Sylwester Grześkiewicz 01.04.2004 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Użytkuje włoski gres polerowany od sześciu lat(jest jak nowy), nie jest impregnowany, nie jest śliski, łatwy w utrzymaniu czystości, a każda podłoga mokra jest śliśka (mokre podłogi trzeba wycierać, anie czekać aż wyschną, bo pozostają trwałe płamy po związkach chemicznych zawartych w H2O.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marioosz 20.04.2004 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Cześć wszystkim. Zamierza zmienić sobie płytki w kuchni. Wypatrzyłem ładne z Paradyża, na podłogę (30x30) http://foto.onet.pl/upload/0/49/_248103_n.jpg. I teraz się zastanawiam, bo są też takie same (10x10) na ścianę tylko myślę, że będą za ciemne. Myślałem zrobić na ścianie szachownicę z jasnymihttp://foto.onet.pl/upload/5/48/_248102_n.jpg. Ale nie wiem czy taka szachownica nie będzie za bardzo pstrokata. Poradźcie co zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 20.04.2004 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 jak na mój gust bardzo ładne - może szachownica ale nie taka typowa (co jedno pole ale jakoś więcej- rzadziej po dwie - no nie wiem jak to wytłumaczyć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 20.04.2004 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Ja bym nie dawala na sciane i na podloge takiego samego koloru, zrobilabym ciemniejsza pogloge i jasniejsze sciany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 20.04.2004 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Bardzo ladne plytki, podobaja mi sie. A moze na podloge te ciemniejsze z takimi malutkimi jasniejszymi wstawkami gdzie niegdzie. W kazdym razie nie jednakowo na podlodze i scianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula73 21.04.2004 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Marioosz, A jak sie nazywa ten typ ? Podobaja mi sie. Czy maja jakies dekory typu obwodka dywanika na podloge ? Anula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marioosz 21.04.2004 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Płytki są z Paradyża nazywają się Glorian brown i gloria beige. Co do układania to po konsultacjach z żoną uzgodniliśmy że na ścianę i podłogę pójdą ciemniejsze. Na ścianie będą bardziej przytulnie wyglądać ciemniejsze (a przecież sie są takie całkiem ciemne) a na podłodze też ciemne, bo to będzie tylko kawałek podłogi (kuchnia), a na reszcie będą jaśniejsze panele(jadalnia). Co o takim pomyśle sądzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 21.04.2004 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 A mozesz zdradzic ile kosztuja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marioosz 21.04.2004 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Cena tych płytek jest (dokładnie nie pamiętam) ok. 35zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 21.04.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 zależy jaka powierzchnia ścian i jaki styl kuchni - bo ja uważam akurat że są bardzo ciemne jak na ścianę ( ale jeżeli meble może będą dosyć jasne to może coś się rozjaśni - ale może wy lubicie np. ciemne kuchnie ) - degustibus non dysputandum est Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 21.04.2004 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Irma - dziennik budowy na koncu świata...naszego:) - zerknij tam na stronę chyba 5 - Teska ma fajnie położone kafle w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matrix 10.05.2004 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Mam te płytki położone w korytarzu oraz kuchnii. Z ta różnicą że na ścianie mam jaśniejsze plus kilka dekorów owocowych. Prezentują się całkiem nieźle. Żałuję tylko że na podłodze nie połozyłem w karo ale może innym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matrix 10.05.2004 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Jeszcze w kwestii gloria beige 10x10 przecież one są jasno beżowe a nie tak jak piszesz ciemne. Chyba że pisałes o gloria brown lub gloria ochra. W każym bądź razie najlepszy kontrast daje zestwienie gloria beige z glorian brown. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loku 29.01.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2005 Mam wielką ochote na taki gres w kuchni bo wygląda bajecznie.http://www.opocznosa.com.pl/index.php?a=cat.foto&id=23&foto=4Może ktoś z Was ma taki.Wady i zalety.Brudzi sie mocno czy nie oraz czy nie będe sie ślizgać.Prosze o opinie.Wielkie dzięki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 30.01.2005 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2005 Piękne. Ja będę miała coś takiego na prawie całym parterze. jutro jadę zamówić tylko kupuję firmy Nowa Gala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 30.01.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2005 Ja też będę miała coś takiego w kuchni i w salonie i korytarzu. Prawdopodobnie opinie o ślizgu są przesadzone. Już to kiedyś pisałam gdyby to było takie śliskie nie kładziono by tego w miejscach użyteczności publicznej a u nas w co drugim sklepie jest to położone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ezia 31.01.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Mi też się bardzo podoba ten gres, zestawienie kolorów, to akurat mój gust. Zastanawia mnie tylko wycięcie z gresu, tak idealnego koła. Gdzieś na forum czytałam, że można zlecić wycięcie z płytek według danego projektu, tylko nie wiem czy firmie w której się kupuje, czy gdzie, żeby poprostu płytkarz nie miał już z tym problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 31.01.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 My właśnie mamy takie kolory: http://foto.onet.pl/upload/31/63/_406966_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/11/68/_406985_n.jpg i wszędzie będzie ten sam gres:hol, gabinet, kuchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loku 31.01.2005 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 A powiesz mi ile taki gres kosztuje w Krakowie lub tam gdzie go kupowałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 31.01.2005 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Ten jasny jest chiński, po około 75,00 zł/m2, a ten wiśniowy jest z Nowej Gali po m/w 120,00zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts