Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kochani, a właśnie i jak przekonać partnera do koloru szarego w salonie????

Mój ukochany za nic w świecie nie chce się zgodzić na taki kolor-bo za zimny i porostu szary.....I tak w końcu postawie na swoim ale dobrze byłoby żeby na znak protestu nie omijał salonu tylko cieszył się z niego tak samo jak ja

Pozdrawiam

ja bym nie przekonywała. Moze byc po prostu nieszczęsliwy w takim pokoju.

Chyba, ze pokazesz mu pelno roznych inspiracji w szarosciach i na któraś sie skusi?

Nie mozecie pojsc na kompromis jakis? My np mamy szare płytki gresowe , ciemnoszarą kanapę, czarną oprawę kominka (czyli szaro jest) w połączeniu z rudawym drewnem. Sciany nie są juz szare, tylko złamana biel. Górną łazienkę chciałam calą szarą, ale małż, mimo setek pięknych szarych łązienek, nie dal sie przekonac. Jest kompromis znowu- szara podloga, sciany krem plus jane drewno. Oboje jestesmy zadowoloeni:)

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

matrioszka, ja tez nie lubie szarego, i nie jest to kwestia takiej czy innej aranzacji, bo mozna znalezc duzo fajnych rzeczy w tej kolorystyce.

Tu chodzi o to, ze ten kolor mi sie po prostu nie podoba, przygnebia mnie. Oprocz tego mam w biurze szare wykladziny, szare meble etc. - stad dodatkowe skojarzenia u mnie. Na szczescie z zona mamy pod tym wzgledem identyczny gust - lubimy cieple i bardziej zywe kolory.

Dlatego wydaje mi sie, ze jedynym wyjsciem w takiej sytuacji jest pojscie na kompromis.

Kochani, a właśnie i jak przekonać partnera do koloru szarego w salonie????

Mój ukochany za nic w świecie nie chce się zgodzić na taki kolor-bo za zimny i porostu szary.....I tak w końcu postawie na swoim ale dobrze byłoby żeby na znak protestu nie omijał salonu tylko cieszył się z niego tak samo jak ja

Pozdrawiam

Ale odcieni szarosci jest mnóstwo. Przeciez sa tez ciepłe szarosci.

Ale rozumiem, bo dla faceta szary to szary i juz ;) Musisz mu pokazac te rózne odcienie, bo moze nie jest swiadomy ich istnienia ;) (bez obrazy, ale mojego męża też musiałam w podobnych kwestiach uswiadamiac; oni po prostu tak mają - nie licząc nielicznych wyjątków)

asizo, wedlug mnie jest to "mission impossible" :wink:

Nie wiem czy winne sa geny, wplywy srodowiskowe, czy tez powszechnie znane ulomnosci meskiego mozgu. To gdzies tam ukrywa sie "winny" tego stanu rzeczy.

Z moich wlasnych doswiadczen i obserwacji wynika, ze przecietny facet rozroznia maksymalnie 16 kolorow, co zreszta nie musi wcale oznaczac, ze jest w stanie je poprawnie nazwac :wink:

A Ty tutaj wylatujesz z odcieniami :lol:

Ja to chciałam mieć coś szarego w domu ale mój mąż zdecydowanie powiedział, że nie (to samo z czarno-białym). Absolutnie nie i koniec. Będzie nudno, zimno i ponuro. Pokazywałam mu różne aranżacje ale niestety nic to nie dało...do czasu jak nie zobaczył szarych płytek na żywo. Od razu zmieniła mu się koncepcja i już chce mieć szarą łazienkę.

Zabierz faceta do sklepu pokaż mu na żywo, zobaczysz może zmieni zdanie.

Mój to na komputerze w ogóle kolorów nie widzi, musi coś zobaczyć na żywo.

To samo było z biało-czarną łazienką. Powiedział, że w życiu się na to nie zgodzi. Zobaczył kolekcję Tubądzin Kolor na żywo i oniemiał :D:D:D No ale koncepcja łazienki się zmieniła i łazienka chyba zostanie szara :)

A mnie się podoba coś takiego (z 4 kątów):

Salon "Bajkowy"

http://bi.gazeta.pl/im/7/6913/z6913287X.jpg

http://bi.gazeta.pl/im/9/6913/z6913289X.jpg

I coraz bardziej jestem przekonana, co do zestawienia szarości i beżu. Podłogę niestety mam beżową (część opłytkowana) i drewnianą (wiśnia) zrobioną 8 lat temu (i reszta to jeszcze niestety prowizorka), więc do remontu jeszcze się nie kwalifikuje. Szary na ścianach bardzo by mi odpowiadał, ale niestety nie mojemu mężowi :-?. Cóż będę nad nim pracować. Odrobinę szarego udało mi się przemycić do górnej łazienki, która zaczyna się robić.

Gdzieś jest widziałam w jakiejs gazecie bardzo podobny z Comfortu niestety na razie nie znalazłam ale inny fajny

/www.komfort.pl/img/IMG_LG/tow_kod/302083-1/1.jpeg

http://www.komfort.pl/img/IMG_LG/tow_kod/226708-1/4.jpeg

http://www.komfort.pl/img/IMG_LG/tow_kod/292994-1/2.jpeg

http://www.komfort.pl/img/IMG_LG/tow_kod/224510-1/1.jpeg

monikaa13, Ty nam tutaj nie probuj sprzedac wersji dla grzecznych dzieci, tylko lepiej od razu sie przyznaj, jakich dodatkowych argumentow uzylas aby przekonac meza :D

No właśnie nie trzeba było żadnych argumentów oprócz wizyty w sklepie :D

Musiał poprostu zobaczyć to na żywo, dotknąć.

obstawiałam hipnozę, przekaz podprogowy, albo powtarzanie śpiącemu mężowi " szare ściany to Twoje marzenie" :wink:

• 2 weeks później...