Pawelek 07.09.2003 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2003 Witam wszystkich i prosze o pomoc. Kupuję działkę o pow 2,3ha, jest to ziemia rolna. Pytałem w gminie czy mogę sie na niej budować. Powiedziano mi że na dzień dzisiejszy nie moge. Zapytałem -czemu?, skoro na sąsiedniej dzialce jest małe gospodarstwo. Wtedy usłyszałem odpowiedź,ze od nowego roku wchodzą nowe przepisy, które będą dla mnie sprzyjające- "jeśli na sąsiedniej działce sa zabudowania". Czy to prawda? Czy ktos wie jaka jest procedura przekształcenia gruntu rolnego na rolno-budowlany? Mam zamiar przeznaczyc pod zabudowe teren o pow. 4tys.m2, a resztę, np.: zrobic staw i zarybic go. Czy jest to ułatwienie? i jak do tego sie zabrac? Dziekuje za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 08.09.2003 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 PawelkuPrzepatrz dobrze forum, sporo tam było pisane na ten temat. Dodatkowo w kwietniowym numerze muratora jest świetnie opisana procedura. Wydaje mi się, że w którymś z ostatnich Ładnych Domów też było coś na ten temat. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts