marta1210 03.03.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Kochani, a właśnie i jak przekonać partnera do koloru szarego w salonie???? Mój ukochany za nic w świecie nie chce się zgodzić na taki kolor-bo za zimny i porostu szary.....I tak w końcu postawie na swoim ale dobrze byłoby żeby na znak protestu nie omijał salonu tylko cieszył się z niego tak samo jak ja Pozdrawiam ja bym nie przekonywała. Moze byc po prostu nieszczęsliwy w takim pokoju. Chyba, ze pokazesz mu pelno roznych inspiracji w szarosciach i na któraś sie skusi? Nie mozecie pojsc na kompromis jakis? My np mamy szare płytki gresowe , ciemnoszarą kanapę, czarną oprawę kominka (czyli szaro jest) w połączeniu z rudawym drewnem. Sciany nie są juz szare, tylko złamana biel. Górną łazienkę chciałam calą szarą, ale małż, mimo setek pięknych szarych łązienek, nie dal sie przekonac. Jest kompromis znowu- szara podloga, sciany krem plus jane drewno. Oboje jestesmy zadowoloeni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 03.03.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 No wlasnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 03.03.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Też mam problem z przekonaniem meża do szarosci. Konkretnie o szare rolety chodzi. Kompromis sprowadzi się chyba do szarych ale jasnych rolet, choc marzylam o ciemnych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 03.03.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 matrioszka, ja tez nie lubie szarego, i nie jest to kwestia takiej czy innej aranzacji, bo mozna znalezc duzo fajnych rzeczy w tej kolorystyce.Tu chodzi o to, ze ten kolor mi sie po prostu nie podoba, przygnebia mnie. Oprocz tego mam w biurze szare wykladziny, szare meble etc. - stad dodatkowe skojarzenia u mnie. Na szczescie z zona mamy pod tym wzgledem identyczny gust - lubimy cieple i bardziej zywe kolory. Dlatego wydaje mi sie, ze jedynym wyjsciem w takiej sytuacji jest pojscie na kompromis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 03.03.2010 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Kochani, a właśnie i jak przekonać partnera do koloru szarego w salonie???? Mój ukochany za nic w świecie nie chce się zgodzić na taki kolor-bo za zimny i porostu szary.....I tak w końcu postawie na swoim ale dobrze byłoby żeby na znak protestu nie omijał salonu tylko cieszył się z niego tak samo jak ja Pozdrawiam Ale odcieni szarosci jest mnóstwo. Przeciez sa tez ciepłe szarosci. Ale rozumiem, bo dla faceta szary to szary i juz Musisz mu pokazac te rózne odcienie, bo moze nie jest swiadomy ich istnienia (bez obrazy, ale mojego męża też musiałam w podobnych kwestiach uswiadamiac; oni po prostu tak mają - nie licząc nielicznych wyjątków) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 03.03.2010 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 asizo, wedlug mnie jest to "mission impossible" Nie wiem czy winne sa geny, wplywy srodowiskowe, czy tez powszechnie znane ulomnosci meskiego mozgu. To gdzies tam ukrywa sie "winny" tego stanu rzeczy. Z moich wlasnych doswiadczen i obserwacji wynika, ze przecietny facet rozroznia maksymalnie 16 kolorow, co zreszta nie musi wcale oznaczac, ze jest w stanie je poprawnie nazwac A Ty tutaj wylatujesz z odcieniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 03.03.2010 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Ja to chciałam mieć coś szarego w domu ale mój mąż zdecydowanie powiedział, że nie (to samo z czarno-białym). Absolutnie nie i koniec. Będzie nudno, zimno i ponuro. Pokazywałam mu różne aranżacje ale niestety nic to nie dało...do czasu jak nie zobaczył szarych płytek na żywo. Od razu zmieniła mu się koncepcja i już chce mieć szarą łazienkę. Zabierz faceta do sklepu pokaż mu na żywo, zobaczysz może zmieni zdanie. Mój to na komputerze w ogóle kolorów nie widzi, musi coś zobaczyć na żywo. To samo było z biało-czarną łazienką. Powiedział, że w życiu się na to nie zgodzi. Zobaczył kolekcję Tubądzin Kolor na żywo i oniemiał :D:D No ale koncepcja łazienki się zmieniła i łazienka chyba zostanie szara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 03.03.2010 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 monikaa13, Ty nam tutaj nie probuj sprzedac wersji dla grzecznych dzieci, tylko lepiej od razu sie przyznaj, jakich dodatkowych argumentow uzylas aby przekonac meza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 