Damro 24.04.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Tak samo dupa boli jak upadniesz Jest tak samo ślisku jak inne płytki. Pisząc,że wszystko widać miałem na myśli zabrudzenia. Gres polerowany to ciągłe bieganie z mopem. bzdura nie słuchaj,z mopem to jak przy każdej podłodze trzeba latac,mam 3 dzieci i myję raz czasami dwa razy w tygodniu a tak co 2 dzien zamiatam czyli tak jak przy każdej innej podłodze,dodam że mam położone 70m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 24.04.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 dodam jeszcze że nie jest śliska,na górze mam panele i są bardziej śliskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 24.04.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 w łazience bym już nie dała bo w kontakcie z wodą jest już ale to niewiele ale jest śliska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 24.04.2009 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 na śliskie powierzchnie to się preparaty nakłada i stają się mniej śliskie nam się też coś polerowanego widzi, najlepiej jakiś kamień, tylko te ceny czasem zbijają człowieka na ziemię ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 25.04.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Tak samo dupa boli jak upadniesz Jest tak samo ślisku jak inne płytki. Pisząc,że wszystko widać miałem na myśli zabrudzenia. Gres polerowany to ciągłe bieganie z mopem. bzdura nie słuchaj,z mopem to jak przy każdej podłodze trzeba latac,mam 3 dzieci i myję raz czasami dwa razy w tygodniu a tak co 2 dzien zamiatam czyli tak jak przy każdej innej podłodze,dodam że mam położone 70m2 Bzdura? Przejdź latem gołą stopą i popatrz pod światło.Niech Ci pies przebiegnie albo dziecko pobawi się plasteliną. Na niczym innym tak nie widać tłustych śladów. Chyba,że Ci to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuniamiii 25.04.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 25.04.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Ja tam nie wiem, mój nie jest śliski Myję codziennie, ale jak miałam wcześniej ceglaste mazaje też myłam, (pies mi znowi piach z podwórka bo nie mam kostki tylko plażę ) więc bez różnicy, choć faktycznie widać prędzej, ale jeśli chodzi o wygląd, nie ma porównania góra w macie a dół w polerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 25.04.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 najczęściej mówią źle osoby o gresie którzy go nieużytkują,mam 70m2 położone i jedynie co się brudzi to jasna fuga,użytkuję już 2 lata,na początku owszem latałam ze szmatką bo tak nie strszono za dziecmi bo to lód spadł a to soczek się wylał czy jogurt,najczściej ostrzegały mnie osoby, które nie mają gresu polerwanego,Pattaya zapraszam,możesz rzucac burakami,atramentem czym wolisz a przekonasz się,a co do plasteliny to moje najmłodsze dziecko lepiło sobie na gresie ludziki,myślałam że zawału dostanę lecz śladu po tym nie było,mała uwaga nie mam gresu chińskiego(byc może z nim jest probem) ja mam hiszpański.Dodam jeszcze w witrołapie mam matowy gres beżowo-brązowy,fuga okej ale płytki jakby miały kilka ładnych lat,zupełnie zbledły, powycierane gdzie niegdzie chodź mają ponoc wysoką klasę ścieralnoci i tanie nie były.To tak napisałam, którzy uważają zwykły gres za najlepszy,każda podłoga ma wady i zalety czy to drewno czy panele czy to gres Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdabart 26.04.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Czyli o chińskim gresie zapomnieć? te hiszpańskie to drogie.....a dzieci się na nim nie slizgają? macie jakies dywaniki połozone ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 26.04.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 nie mamy żadnych dywaników,jeszcze nikt nie pośliznął się,jak powiedziałam panele są bardziej śliskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 26.04.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Na 99% wybralismy Toscane z Castoramy,może miał ktoś z Was stycznosc z tymi płytkami?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 26.04.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Mam chiński, 3 dzieci i psa, wszyscy cali i zdrowi gres jest śliski tylko jak jest mokry a Ty chcesz pobiegać boso Przynajmniej tak jest u mnie Dywaników brak. Mało tego mam poler w brązie na schodach, i też nie narzekam, a jeszcze nie ma poręczy, dzieciarnia lata z góry na dół (gres na schodach ma fabryczne nacięcia zapobiegające ślizganiu się) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 26.04.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Hmm... To ja już jestem "cała głupia". Trudno, chyba jednak zdecyduję się na gres polerowany (kremowy) w holu i częściowo salonie (wybrałam Paradyż). Cały czas jednak zastanawiam się nad kuchnią. Jak myślicie? Pomysły mam dwa. Albo będzie w kuchni taki sam gres jak w holu i salonie (wszystko się łączy w jedno pomieszczenie), albo odważę się na ciemne, matowe płytki pasujące do ciemnego blatu... Boję się jasnego, polerowanego gresu w kuchni... I mokro i plamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaj 27.04.2009 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Z mojego doświadczenia gres polerowany nie jest praktyczny chyba, że bardzo podoba się. Ja jestem na etapie remontu, dotychczas miałam polerowany jasny w wejściu i częściowo w kuchni - przy meblach, pozostała część kuchni i hall - panele. Po ośmiu latach użytkowania gres przy wejściu jest porysowany, natomiast w kuchni jest lekko wytarty połysk i oczywiście widać było każdą plamkę- mop zawsze pod ręką, panele też porysowane, a nie były tanie. Teraz kładę półpoler z Paradyża, wygląda dużo ciekawiej, zwłaszcza, że w marketach jest pełno tanich chińskich gresów podobnych do siebie, no i będzie praktyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 27.04.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Tłumaczenie, że na polerowanym gresie widac brud to chyba jest to na plus. Lepiej wytrzeć podłogę gdy jest brudna niż mieć brudne płytki i udawać ,ze sa czyste bo brudu nie widać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 27.04.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Tłumaczenie, że na polerowanym gresie widac brud to chyba jest to na plus. Lepiej wytrzeć podłogę gdy jest brudna niż mieć brudne płytki i udawać ,ze sa czyste bo brudu nie widać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 27.04.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Boję się jasnego, polerowanego gresu w kuchni... I mokro i plamy... Nie należę do osób biegających ciągle z mopem, ale to "mokro i plamy" to chyba przesada, przecież (chyba) zawsze jeśli coś rozlejemy czy zaplamimy to ścieramy możliwie najszybciej. Mieszkam od miesiąca i mój parter (poza wiatrołapem, ale łącznie z kuchnią) to jasny - szary gres polerowany. Obiektywnie stwierdzam, że trzeba to cżęściej ścierać, ale za to wygląda super i pięknie błyszczy w zachodzącym słoneczku. Dodam też, że jest dość śliski i moje łobuzy już zaliczyły bliskie z nim spotkania, ale głównie dlatego, że się ślizgają i ścigają zamiast chodzić... A z plamami to przesada - ściera się narazie wszystko, oczywiście zaraz po zabrudzeniu (kawa, sok) trochę gorzej z pastą do butów . aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 27.04.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Tłumaczenie, że na polerowanym gresie widac brud to chyba jest to na plus. Lepiej wytrzeć podłogę gdy jest brudna niż mieć brudne płytki i udawać ,ze sa czyste bo brudu nie widać ... hehe, popieram myśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 30.04.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 ilość fug w kuchni jest wprost proporcjonalna do czasu, jaki trzeba poświęcić na ich szorowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RolandP 02.05.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Witam, w pierwotnym planie mieliśmy umieszczenie na ścianie w kuchni pomiędzy dolnymi a górnymi szafkami białego szkła. Niestety co osoba to inna opinia jakie szkło kłaść (hartowane czy tzw. bezpieczne), czy je przyklejać czy dawać na dystanse albo wręcz, że absolutnie nie szkło bo od ciepła z płyty może pęknąć. Przeglądając net znalazłem inne fajne rozwiązanie - położenie białego polerowanego gresu w formacie 60x60cm. No i właśnie - czy taki gres położony za płytą kuchenną nie pęknie od temperatury przy gotowaniu? No i czy się nie okaże, że będzie to mordęga przy czyszczeniu (na pewno nie będzie mi się chciało za każdym pryśnięciem tłuszczu z patelni lecieć po ściereczkę i go czyścić/polerować). pozdrawiam,RolandP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts