Monika Seba 18.07.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 No piękne i takie ciepłe. Moja koleżanka ma płyty tej wielkości w salonie,jaśniejsze, szkliwione. Układała na "mijankę". Ładnie Widzisz nie wiem jakiej firmy są płytki, które wzięłam do testowania. Hurra!!!! Pelargonie zmywają sie. Czym by ją jeszcze potraktować mnie się ydaje ze po krótkim czasie wszystko się zmyje- zostaw je troche dluzej moze to cos powie- wiem, wiem w domku wszystko bedziesz myla na biezaco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 18.07.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Dobra zostawiam do jutra? Pasi, wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firstlady 18.07.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Bardzo ładne płytki!. A cenowo jak sie prezentują, jesli to nie tajemnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 19.07.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Na włoskiej terakocie po plamach nie zostało śladu, zmyły się samą woda. Test 18 godz. Dzisiaj potraktowałam ją papierem ściernym, papier zużył się do białości, na płytce brak znaku. Tylko.... ta płytka jest akurat na schodki i do wiatrołapu. Dzisiaj wezmę tę dużą lekko polerowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 19.07.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Bardzo ładne płytki!. A cenowo jak sie prezentują, jesli to nie tajemnica? Ponieważ były sprowadzane na zamówienie (jest stojak z wzornikiem w sklepie) - kosztowały 125zł/m2. Te same, ale w kolorze będącym w magazynie były po 99zł/m2(dla mnie były za jasne na podłogę - KY1, ale będa na ścianie w małej łazience na parterze w wersji ściennej po 85zł/m2) . http://foto0.m.onet.pl/_m/295418c7a886676b690909303fe5d698,5,19,0.jpg Wiem, że to dość drogo, ale zaszalałam . Myślę, że warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 25.08.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 ciekawostka dotycząca gresu jestem właśnie na świeżo po położeniu dwóch kolorów, dwóch marek, dwóch cen... jeden chiński drugi włoski - kafelkowiec orzekł że chiński jakościowo był lepszy od włoskiego - cenowa różnica 40 pl na metrze (obciążająca oczywiście ten włoski) Jak sprawdza się gres chiński?Czy masz go połozony na podłogówce? Jestem na etapie wyboru gresu szkliwonego lub polerowanego do holu i kuchni, i każda opinie jest dla mnie cenna Pozdrawiam Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 27.08.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 wydaje mi się że maksymalny rozmiar do podlogówki to 50x50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 27.08.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 mój klient położył 2 lata temu 50x50 w salonie z podłogówką chiński poler na minimalnek fudze i jest ok, mam z nim kontakt i wiem że nic nie pęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angi 28.08.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Kanton czy ty może masz gresy chińskie polerowane, bo jeśli tak to miałabym kilka pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Knife_Girl 28.08.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 A my właśnie kupiliśmy do kuchni chiński gres polerowany, ale brakuje pomysłu na wykończenie tej podłogi Tzn zrobić listwy czy co? I z czego najlepiej? Na ścianach nie będzie płytek, jedynie między szafkami płyta mdf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 28.08.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 angi wal z pytaniamiknife pokaz zdjecia akbo przyslij [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angi 28.08.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Napisz proszę czy sprzedajesz te gresy, bo mnie interesuje większa ilość, mam dosyć spory salon, hol i kuchnię, a ppodłoga ma być taka sama wszędzie i oczywiście gres polerowany, a najlepiej to może masz od razu jakiegoś wykonawcę. Narazie tyle będzie więcej pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Knife_Girl 28.08.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 knife pokaz zdjecia akbo przyslij [email protected] Oki, jutro wrzucę fotkę już położonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 29.08.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 angi 2xtak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 29.08.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Byłam w obi i tam dostałam na próbę płytkę gresu polerowanego za 75 zł . Przyniosłam do domu i zaczęłam testowac. Niestety , po zwykłym oleju zostają bardzo widoczne tłuste plamy. Nie muszę mówic jak to fatalnie wygląda . Dodam , że próbowałam zmyc ta plame wszystkimi środkami jakie posiadam w domu . Nie udało się Teraz mam następujące pytanko. Czy po impregnacji takiego gresu specjalnym środkiem , struktura tego gresu nie zmieni się ? Czy nadal będzie pięknie błyszczał i nie będzie żadnych grudek, grudeczek , mazów , mazików itp.? I kiedy należy zrobic taką impregnację?, przed położeniem ? po położeniu? czy może po położeniu i fugowaniu ? . Może ktoś ma podobne doświadczenia i mógłby się nimi podzielic . A może wiecie jakie gresy polerowane , nie wymagaja tej dodatkowej impregnacji , bo wiem ze takie sa , jakie to są firmy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiola 29.08.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 dzis dostałam ofertę gresu polerowanego podobno "niemieckiego" po 40zł za m2 czy to możliwe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 29.08.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Byłam w obi i tam dostałam na próbę płytkę gresu polerowanego za 75 zł . Przyniosłam do domu i zaczęłam testowac. Niestety , po zwykłym oleju zostają bardzo widoczne tłuste plamy. Nie muszę mówic jak to fatalnie wygląda . Ja w ten sposob testowałam gres szkliwiony, który chcę położyć w kuchni - dostało mu się gorącym tłuszczem z patelni po smażeniu placków ziemniaczanych, tym samym tłuszczem zmieszanym z kurkumą, kawą, sokiem buraczanym i NIC, zero plam, wszystko schodzi bez śladu - to ścierka była do wyrzucenia po tych eksperymentach:-) Teraz mogę spokojnie kupić te płytki i wiem, że choć jasne to nie powinno być problemów, bardziej temat fugi mnie gryzie... pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 29.08.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 kasiola - NIE!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 29.08.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 gres polerowany niezaimpregnowany zawsze sie brudzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiola 29.08.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 kasiola - NIE!!!! Kanton - wybrałam serię Meteor firmy Casalgrande Padana ,będę łączyć matowe z powłoką lapatto -może mółbyś coś powiedzieć na temat tych płytek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts