Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ozzie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 501
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na początek małe sprostowanie.Leonardo to włoska firma a nie hiszpańska,pozostałe płytki w domu mam hiszpańskie.Obecna ich stona jest jakaś skromna (bardzo) http://www.leonardo1502.it

Gres zakupiłam w Warszawie na Bartyckiej.W przyszłym tygodniu umieszczę kilka zdjęć z mieszkania to wtedy będę mogła go zaprezentować :wink:

Ja mam gresy kremowe z beżowymi nakrapieniami. Z firmy NOWA GALA ,jeżeli się nie mylę to ta firma zajmuje się tylko produkcją gresów. Są to polskie płytki. Wymiary 30x30 lub 40x40 i chyba jeszcze jakieś inne. Cena za metr w moich okolicach wymiaru 40x40 to 98 zł.

Jeszcze ich nie użytkowałam bo będą dopiero kładzione (kuchnia, hol, przedsionek) .

Pozdrawiam Paty.

Witam wszystkich

Dołączam sie do pytania w sprawie gresu polerowanego a Chin. Czy naprawde nikt takiego nie ma i nie warto sobie nim głowy zawracać .Widziałam wlasnie dzis taki gres w OBI .Cena bardzo kusząca 62zl / mkw. o wymiarach 40 x 40 i 39 zł/mkw o wymiarach 50 x 50 .Gres w kolorze bardzo jasnym , kremowym .Zastanawiam sie nad polożeniem go w przedpokoju na parterze, tylko nie wiem czy nie bedzie za jasny/ chociaz drzwi mam w kolorze mahoniu / i czy nie zmatowieje od piachu .

Pozdrawiam

Witam wszystkich

Dołączam sie do pytania w sprawie gresu polerowanego a Chin. Czy naprawde nikt takiego nie ma i nie warto sobie nim głowy zawracać .Widziałam wlasnie dzis taki gres w OBI .Cena bardzo kusząca 62zl / mkw. o wymiarach 40 x 40 i 39 zł/mkw o wymiarach 50 x 50 .Gres w kolorze bardzo jasnym , kremowym .Zastanawiam sie nad polożeniem go w przedpokoju na parterze, tylko nie wiem czy nie bedzie za jasny/ chociaz drzwi mam w kolorze mahoniu / i czy nie zmatowieje od piachu .

Pozdrawiam

Jeśli to faktycznie polery :roll:

Cena bardzo atrakcyjna, może nawet za bardzo.

Jeśli to gres z Chin, czy Turcji to ryzyko nie wklakulowane w cenę.

ja mam gres polerowany z castoramy bodajże za ok 60 zł m.kw made in turcja. Gres jak gres, prosty bez jakichś braków ja jestem zadowolony. Nie jest impregnowany ale to chyba nie problem ?

I jeszcze dla tych co nie wiedzą Impregnować czy nie ?

Zróbcie mały teścik, weźcie jedną płytkę i wylejcie na nią kawę, herbate, czerwone wino itp. Po dobie spróbujecie ja wyczyścić. jeżeli nie była zaimpregnowana to się od razu dowiecie dlaczego należy ją koniecznie zaimpregnować :D

Witam

Podejrzałam w OBI importera tego gresu polerowanego o ktorym wyzej pisalam . zainteresowani moga sobie obejrzec jak wyglada i ile kosztuje w firmie ktora go sprowadza . Dlaczego ceny w OBI sa duzo nizsze nie wiem .

http://www.omnires.pl/oferta.php?language=pl&grupa=18

Trzeba kliknac na cennik a pozniej na nazwe gresu .

Jestem jeszcze niezdecydowana ale na wystawie w OBI / jest beżowo -szary i bezowy / widac ich z daleka - sa jak lustro .

Anka

• 2 weeks później...

Moi znajomi ułożyli Nową Galę (poler jasny). Wygląda to świetnie.

Porównuję z moimi gresami polerownymi z Włoch, które kosztowały po 220 zł - chyba warto. Czy ktoś układał gresy z NG w łazience - jak pasują te wymiary (40x40, 30x60)? Słyszałem o cięciu wodnym gresów (15 zł/m) czy ma ktoś doświadczenenia?

Pozdr