pasie 30.12.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 mam ten sam dylemat i co raz mniej czasu na podjęcie decyzji .............. ale w sumie to już pomogłyście mi i zrobię ten cholerny poler na całym dole i w dodatku jasny .... na może jasno szary najwyżej kiedyś go zmienię jak mnie mega wkurzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszki 30.12.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 http://images38.fotosik.pl/238/db66ffa9c5f7effemed.jpg edytka - piekne masz urzadzony domek. super kolory i bardzo podobaja mi sie twoje schody, czy były drogie? no a oczywiście najfajniejszy to ten mały Szkrab bawiący się na tym super gresie )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 30.12.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 cały czas mnie to nurtuje: to, ze nie widac, nie znaczy, że tego NIE MA ))) czyli podłoga taka smaka czy owaka brudzi się tak samo, tyle samo brudu na nią opada. Co z oczu to z serca? Napisała to ta, co sama ma miec jasny poler, hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 30.12.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Niby tak, ale podłoga, to tylko podłoga. Służy do chodzenia po niej, a nie żeby z niej jeść. I ostatecznie jeśli nie będzie idealnie czysta nic się nie stanie. A ta z gresu polerowanego wymaga uciążliwej pielęgnacji, żeby wygladała pięknie. Ja niestety tak mam że każda smuga i plamka mnie drażni i muszę ją natychmiast usunąć. Takie natręctwo. Na innych płytkach bym tego nie widziała i byłoby git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 30.12.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 cały czas mnie to nurtuje: to, ze nie widac, nie znaczy, że tego NIE MA ))) czyli podłoga taka smaka czy owaka brudzi się tak samo, tyle samo brudu na nią opada. Co z oczu to z serca? Sprzątać trzeba tak czy siak, ale podłogę na której nie widać brudu doceni się np. gdy wpadną niezapowiedziani goście, a Ty akurat nie zdążyłaś jeszcze tego dnia jej poodkurzać/umyć Chciałam jeszcze tylko podkreślić że swoją podłogą byłam zafascynowana jakiś rok. Nie przeszkadzało mi to że tyle przy niej zachodu, ale wszystko co w nadmiarze w końcu kiedyś zbrzydnie Osobom trzymającym zwierzaki w domu polecam wpierw wykończenie otoczenia domu, może ta fascynacja potrwa wtedy trochę dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 30.12.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 roszki schody sa dębowe i kosztowaly około 8 tyś - nie wiem czy to drogo ale u nas ceny prawie warszawskie zapomniałam napisac że ten mój gres ma takie jakby smugi ciapki sam w sobie i może dlatego tak na nim smug nie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszki 30.12.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 roszki schody sa dębowe i kosztowaly około 8 tyś - nie wiem czy to drogo ale u nas ceny prawie warszawskie no to sporo. my niedlugo też musimy pomyśleć nad ubraniem nszych schodków. chcemy tylko stopnie, bez podstopni, więc moze bedzie ciut taniej, może nawe sami połozymy deski na stopnie. te wasze są naprawdę piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 30.12.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 no mi sie tez podobają ale pieknie tez wyglądaja z podstopnicami z gresu polerowanego tego samego co podloga w hollu - koleżanka tak ma i jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszki 30.12.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 no mi sie tez podobają ale pieknie tez wyglądaja z podstopnicami z gresu polerowanego tego samego co podloga w hollu - koleżanka tak ma i jest super no to mi dałaś świetny pomysł. w sumie kiedys widzialam takie rozwiazanie na jednym z forum, ale o tym zapomnialam jakos. teraz rozwaze to na powaznie. DZIEKI !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 30.12.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 NEFER chyba tak ma o ile sie nie mylę. Idz obejrzec i spytaj o doswiadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 10.01.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 ja mam w hollu i kuchni SL 02 Nowa Gala a w lazience pytki matowe i zddecydowanie polecam polerowane Na matowych jasnych plytkach widac każdy włos, pyłek a na polerze az tak nie widac Nie oszukujmy sie odkurzac (właaszcza na ogrzewaniu podłogowym) trzeba codziennie a jak sie siedzi w domu to nawet 2 x dziennie. Zmywam co drugi dzień i jest ok. No i właśnie o to chodzi. Napisałaś, że odkurzasz codziennie nawet 2 razy i zmywasz co drugi dzień. Na dłuższą metę to jest raczej uciążliwe a tak niestety jest z polerem. Inne płytki nie wymagają aż tyle zachodu aby przyzwoicie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 10.01.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 hmmm to zalezy od przzwyczajeń chyba i nawyków u rodzicow mieliśmy gres szkliwiony na kórym nie było widac brudu a i tak odkurzalismy codzinnie - po prostu uważam że jak ludzie w domu przebywają to sie kurzy, brudzi a odkurzenie raz dziennie to zajmuje 56 minut góra więc da się przeżyc dla uroku tego gresuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 10.01.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 5 minut a nie 56 oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 10.01.2010 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Edytka, odkurzanie tak, mycie jesze moge przeboleć, ale to docieranie tego gresu, żeby nie było smug mnie dobija. Poza tym obawiam się, że tak częste mycie będzie stopniowo powodwać wnikanie brudu z wody do mycia (bądź co bądź, nie będę za przetarciem każdego kawałeczka podłogi wymieniać wody w wiadrze) w poler, który mimo impregnacji jest jednak porowaty i za jakiś czas nie domyję tego w ogóle. A moze masz jakąś metodę żeby nie zostawały smugi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 10.01.2010 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 mnie tam smugi tak bardzi nie wnerwaiją, przeciez podloga to nie lustro w końcu, zreszta ten mój gres ma takie jakby plamy sam w sobie więc smugi widac tylko jak sie dobrze przyjrzec pod kątem i przy slonecznym świetle - przy małym dziecku docieranie do sucha zeby smug nie było to nieporozumeienie aczzkolwiek zamowiłam ten słynny mop viledy co podobno nie zostawia smug i zobacze jak przyjdzie to wtedy sie wypowiem czy warto stówe wydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 10.01.2010 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Mnie niestety bardzo wkurzają. Mam mop taki http://www.apoco.pl/product-pol-2195-Mop-Hausrein-wiadro-firmy-LEIFHEIT-55037-55060-.html i smugi i tak są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justka9 23.08.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Ja mam gres Geo Davos (chiński) niepolerowany. Kupiłam z Cermagu) pozdrawiam postaram sie wkleic zdjecia. a na razie te z Cermagu http://www.cermag.com.pl/pl/l_geo_davos.php flowercia Jak się sprawuje Geo Davos? Jestem na 90% na niego zdecydowana. Dobrze się myje? http://forum.muratordom.pl/images/icons/icon6.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia080 30.09.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 (edytowane) WITAMWkoncu kupilismy po wielkich szukaniach gres na podloge do kuchni ,przedpokoju i korytarza.wybor padl na gres z Opoczna real stone KREMOWY.KUCHNIE dopiero wybieram bo mamy aneks kuchenny i zastanawiam sie czy bedzie dobrze wygladac meble Wenge ,dolne szafki wenge ,gorne wenge i jasne ze szklem hartowanym.zastanawiam sie nad blatem czy dac kremowy czy bez?i jakie dobrac plytki na sciane i na jaki kolor pomalowac sciane w kuchni gdyz poloczona ona jest z salonem?straszny mam teraz metlik bo niewiem na co sie zdecydowac jakie plytki na sciane najlepiej by pasowaly do tych gresow ?PROSZE O JAKAS PROPOZYCJEZ GORY DZIEKUJE Edytowane 30 Września 2010 przez agusia080 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia i Grzegorz 19.11.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Zwracam się do was kochani forumowicze i forumowiczki o pomoc w znalezieniu płytek na ścianę do mojej kuchni. Meble mam zamiar zamawiać w najbliższym czasie i zaczęłam również za płytkami się rozglądać. Nie lubię szukać na ostatnią chwilę. Lubie mieć wszystko wcześniej zaplanowane. Chciałam coś w jasnym beżu czy kremie. Chciała bym takie duże prostokąty np o wymiarach 30x60 lub podobnych. Tylko jakoś nie mogę nic ciekawego znaleźć Może ktoś z was posiada coś podobnego do opisu i rzuci jakąś fotkę albo link. Z góry bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 19.11.2010 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 (edytowane) Gres arkesia ma takie płyty, w beżu, rozmiar 59,8x29,8 Edytowane 18 Grudnia 2010 przez Magdala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts