Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja mam w kuchni gres naturalle opoczna (ten najjaśniejszy) i to był bardzo duzy błąd. Brudzą się strasznie, po umyciu to kwestia pół godziny i wyglądają jakby tydzień nie były myte, widać na nich wszystko każdy paproszek.
  • Odpowiedzi 501
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam gres Geo Davos (chiński) niepolerowany. Kupiłam z Cermagu)

pozdrawiam postaram sie wkleic zdjecia. a na razie te z Cermagu

http://www.cermag.com.pl/pl/l_geo_davos.php

flowercia

mikita szkoda że nie dałas tego komentarza wcześniej :), ustrzegłoby mnie to przed ich kupnem.

Zauroczona wyglądem też sie na nie skusiłam i mam takie samo odczucie jak Ty, a jeszcze na dobre nie zaczęłam eksploatowac mojej kuchni, aż strach sie bać co będzie dalej.

A to nie jest tak, ze na jasnym nie widac kurzu, a na ciemnym wszystko?

Z plamami jest inaczej. Ale mysle, ze i na ciemnych plytkach (ale nie czarnych/grafitowych) widac plamy...

Mam w wiatrołapie jasny gres szkliwiony w różne "smugi". Jakoś specjalnie nie widać na nim brudu czy plam , w każdym razie na pewno nie tak jak na polerowanym ( mam w kuchni) . Nie wygląda jednak tak ładnie.

Drugi raz na jasny gres polerowany mimo jego ślicznego wyglądu ( po umyciu) nie zdecydowałabym się. .

mam jasne płytki w holu, kuchni i kawałek w salonie.Marmi Moderni O1 z Nowej Gali. Sa pierwsza klasa, nie ma smug, nie impregnowałam i nie plamią sie...Zdjęcia sa w dzienniku budowy. Naprawde kuchnia pieknie sie prezentuje z jasnymi płytkami...w szczegolnie, gdy ma sie bardzo ciemne meble...

Czy mogłabyś napisać jaką masz fugę tz kolor (producent) i wymiar. Też zakupiłam ten gres, to było moje małe marzenie - jest naprawdę piękny.

pozdrawiam

Poradźcie, jakie płytki są najlepsze w utrzmaniu na podłodze w kuchni?

Podobają mi się płytki Sugar Paradyża, ale są matowe (jest wersja też półpoler). Może powinnam poszukać czegoś innego?

Ogranicza mnie fakt, że te same płytki muszą być w holu, bo kuchnia jest z nim połączona. Pomóżcie!

Hm... nie wiem czy ci pomogę ale ja mam podobny problem z tym że my juz zakupiliśmy płytki a czy to dobry wybór okaże sie pozniej.

Kupilismy jednakowe z tym ze do kuchni matowe a na korytarz poler

te nasze występują tylko w macie i półpolerze. Pewnie kupimy te drugie mimo, że cenowo jest sporo drożej. Na stronie Paradyża nie ma info, że nadają się do kuchni, ale na hol, salon, czy balkon tak. Nie wiem, co o tym myśleć.

A jakie Wy macie płytki?

My też chcemy jasne położyć i wszęzie takie same, zastanawiamy się też nad jakimiś dekorami, ale nie wiem, czy to dobry pomysł, bo hol nie jest duży a do tego wąski :(

Nie mamy zbyt dużego pola do popisu.

AgniechaD

Mnie też się podobaja płytki Sugar dla mnie są piękne i to właśnie w półpolerze :p

niestety mój mąż uważa ,że bę dzie za szaro :cry: ja lubię szarości a on ciepłe kolorki i mamy problem :evil:

Inwestorka, chłopy są daltoniści (no dobra, nie wszyscy ;) ) i o kolorach mało wiedzą, więc my musimy postawić na swoim ;)

Juśli chodzi o Sugar, to u nas pewnie zrobimy Bianco półpoler, ale hol jest wąski nie wiemy, czy dać coś jeszcze, bo Ochra jest śliczna też i mozaika... i te listwy...

Ale jak tak napchamy wszystkiego, to jak to będzie wyglądało?

A podłoga musi być jasna, bo drzwi i schody i kuchnia będą ciemne...

może ma ktoś pomysła? :)

Doradzcie proszę - są w wytłaczne paseczki, pasowałyby mi do kuchni na pdłogę, czy nie będzie problemu z czyszczeniem, i czy są wystarczająco wytrzymałe? co o tym myślicie?

http://polcolorit.pl/indexpl.php?p=produkty&produkt=produkty_lazienkowe_futuropolcolorit&l=produkty&s=produkty_lazienkowe

(kolor grafit)

Ratujcie bo czas goni