Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ozzie

Recommended Posts

Użytkuje włoski gres polerowany od sześciu lat(jest jak nowy), nie jest impregnowany, nie jest śliski, łatwy w utrzymaniu czystości, a każda podłoga mokra jest śliśka (mokre podłogi trzeba wycierać, anie czekać aż wyschną, bo pozostają trwałe płamy po związkach chemicznych zawartych w H2O.)

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 501
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć wszystkim. Zamierza zmienić sobie płytki w kuchni. Wypatrzyłem ładne z Paradyża, na podłogę (30x30) http://foto.onet.pl/upload/0/49/_248103_n.jpg. I teraz się zastanawiam, bo są też takie same (10x10) na ścianę tylko myślę, że będą za ciemne. Myślałem zrobić na ścianie szachownicę z jasnymi

http://foto.onet.pl/upload/5/48/_248102_n.jpg. Ale nie wiem czy taka szachownica nie będzie za bardzo pstrokata. Poradźcie co zrobić.

Płytki są z Paradyża nazywają się Glorian brown i gloria beige. Co do układania to po konsultacjach z żoną uzgodniliśmy że na ścianę i podłogę pójdą ciemniejsze. Na ścianie będą bardziej przytulnie wyglądać ciemniejsze (a przecież sie są takie całkiem ciemne) a na podłodze też ciemne, bo to będzie tylko kawałek podłogi (kuchnia), a na reszcie będą jaśniejsze panele(jadalnia). Co o takim pomyśle sądzicie.

• 3 weeks później...
  • 8 months później...
Mi też się bardzo podoba ten gres, zestawienie kolorów, to akurat mój gust. Zastanawia mnie tylko wycięcie z gresu, tak idealnego koła. Gdzieś na forum czytałam, że można zlecić wycięcie z płytek według danego projektu, tylko nie wiem czy firmie w której się kupuje, czy gdzie, żeby poprostu płytkarz nie miał już z tym problemu :roll: