ciechan 18.10.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Mnie zrobila w konia firma A.Malachowskiego Invest group,gosciu beznadziejny, oszust,partacz sprawa w sadzie,jezdzi i oszukuje inwestorow po calej Polsce.SZkoda slow.OGLASZA SIE NA ,,SZukaj fachowca" i na Getup prosze uwazac.JEZDZI chryslerem pochodzi z okolic Swierzna woj zachodniopomorskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciechan 01.01.2010 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 wyrok zapadl w sprawie Malachowskiego na moja korzysc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 25.01.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Jeśli już podczas zdejmowania pomiarów (rozumiem do wyceny) dali ciała, to czemu podjęłaś współpracę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 25.01.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Można współczuć, ale taka krytyka wymaga trochę więcej informacji. Zależnie co było w umowie. Skąd mamy wiedzieć, czy zostałaś poinformowana, czy nie o konieczności zakupu klamki i wkładki? A ościeżnica była?Dwa miesiące to rozumiem później niż wynika z umowy, ale tylko strzelam bo nie napisałaś jaki termin wynikał z umowy. Co do wykończenia to dziwne, że zamawiając montaż firma tego nie robiła, ale co było w umowie?Określenie "również krzycząc na mnie" sugeruje, że też krzyczałaś. Krzyk przez telefon jest dla mnie oznaką braku kultury bez względu na to czy jest się klientem, czy kimś innym.Nie muszę dodawać, że znam sprawę jednostronni i ciężko zgadywać co uzgadnialiście obopólnie. Można mieć nadzieję, że dowiemy się więcej szczegółów oraz może skrytykowany się odezwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja.k 24.02.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Witam wszystkich Chciałabym ostrzec każdego przed panem Waldemarem Przybyło wykonwcą dachu z Kołbaskowa- Szczecin jest niesolidnym wykonawcą, partoli robotę na całej linii, bierze zaliczki i nie wywiązuje się z umowy dach robił mi dwa miesiące i tak nie zrobił. Postawił mi więźbę dachową która i tak jest do poprawki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mareksylwek 14.05.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 (edytowane) uwaga ostrzegam przed ekipa ze szczecina Pan Pawel (taki gruby) i Pan slawek fuszera i partacze NIE POLECAM Edytowane 12 Marca 2011 przez mareksylwek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 15.05.2010 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 uwaga ostrzegam przed ekipa ze szczecina Pan Pawel (taki gruby) i Pan slawek partacze na skala nieswiadomosci, mam nadzieje ze ktos to przeczyta i sie ustrzeze, zanim bedzie za pozno ekipa dzial na terenie szczecina od pewnego czasu, ich egzystycnja polega tylko i wylacznie na pozyskiwaniu nowego klienta, fuszera, grozby i rzadania zaplaty za popsuta robote. NIE POLECAM A czym się ci panowie zajmują? Prowadzą salon masażu ? Napisz coś więcej, nie musisz podawać nazwisk ale może napisz co tak skutecznie psują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janina k 27.05.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Grzegorz Polonis Polpan, Szczecin, ul. Heyki 27/ oraz P.G MOEBELSTUDIO G. Polonis - PSEUDO STOLARZ ze Szczecina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Motyl35 25.06.2010 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Ostrzegam przed wykonawcą Jacek Susło, Dobra Szczecińska. Ogrodzenia i ślusarstwo.Ogrodzenie wykonane po wielkich bojach z kilkumiesięcznym opóźnieniem (pan do tego jest bardzo, ale to bardzo niekulturalny!), pomimo wpłacenia z góry dużej zaliczki. Malowanie rzekomo "proszkowe" zrobione tak , że farba sama odpryskuje!OSTRZEGAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 13.07.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Mera schody (http://www.mera.pl ) - czyli jak naciągamy klienta na 7 tys.Po wieeelu tygodniach rozmów z kilkoma firmami robiącymi schody wreszcie zapadła decyzja. Schody na podstawie oględzin, konsltacji, wstepnych pomiarów i precyzyjnych wizualizacji przygotowanych przeze mnie zostały wycenione na 12.300 złPodpisałem umowę – zamówienie z firmą Mera Schody S.A. 25 maja i wpłaciłem zaliczkę 3.700 zł.Po miesiącu dostaje e-maila że cena schodów zostaje podwyższona o 7 tys Wiedzieli że zależy mi na czasie. Dwa tygodnie dopraszałem się o zwrot zaliczki. Myślicie że ktoś powiedział przepraszamy? Dzięki firmie Mera Schody wprowadzę się do domu 2-3 miesiące później, bo przecież nie wprowadzę się do domu bez schodów a inne firmy maja już zajęte terminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
socha 12.10.2010 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Przestrzegam przed firmą GLINSCY - Zaklad instalatorsko budowalny, Szczecin. Wielkie rozczarowanie!!!!!!!!!!!!!! Obietnice profesjonalizmu, kosmiczne ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalina72 27.10.2010 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Absolutnie nie polecam firmy pana Marcina Konopiela. Jego firma składa się z grupki młodych mężczyzn. Firma nieprofesjonalna i niechlujna. Remont został wykonany wprost tragicznie, wiele niedoróbek. Nie dość, że dokonano kradzieży to jeszcze ekipa po prostu uciekła zostawiając mieszkanie niedokończone oraz totalny syf ! Partacze i oszuści ! :evil::evil:Mam nadzieję, że ktoś przeczyta tą opinię zanim dokona tak fatalnego wyboru decydując się na tą firmę. OSTRZEGAM ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiorek 06.11.2010 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Dolaczam do Czarnej Listy nierzetelnych fachowcow Pana Sebastiana Jedynak. Pan Jedynak (nie tylko z mojego doswiadczenia) zaczyna roboty, bioerze zaliczki, i rzadko kiedy dokancza. Przeciaga roboty, bierze po kilka na raz. W dodatku, kupuje bardzo duzo materialu, zeby potem cos dla niego zostalo, i przycina nastepnych klientow.Mi kompletnie rozgrzebal kuchnie, pokradl pare narzedzi (wiartarka i pare drobnostek), i kilka materialow (worek z gladzia, kabel do pradu, folia etc etc.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
green76 19.03.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Dolaczam do Czarnej Listy nierzetelnych fachowcow Pana Sebastiana Jedynak. Pan Jedynak (nie tylko z mojego doswiadczenia) zaczyna roboty, bioerze zaliczki, i rzadko kiedy dokancza. Przeciaga roboty, bierze po kilka na raz. W dodatku, kupuje bardzo duzo materialu, zeby potem cos dla niego zostalo, i przycina nastepnych klientow.Mi kompletnie rozgrzebal kuchnie, pokradl pare narzedzi (wiartarka i pare drobnostek), i kilka materialow (worek z gladzia, kabel do pradu, folia etc etc.) witam serdecznie widzę,że nie tylko ja miałem problemy z tym panem Tylko,że ja jako pracownik przyjąłem się do niego ale szybko zauważyłem co się u niego (w \\\"firmie\\\"OKAZAŁO SIĘ ,ŻE NIE MA ZAREJESTROWANEJ FIRMY!!!! )wyrabia , ponadto był nie wypłacalny jako \\\"pracodawca\\\" i starał się manipulować ludźmi: ZMIENIAĆ SPECYFIKACJĘ WYKONANIA PRAC/MATERIAŁÓW /ZANIŻANIE JAKOŚCI USŁUG. Dlatego nie chciałem psuć sobie swojej reputacji jako rzemieślnik i szybko odszedłem POTEM CZĘSTO ZA NIEGO POPRAWIAŁEM LUB DOKAŃCZAŁEM ZACZĘTE PRACE GDYŻ JUŻ W TRAKCIE ALBO NA POCZĄTKU PRAC OSTRZEGAŁEM LUDZI ,ŻE BĘDZIE ROBIŁ PODCHODY I WYKRĘTY , zamiast płacić za moja pracę normalnie wykręcał się zaliczkami potem 2 miesiące odzyskiwałem swoje pieniądze . Ciężko było ale odzyskałem , a to dlatego ,iż jako jeden z niewielu znałem jego miejsce pobytu gdyż brałem zawsze służbowy samochód stamtąd gdzie mieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julja 18.08.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Proponuje wpisywać tutaj wykonwców , którzy Waszym zdaniem nie zasłużyli na miano dobrego wykonawcy: partaczom, oszukańcom, naciągaczom itp. mówimy NIE!!!!!!!! Ostrzegan przed "Firma Marek Hoja zamieszkaly w Doruchowie ul.Sloneczna 5 przebywa w naszym wojewodztwie zachodniopomorskim w miejscowosci Niechorze,Rewal,itd okolice nadmorskie,p.Hoja podjal sie wykonania u mnie prac budowlanych z zakresu: postawienie komina,ktory 3 krotnie poprawiano,wybudowania 4 lazienek,ktore sa do rozbiorki,sciany zamiast gladkie sa wykonane jak elewacja na zewnatrz takze do poprawki,drzwi wewnetrzne zamiast 90, obsadzono 80 i 70 takze do wywalenia do czego zmierzam otorz inne prace ktore byly wykonywane przez hydraulika i elektryka sa do ponownej przerobki poniewaz pan ten ze swoja ekipa zanizyl kubature lazienek na polecenie kierownika budowy mial zakupic materialy z wlasnej kieszeni i poprawic swoja partacka prace oczywiscie nie zastosowal sie do tych polecen,zarzadalam zwrotu pieniedzy i jak myslicie ? no wlasnie nie dostalam ale sprawa jest juz u prokuratora i w sadzie zdewastowali mi wszystko OSTRZEGAM przed panem HOJA UWAZAC NA NIEGO TRZEBA,mowi pieknie ze jada z malej lyzeczki a mnie zjadl wielka lycha z wojskowego kotla.Ktokolwiek zostal pokrzywdzony i okradziony ,bo mnie tez okradziono prosze o kontakt na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek6210 12.10.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Niestety musze potwierdzic doswiadczenia przedmowcy. Ja zrobilem niestety zakupy na ponad 7500zl. Odebralem ten plot ale zadowolenie rowne jest "0" Nawet przy odbiorze musialem sam pojechac do malarni proszkowej i ten plot odebrac (po drodze jeszcze do hurtowni po dalsze elementy, ktore w szybkim czasie byly jeszcze tego samego dnia domalowywane) gdyz nie bylo wszystko jeszcze gotowe. Z tego wszystkiego nie zabralem wszystkiego, gdyz np. jeden slupek nie byl jeszcze gotowy. O te czesci musialem sie potem jeszcze prosic a za niektore mialem nawet jeszcze doplacic a jak sie okazalo musialem je potem sam odebrac, gdyz pan Szymanski nie chcial je wyslac kurierem, gdyz to by go zbyt duzo kosztowalo. Nastepne 400km:) Panu Szymanskiemu chodzilo tylko o to, zeby skasowac szybko pieniadze. Oczywiscie pomogl przy zaladunku ale zaraz czekal z rachunkiem i domagal sie zaplaty, chociaz sam potem czekalem jeszcze ponad dwie godziny na reszte drobiazgow. On jak dostal kase wsiadl w samochod i pojechal do domu:) Co do jakosci: Jak zobaczylem pomalowane elementy to o malo sie nie przezegnalem Na powierzchni bylo pelno zaciekow i kraterow. Groty byly tez nie rowno pospawane. Oczywiscie zwrocilem na to uwage ale odpowiedz dostalem, ze tak musi byc reczna robota i to nie jest lakier samochodowy. Normalnie gdybym mieszkal w Szczecinie nie zabral bym tego ogrodzenia ale, ze przejechalem ponad 200km w jedna strone i dalem juz ponad 2000zl zaliczki zdecydowalem sie je zabrac. Montaz: Okazal sie bardziej skomplikowany jak powinien. Slupki od bram okazaly sie zbyt krotkie ( tylko 40cm dluzsze jak wysokosc plotu) i nawet po wbetonowaniu nie mogly utrzymac skrzydla bramy. Musielismy wszystko wykopywac aby je przedluzyc. Po zalozeniu klamki nie mozna bylo otworzyc bramy