03.03.2010 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Mojego męża do szarości przekonywałam przez pół roku. I nic. Grochem o ścianę. W końcu stwierdził, że mogę malować, jak chcę, ale ze świadomością, że on się w tym będzie źle czuł. No i będzie beżowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 03.03.2010 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 monikaa13, Ty nam tutaj nie probuj sprzedac wersji dla grzecznych dzieci, tylko lepiej od razu sie przyznaj, jakich dodatkowych argumentow uzylas aby przekonac meza No właśnie nie trzeba było żadnych argumentów oprócz wizyty w sklepie Musiał poprostu zobaczyć to na żywo, dotknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 03.03.2010 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 W takim razie te wizyte w sklepie podsumuje skromnie w ten sposob: "Mały krok dla Ciebie, a wielki dla Twojego męża" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 03.03.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Co do moich szarych rolet... pojechalam z probnikiem na budowę. Małż spojrzeć na szare rolety nie chcial twierdząc, że beżowe byc powinny. Trafia do niego jedynie argument, że szare rolety do elewacji bedą pasować Swoją drogą do mnie taki argument by nie trafil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 03.03.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 A mnie się podoba coś takiego (z 4 kątów): Salon "Bajkowy" http://bi.gazeta.pl/im/7/6913/z6913287X.jpg http://bi.gazeta.pl/im/9/6913/z6913289X.jpg I coraz bardziej jestem przekonana, co do zestawienia szarości i beżu. Podłogę niestety mam beżową (część opłytkowana) i drewnianą (wiśnia) zrobioną 8 lat temu (i reszta to jeszcze niestety prowizorka), więc do remontu jeszcze się nie kwalifikuje. Szary na ścianach bardzo by mi odpowiadał, ale niestety nie mojemu mężowi . Cóż będę nad nim pracować. Odrobinę szarego udało mi się przemycić do górnej łazienki, która zaczyna się robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 04.03.2010 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 A może kompromis? Moje sciany na całym dole nie są czysto szare tylko z domieszką beże. Nie ma wrażenie chłodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa003 04.03.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Dziewczyny jestescie kopalnia wiedzy wiecie moze gdzie mozna kupic taki dywan?? Przy okazji moze kogos zainspiruje http://img651.imageshack.us/img651/1900/iypqurotha5ptfa5yx.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 05.03.2010 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Dziewczyny jestescie kopalnia wiedzy wiecie moze gdzie mozna kupic taki dywan?? Przy okazji moze kogos zainspiruje http://img651.imageshack.us/img651/1900/iypqurotha5ptfa5yx.jpg pewnie nigdzie bo to wizualizacja i jak to często bywa ktoś gdzieś coś podobnego widział i tak zainspirowany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia4444 05.03.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Gdzieś jest widziałam w jakiejs gazecie bardzo podobny z Comfortu niestety na razie nie znalazłam ale inny fajny/www.komfort.pl/img/IMG_LG/tow_kod/302083-1/1.jpeg http://www.komfort.pl/img/IMG_LG/tow_kod/226708-1/4.jpeg http://www.komfort.pl/img/IMG_LG/tow_kod/292994-1/2.jpeg http://www.komfort.pl/img/IMG_LG/tow_kod/224510-1/1.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 05.03.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 monikaa13, Ty nam tutaj nie probuj sprzedac wersji dla grzecznych dzieci, tylko lepiej od razu sie przyznaj, jakich dodatkowych argumentow uzylas aby przekonac meza No właśnie nie trzeba było żadnych argumentów oprócz wizyty w sklepie Musiał poprostu zobaczyć to na żywo, dotknąć. obstawiałam hipnozę, przekaz podprogowy, albo powtarzanie śpiącemu mężowi " szare ściany to Twoje marzenie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 05.03.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Spróbuję zastosować to ostatnie. Jak zacznie przebąkiwać o szarym w salonie, to nie omieszkam Was poinformować . A to trudny przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k.bla 17.03.2010 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Miałam sie kiedys pochwalic tapeta Fornasetti. oto ona, swiezynka, dzisiaj klejona http://b62.grono.net/218/114/gallery-96497071-500x500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts