Kanton 17.10.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Gresy polerowane się impregnuje, ale POLEROWANE I SZKLIWIONE nie wymagają impregnacji. przepraszam ale co to znaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 17.10.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Gresy polerowane się impregnuje, ale POLEROWANE I SZKLIWIONE nie wymagają impregnacji. przepraszam ale co to znaczy? Kanton -oto odpowiedź jaką otrzymałam od doradcy technicznego z Opoczna, myślę że jest wyczerpująca : Płytki gresowe mogą występować m.in. w następujących wersjach różniących się wyglądem powierzchni licowej i technologią produkcji: 1) płytki szkliwione - to płytki gresowe pokryte cienką warstwą szkliwa (szkła) na powierzchni licowej. Szkliwo tworzy warstwę nieprzepuszczalną dla np. płynów i zabrudzeń, takich płytek nie trzeba impregnować, 2) płytki polerowane - to płytki nieszkliwione, poddane w końcowym etapie produkcji polerowaniu przy pomocy kamieni polerskich. W wyniku polerowania odkrywamy strukturę płytek oraz mikropory (puste przestrzenie), które znajdują się w czerepie płytek, dlatego zawsze przed etapem fugowania trzeba koniecznie sprawdzić, czy kolor zastosowanej fugi nie zabrudzi trwale jej powierzchni. Podczas użytkowania płytki przypadkowo mogą ulec zabrudzeniu takimi środkami jak: czerwone wino, coca cola, soki owocowe, dlatego zalecamy ich impregnacje. Proces impregnacji polega na nakładaniu na powierzchni płytek środków, które wypełnią odkryte mikropory i zapobiegną trwałemu zabrudzeniu powierzchni. Na rynku jest dostępnych wiele impregnatów i trudno wskazać mi jakiś najlepszy, np. impregnaty na bazie silikonu wybłyszczają powierzchnię płytek. Niestety proces impregnacji trzeba powtarzać przynajmniej co kilka miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 18.10.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 ok ale od jakiegoś czsu pojawia sie określenie "polerowane szkliwione" wg mnie jest to bez sensu bo po co polerować jeżeli później się szkliwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 18.10.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Ja płaciłam za arenisca crem 58 zl i to z rabatem, 52 to może cena hurtowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 19.10.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Ja płaciłam za arenisca crem 58 zl i to z rabatem, 52 to może cena hurtowa Taką cenę znalazłam na stronie E-plytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 19.10.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 ok ale od jakiegoś czsu pojawia sie określenie "polerowane szkliwione" wg mnie jest to bez sensu bo po co polerować jeżeli później się szkliwi? Kanton -to pytanie do producenta nie do mnie Ja osobiście kupię szkliwione. Sprzedawca płytek powiedział mi, że jeśli np płytki polerowane (nieszkliwione) ubrudzi się fugą -to wejdzie ona w pory płytki tak, że środek do ich wyczyszczenia wychodzi drożej niż wymiana całych płytek! Może przesadził, ale chyba wolę położyć płytki i mieć "z głowy" niż przejmować się impregnowaniem co kilka m-cy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 19.10.2007 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 sprzedawca nie przesadził ubrudzonego gresu polerowanego nie da się wyczyścić dla tego impregnuje sie przed fugowaniem i tylko raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadorka 20.10.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 mam położony gres polerowany w kuchni , wiatrołapie i holu.Był impregnowany tylko raz 3 lata temu i spisuje się doskonale, nie plami się, nie jest śliski, bardzo łatwo się go zmywa. Zaznaczam ,że ja mam gres chinskiponieważ cena innych była dla mnie wówczas za wysoka.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weda 28.11.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 http://www.paradyz.com.pl/?s=17&a=7&collID=223&scID=310 Podobaja mi się bardzo takie płytki z połyskiem,konkretnie Mistral ochra polerowany z paradyża, tylko mam dylemat czy będą nadawac sie do kuchni i przedpokoju ( czy nie bedąsliskie) i czy kolorystycznie bedą pasowac mi do mebli kuchennych. Meble koloru orzech. Poradzcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liwia 28.11.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Osobiście wybrałam lekko matowe z małym połyskiem, nie chce mi się sprzątać .Moja koleżanka ma taką jak tobie się podoba, wygląda pięknie jak przychodze do niej na imprezkę, nie wiem ile czasu jej poświęca, ale pewnie sporo. Śliskie to są może w jakimś sklepie, u niej nie mam problemów jak chodzę w kapciach albo skarpetkach, gorzej w szpilkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uru28 29.11.2007 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Zapraszam do mojego działu porad na mojej stronie.Zamieściłem tam mnóstwo informacji odnośnie płytek(gdzie i jakie stosować) klejów,fug i ceramiki jako takiej. Oczywiście dostępna jest bogata galeria prac które mogą być inspiracją.Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 29.11.2007 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Na pewno jesteś profesjonalistą we flizowaniu, ale zlituj się z tą galerią... Za te projekty jako wykonawca pewno nie odpowiadasz, ale nie propagujmy tych pomysłów z wczesnych lat 80-tych typu wnętrza "pałacowe" z Dynastii, blokowy luksus - łazienki w marmurek cięty po skosie plus dekorki, z nowoczesnych największy standard, nudny, bez pomysłu (brąż z jasnym w pasy, trochę mozaiki bez ładu i składu). NO I REKLAMY TO NIE TUTAJ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weda 03.12.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Pochwalcie sie proszę swoimi płytkami podłogowymi w kuchni. Muszę juz coś wybrac a nie mogę sie zdecydowc. Na pewno Wasze fotki ułatwią mi podjęcie decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liwia 03.12.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Przydałby się panu glazurnikowi z dyplomem jakiś nowoczesny architekt wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_toja 03.12.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Ja właśnie zakładam takie:http://images28.fotosik.pl/8/3f50846e208c1880m.jpg' alt='3f50846e208c1880m.jpg'>paradyż seria Lupo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 03.12.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 ja w kuchni mam panele Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 04.12.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 http://images31.fotosik.pl/68/f7e19482009d52b8med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 04.12.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Aga Toja! Może wiesz czemu twoje zdjęcie da się powiększyć, a moje nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 04.12.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 u nas podłoga jest taka http://kbprojekt.pl/obrazki/blog/6/o_162_071204123134.jpgjest to kolekcja CEZENA z GRES POLSKA pozdrawiam PS. każda płytka była przycinana z jednego naroznika - nie maja w kolecki gotowych takich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maslak 04.12.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 a u nas w kuchni troche mało kuchenne płytki ale nam się bardzo spodobały http://images28.fotosik.pl/122/1570a99ed52e7fc8.jpgna zdjęciu płytki jeszcze bez fug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts