zeby sobie na niego pozwolic, bo najtaniej znalazlam za 4 tys :roll: Ale jak dla mnie jest obledny.

http://www.e-nox.it/images/immagini/amb_mirabilia_elektra.jpg

I juz sie napalam na okap, ktory moim zdaniem bedzie ekstra ozdoba. Tylko musze znalezc tansze szafki, zeby sobie na niego pozwolic, bo najtaniej znalazlam za 4 tys :roll: Ale jak dla mnie jest obledny.

http://www.e-nox.it/images/immagini/amb_mirabilia_elektra.jpg

EdytaJ - co to za okap? Bo faktycznie obłędny!!! :)

Edycja: znalazłam już na ich stronie http://www.e-nox.it/advanced_search_result.php?keywords=mirabilia&osCsid=r42qe5cjskvdf9rvanfb13o790 Piękne okapy :)