Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ozzie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 501
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To jeszcze taka mała podpowiedź - spróbuj poszukać serii A2 z Traveny - one są najbardziej beżowe. Ja kupiłam serię z października 2010 i są naprawdę śliczne. :) Cieszę się, że mogłam pomóc. :)

Witaj nemi,

Rzeczywiście ładne, mogłyby pasować także i do naszej kuchnii

A układaliście je "bezfugowo"?

U nas poszły z fugą 1mm, ale w kuchni były układane ciemne - Mogano Brown. Z tego co wiem płytki nadają się do układania 'bezfugowego', ale nie widziałam takiego montażu. :) Wiem natomiast, że są stosunkowo łatwe w utrzymaniu w czystości i nie stwarzają jakichś większych problemów w użytkowaniu. :)

Też mogę polecić płytki travena z paradyża ja mam łączone z morgano brown a wyglądają tak bez fugi jeszcze. Podobno można bez fugi ale rozmawiałam z przedstawicielem handlowym i on a raczej ona bo to była pani powiedziała, że daje się fug 1,5 mm.

Mam nadzieję, że zrozumiałąś coś z moich mętnych wywodów

http://lh3.ggpht.com/_bySjcBIOHMo/TOgbJKJu_VI/AAAAAAAAVyM/RX_lVbD4dvc/s640/Obraz%20017.jpg

http://lh4.ggpht.com/_bySjcBIOHMo/TOLrPtDTasI/AAAAAAAAVus/c6KoVWC_avM/s640/Obraz%20009.jpg

Ba-sia3prezentują się ciekawie. Muszę skoczyć do naszego salonu z ceramiką i na żywo je obejrzeć.

Byłam dziś w obi ale tylko że tak powiem przejazdem i widziałam płyteczki imitujące kamień. Były w beżu. Te idealnie pasowały by mi do koncepcji mojej kuchni. Niestety nie mogłam się doczekać na kogoś kto obsługuje to stanowisko i nie wiem nawet jaka to firma. wiem tylko że były taniutkie bo około 43 zł za m2. Więc jak na takie płytki to wydaje mi się że cena zachęcała do natychmiastowego zakupu. Ale byłam niestety uzależniona od kogoś więc chyba będę musiała obejść się smakiem:(

• 3 weeks później...
hmmm, no ja kilka dni temu wyładowywałam z samochodu do garażu, bo zakupiliśmy do małe łazienki. Niestety nie beż, ale nero - ścienne i podłogowe. Mnie osobiście bardzo się podobała czarna wersja.

Witaj Monika! Nareszcie ktoś od Brillante :) Możesz powiedzieć, wymacać ;) , jaką strukturę mają..? Planuję je do hollu i kuchni, więc nie chcę, żeby "haczyły", w tych miejcsach często się brudzi. Do łazienki spoko, ale do kuchni i korytarza- nie będą zbyt szorstkie?

Tanis,

macałam je bliżej i naprawde nie wiem co Ci napisać. Nie są idealnie gładkie, ale też nie maja głębokich rowków. Myśle, że sama musisz ocenić czego oczekujesz od tej płytki. Ja do holu, salonu i kuchni mam fanala lapado i on bardzo podobnie wygląda w strukturze jak polocolorit. Zresztą to też wersja lapado...

Jeszcze do mnie nie przyszły, więc nie wiem jak się będą sprawować.

Tak sobie myśle, że na beżu to nie będzie widać brudu, bo ma brokacik ciemny, to może będzie się zlewał z brudem???....

Dzięki :) Muszę je wymacać, jak tylko wstanę z grypowego łóżeczka ;) Te drobinki mogą się ładnie błyszczeć. Nie będą śliskie. Muszę mieć jasne, bo domek ciemnawy. Boję się zbyt jednolitych(wszytsto widać), a z kolei takie "pociapane"- choć praktyczne, to jednak trudniej potem do nich resztę dobrać.

mam od roku nero w mniejszej łazience na scianach i podłodze, "haczyc" raczej nie będą ale moze byc problem z doczyszczeniem płytek, szczególnie jasnych, w takich miejscach jak hol czy kuchnia, w lazience muszę je czyścic/osuszać natychmiast nawet wtedy gdy wyleje się trochę wody bo inaczej zostaje zaciek a la kamień