Kanton 29.08.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 cassalgrande jest jedną z najlepszych firm, sprawdź czy wykonczenia lappato nie trzeba impregnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Knife_Girl 29.08.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Kanton, tak to wygląda... http://nozowniczka.w.interia.pl/gres1.JPGhttp://nozowniczka.w.interia.pl/gres2.JPGhttp://nozowniczka.w.interia.pl/gres3.JPGhttp://nozowniczka.w.interia.pl/gres4.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angi 30.08.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Kanton napisz proszę czy do gresu są cokoły gotowe, czy trzeba docinać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka i Janusz 30.08.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Kanton napisz proszę czy do gresu są cokoły gotowe, czy trzeba docinać. Do gresu można spotkac cokoły gotowe, ale nie do wszytkich, my musimy docinać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 31.08.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 do niektórych są gorowe, można również zrobić na zamówienie wyoblone cokoły w tym celu trzeba przedłac płytki do zakładu do pocięcia, cenę się ustala indywidualnie, termin realizacjii zamówienia od 2 do 4 tyg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 31.08.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 knife zdjęcie mi sie nie otwiera, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiola 31.08.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Kanton -poradź proszę, który producent ma solidne ładne płytki gres porcelan.Wybrałam CasalgrandeP. ,ale sprzedawca nie wie nic na ich temat poza tym ,że są super.Wprawdzie wyczytałam na stronie www cośkolwiek ,ale wkurzył mnie ten facet i obawiam sie ,że jak będzie jakiś problem z zamówieniem to będę sobie sama wyjaśniała z producentem. Czy możesz polecić jakąś inna firmę - producenta , który ma porządne i ładne płytki? Zaznaczam ,że nie zamierzam nic impregnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Knife_Girl 31.08.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 knife zdjęcie mi sie nie otwiera, Nie mam pojęcia, czemu U mnie się normalnie ładuje A spróbuj z tych linków: http://nozowniczka.w.interia.pl/gres1.JPG http://nozowniczka.w.interia.pl/gres2.JPG http://nozowniczka.w.interia.pl/gres3.JPG http://nozowniczka.w.interia.pl/gres4.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 05.09.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Witajcie -u mnie do płytek jeszcze daleka droga (stan surowy dopiero mamy), ale marzy mi się jasnobeżowy gres polerowany na podłodze w kuchni. Ale jak to się sprawdza w praktyce? kto z Was tak ma? boję się, że widać każdy pyłek i okruszek -teraz mam podłogę z paneli -buk i nie jest tak strasznie, ale mój wymarzony gres jest prawie biały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 06.09.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Mamy poler 30x60 jasny beż ułożony w karo na całym korytarzu i wiatrołapie. W kuchni nie odważyliśmy się na takie rozwiązanie. I dobrze zrobiliśmy!!! ułożyliśmy nieco ciemniejszy gres szkliwiony. Nasza babka od mebli kuchennych mówiła, że to niezgodne ze stylistyką i coś tam, coś tam...., ale dla nas kuchnia i reszta pomieszczeń to odrębne pomieszczenia, oddzielone drzwiami i wcale nam to nie przeszkadza.Rzeczywiście widać każdy paproch, włos i okruszek na polerowanym gresie. Do kuchni go zdecydowanie nie polecam (w tym kolorze oczywiście), choć pięknie wygląda i to nie ze względu na możliwość trwałych zabrudzeń, bo tych można uniknąć impregnując poler specjalnymi impregnatami.Jeśli chcesz mieć koniecznie poler w kuchni to wybierz ciemniejszy kolor lub kompozycję np. 2 kolorów (Opoczno np. ma dość fajne ciemniejsze polery).Bez właściwej impregnacji poler będzie się szybciej matowił/ścierał, brudził-także trwale, no i np. przy myciu go będą pozostawały smugi i plamki.Przy gotowaniu wszelkie odpryski tłuszczu, wody itp. będą bardzo widoczne (zwłaszcza na jasnym).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 06.09.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 No właśnie tego się obawiałam -że to marny pomysł do kuchni... U mnie salon, kuchnia i hol są w zasadzie połączone -chciałam w holu i kuchni gres -ten sam odcień a w salonie parkiet merbau. Zależało mi na spójności tych trzech pomieszczeń -tym bardziej że na ścianie w kuchni -widocznej z salonu, będą bardzo jasne płytki (beż) a meble dość ciemne. Boję się że jeśli dam w kuchni inny kolor, w holu inny a salon parkiet -to będzie straszny miszmasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dotty123 06.09.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Ja równiez mam taki gres 30x60 i jest śliczny, do tego szafki kuchenne wenge. Myć podłogę i tak trzeba, ścierać i zamiatać - a tak to przynajmniej masz motywację. Nie przesadzajmy ile czasu to zajmuje 5 min ??? i po kłopocie a efekt super. polecam. Ten sam gres polerowany mam w przedpokoju, wiatrołapie, i przy kominku w salonie. Jedyny problem jaki widze to jasne fugi, które z czasem na pewno sie wybrudzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 06.09.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Ja równiez mam taki gres 30x60 i jest śliczny, do tego szafki kuchenne wenge. Myć podłogę i tak trzeba, ścierać i zamiatać - a tak to przynajmniej masz motywację. Nie przesadzajmy ile czasu to zajmuje 5 min ??? i po kłopocie a efekt super. polecam. Ten sam gres polerowany mam w przedpokoju, wiatrołapie, i przy kominku w salonie. Jedyny problem jaki widze to jasne fugi, które z czasem na pewno sie wybrudzą. Thanks Dotty- podniosłaś mnie na duchu -bo naprawdę trudno byłoby mi znaleźć alternatywę dla tego gresu do kuchni -nie podobają mi się tradycyjne płytki. A od sprzątania i tak się nie migam- nie będzie wyjścia -kuchnia połączona z salonem , boję się tylko jakichś trwałych uszkodzeń -np plam po tłustym sosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dotty123 06.09.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Ja swój gres wypolerowałam specjalnym płynem natłuszczającym Fakt że 1 pojemnik kosztuje ok. 100 zł no ale warto. A na pewno nie zaszkodzi. Do kupienia w kazdym Leroy Merlin itp. Chroni przed plamami. Nie pamiętam nazwy niestety ale pojemnik jest szary, a na nim narysowany kieliszek z wylewajacym się z niego czerwonym winem. Tak nam polecono w sklepie jak kupowaliśmy gres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goda15 06.09.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Ja równiez mam taki gres 30x60 i jest śliczny, do tego szafki kuchenne wenge. Myć podłogę i tak trzeba, ścierać i zamiatać - a tak to przynajmniej masz motywację. Nie przesadzajmy ile czasu to zajmuje 5 min ??? i po kłopocie a efekt super. polecam. Ten sam gres polerowany mam w przedpokoju, wiatrołapie, i przy kominku w salonie. Jedyny problem jaki widze to jasne fugi, które z czasem na pewno sie wybrudzą. A jakiej firmy macie gres? Może jakieś fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptysia 06.09.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 ja mam gres polerowany w kuchni 50x50, i jestem zadowolona gdzies juz wklejalam kilka razy zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Morrwa 06.09.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Ja będę kłaść za 2 tyg. gres polerowany włoski w kuchni - 60x60. Do impregnacji kupiłam środek firmy HG - jak zalecano w salonie, gdzie gres kupowałam. Gres polerowany to nie jest opcja dla ludzi 'praktycznych', a raczej dla estetów (jak ja ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka i Janusz 06.09.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Mam połozony gres beżowy w kuchni. Fugi zaipregnowałam Delfinem z Atlasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 06.09.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Czy każdy gres trzeba impregnować? myślałam, że jak kupię polerowany i szkliwiony to nie muszę -na stronie Opoczna np piszą tylko o impregnowaniu gresu polerowanego nieszkliwonego. jak to więc jest? na czym to polega? jak często? Czym potem myjecie na codzień podłogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptysia 06.09.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 moj gres nie jest impregnowany i fugi tez niea myje go zwykla ciepla woda uzytkowany jest ostro, co przy dziecku jest nieuniknione, ciagle cos rozlewa, maz kapie kawą, ja herbata itd... i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts