Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

k.bla , ta tapeta jest bosska! Choruję na nią od dłuższego czasu. Mam zamiar nakleić ją w sypialni, jako tło dla lustrzanej komody. Zdradź mi kochana,jeśli to nie sekret, skąd ją masz? W sklepie w którym miałam ją zamówić nakład się wyczerpał :( :evil:

pzdr.

moj sklep zamawiał ją z hurtowni, czekałam 2 tyg

namiar na sklep w moim miescie moge Ci wysłac na priv

i ktos mnie jeszcze pytał o farbe to Caparol Jura, odcien nie pamietam, ale chyba 55, moge sprawdzic

ciemniejszy mam w gabinecie, jak znajde odp szafe na dokumenty, to tez wstawie pokazac ciemny szary

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczynki szukam u Was porady.Jestem rownież zwolenniczką szarości,wczoraj pomalowalam w salonie 3 sciany w kolorze szarym H 499 zTikurrilli wraz ze scianą z kominkiem tzn kamien to bialy marmur a obiudowa kominka rowniezw tym samym kolorze i teraz na scianie przeciwnej do sciany kominka chcialabym pomalowac na sliwke węgierke bo bardzo mi sie ten kolor podoba,ale jakie dodatki wtedy muszę zrobioc zeby rozweselic to wnętrze,podloge mam wenge ,naroznik bialy ,listwy przypodlogowe biale....czy narozweselenie moze byc wrzos,pomarancz bądz roz?

kochane, ja też wpadłam z szarym :)

podpowiedźcie mi proszę co z tym greige, bo niesamowity jest !!!!

jak go zrobić z mieszalnika? Ja uwielbiam malować Magnatem ... :)

Dzięki z góry za informację, zamierzam malować szybko 8)

Nie wiem jak zrobić, ja przglądałam kilka wzornków PARYi dobierałam do płytki. Wszystkie czyste szarości się z nią gryzły, w końcu znalazłam taki brudny odcień szarego,który ma w sobie też własnie beż.

kochane, ja też wpadłam z szarym :)

podpowiedźcie mi proszę co z tym greige, bo niesamowity jest !!!!

jak go zrobić z mieszalnika? Ja uwielbiam malować Magnatem ... :)

Dzięki z góry za informację, zamierzam malować szybko 8)

Nie wiem jak zrobić, ja przglądałam kilka wzornków PARYi dobierałam do płytki. Wszystkie czyste szarości się z nią gryzły, w końcu znalazłam taki brudny odcień szarego,który ma w sobie też własnie beż.

jaksie, ale ja mieszkam na prowincji, skąd ja mam wziąć wzornik PARA ... mam prośbę do wszystkich, ktorzy mieszali taki kolor greige - dajcie znać .... plissssss ...

chyba szybciej mi się uda ściągnąć konsultanta z Brandenburgii :) ale z moim niemieckim nie jest najlepiej a mąż ... ech ... ma w nosie całe to upiększanie :evil: - widzi w nim tylko kłopot, że trzeba coś malować, zawieszać, etc ... chyba się poddam ...

aha26 ja osobiście nie przepadam za multikolorowymi zestawami :roll:

moim zdaniem, z kolorów, które wymieniłaś, świetnie będą u Ciebie grały dodatki białe i wrzosowe. Przewagę mógłby stanowić biały, a wrzos byłby jego delikatnym uzupełnieniem. Nie wiem, jakiego kolory kanapę planujesz, ale mogłaby być szara :), a na niej białe poduchy z dodatkiem wrzosu,i np. biała lampa, jakieś ceramiczne dodatki itd. A na ścianie śliwkowej galeria z biało-czarnych zdjęć w ramkach koloru wenge .Pzdr.

aha26 ja osobiście nie przepadam za multikolorowymi zestawami :roll:

moim zdaniem, z kolorów, które wymieniłaś, świetnie będą u Ciebie grały dodatki białe i wrzosowe. Przewagę mógłby stanowić biały, a wrzos byłby jego delikatnym uzupełnieniem. Nie wiem, jakiego kolory kanapę planujesz, ale mogłaby być szara :), a na niej białe poduchy z dodatkiem wrzosu,i np. biała lampa, jakieś ceramiczne dodatki itd. A na ścianie śliwkowej galeria z biało-czarnych zdjęć w ramkach koloru wenge .Pzdr.

Popieram, aż nadto u ciebie kolorów, by iść jeszcze w jakiś pomarańcz.

Dziewczyny no ja nie chcialam tych wszytkich kolorow łączyć...broń Boze...ja mam 3 sciany szare i ta jedna ma byc albo sliwką węgoerką albo dzikim winem duluxa.

Jezeli zrobie sliwke to ok ,dołącze do tego biel i wrzos....a jezeli wybralabym dzikie wino to jakie dodatki bo tu wogole nie mam juz pomyslu?

aha26, "elegancja koloru" zależy przede wszystkim od aranżacji całego pomieszczenia. Gdybym ja miała wybierać pomiędzy tymi dwoma kolorami ( choć nie jestem zwolenniczką fioletów i czerwieni na dużych powierzchniach )z pewnością wybrałaby śliwkę. Ten kolor wydaje mi się łatwiejszy do "uszlachetnienia":wink:, w połączeniu z dobrze dobranymi dodatkami.

Poniżej naprędce wyszukane, pierwsze z brzegu inspiracje dot. fioletów :

http://kobieta.interia.pl/dom-i-ogrod/pomysly/news/fioletowe-aranzacje,1110723

http://deccoria.pl/galeria,id,17860

Więcej nie dodam, żeby nie zostać posądzona o nietrzymanie się głównego tematu SZARYCH INSPIRACJI !!!

Poszukaj w necie więcej fotek, zaispiruj się i wybierz to, co Tobie najbardziej sie podoba :) ( w końcu sama będziesz tam mieszkać )

P.S. Ja osobiście lubię pomyszkować np tu:

http://www.desiretoinspire.net/blog/?currentPage=2