gdyz klamka chaczyla o drugie skrzydlo. Brakowalo wyciecia na klamke, ktore musielismy sami dorobic fleksem. To nie liczne przyklady ale powinny wystarczyc. Zdjecia i dalsze info dla ciekawych moge przeslac na priv. Kowalstwo Szczecin Przemyslaw Szymanski ul. Rymarska 51 70-702 Szczecin Odradzam! Lepiej zaplacic troche wiecej i nie kusic sie cena. Mila obsluga do zaliczki potem maja klienta gdzies. Naprawde powinni zajac sie tylko siatka ogrodzeniowa a nie ogrodzeniami kutymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klopsik33 12.10.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 To że właściciel czy pracownik danej firmy twierdzi, że zwrotów nie ma, możesz między bajki włożyć. Liczy się przede wszystkim prawo konsumenckie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakier2105 14.10.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 witam serdecznie; chcę ostrzec wszystkich przed firmą COMPLETTE i firmą PILAR.dwie firmy ,jeden właściciel Tomasz W. z tym że firma complette przestała istnieć ze względu na ogromne zadłużenia,której dopuścił się właściciel firmy.firma Pilar istnieje(niestety). Oszuści,krętacze,nie rzetelni nie odpowiedzialni we wszystkich hurtowniach spaleni nie płacą wynagrodzeń a jak już to w ratach,nic się nie można dowiedzieć sama spychologia,rozgrzebują wiele prac biorą zaliczki i reszte mają gdzieś ludzie przychodzą do pracy i zaraz odchodza PROSZĘ UWARZAĆ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 26.07.2012 03:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 CZARNA LISTA - Firma GOWBET vel. Bergside z Gorzowa Wlk. Nie polecam tej firmy, cenowo są konkurencyjni w zakresie materiałów i robocizny dla ogrodzenia panelowego. Natomiast jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia. Do czasu kiedy nie jest zapłacone to współpraca idzie lepiej lub gorzej ale idzie, jak już zapłacone 100% i mimo umowy tojuż kanał. Trzeba poprawić to co zostało źle zrobione lub niepoprawnie więc mail, telefon do właściciela. Niestety własicicel Łukasz nie odbiera telefonów ale odbiera maile bo sa potwiedzenia. Brak jakiejkolwiek reakcji. Wysłałem foto do niego i dalej nic. ZDECYDOWANIE ODRADZAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 05.10.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 (edytowane) Na czarną listę wciągam ANDRZEJA SIKORSKIEGO usługi budowlane. Jest to człowiek robiący bardzo dobre wrażenie, spokojny i grzeczny. Niestety to jest za mało aby solidnie i w terminie wybudować dom. Przekonuje inwestorów do swoich racji wbrew zaleceniom kierownika a nawet wbrew projektowi. Brak przepływu informacji pomiędzy nim a robotnikami powoduje, że inwestor zaskakiwany jest sposobem wykonania. Oczywiście powoduje to wydłużenie czasu realizacji, bo muszą poprawiać.U mnie podjął się również wykonania ocieplenie i pucu, co jest totalną porażką. Próbował mi wmówić, że się mylę co skończyło się ekspertyzą rzeczoznawcy i oczywiści moją racją. Jako kwiatek, teraz okazuje się, że przecieka dach, na opierzeniach. Oczywiście kolejna poprawka, tym razem jw wykonaniu prawdziwego fachowca. OSTRZEGAM PRZED USŁUGAMI TEGO CZŁOWIEKA!!! Jednocześnie odradzam usługi firmy STUDIO KOMINKOWE, z ul. Rapackiego poprzednio mieli siedzibę przy Chopina w Szczecinie. Wyjątkowo niesumienni, niesłowni i lekceważący ludzi. Mam wrażenie, że nabierają kupę roboty i wszędzie nawalają z terminami. Później robią byle jak, byle szybko. U mnie efekt jest taki, że pękła obudowa na łączniach i nie tylko po pierwszym paleniu w kominku. Edytowane 8 Października 2012 przez S.P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts