kikaw29 07.04.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Rozpoczynam dziennik budowy Herbowego C121. W rolach głównych - inwestorzy czyli ja - kikaw29 i mój ślubny, dzieci jak na razie brak, jest juz za to przyszły stróż domu czyli nasza sunia (brak konceptu co do imienia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kikaw29 07.04.2008 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Działkę kupiliśmy w lipcu, jest trochę "trójkąciasta" ale miała juz warunki zabudowy więc ten etap papierologii mieliśmy już na starcie za sobą. Posiadłość nasza ma 1800 m2 i leży na skraju wsi Białuń, koło Goleniowa.W sierpniu rozpoczeliśmy walkę, w listopadzie kupiliśmy projekt, Herbowy C121 z katalogu Muratora i oddaliśmy go do adaptacji. Wprowadzilismy zmiany w otworach okiennych, zlikwidowaliśmy balkon a taras przenieśliśmy od strony kuchni ze względu na wąską działkę, chcemy tam zrobić zadaszoną werandę, mamy zgodę projektantów ale nie wiadomo czy zgodzi się na nią starostwo. Kominek przenosimy na stronę kotłowni, tak więc mozemy zlikwidowac jeden komin. Jutro składamy dokumenty do pozwolenia i przyjdzie czekac...Juz prawie zdecydowaliśmy sie na silikaty ale teraz powracamy do betonu komórkowego, juz sama nie wiem na co sie decydowac...Oba materiały mają plusy i minusy. Kierownik doradza beton. Nie mamy jeszcze ekipy.tyle niewiadomych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kikaw29 11.04.2008 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Mimo braku prądu dokumenty zostały złożone do PnB!!! Kolejny kroczek za nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kikaw29 14.04.2008 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Najpierw brak prądu, teraz ciągle leje, dziłaka powoli zamienia się w bagno. Wczoraj bylismy na 'włościach', działkę pokrywa roślinność typu trawa i dzikie jeżyny, nie właziliśmy, żeby zbadac stan gruntu ale sądząc po przyległościach woda jesli nie stoi, to jest pewnie tuz pod powierzchnią. I tak musimy czekac do lata. Pozwolenie pewnie będzie w połowie maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kikaw29 28.04.2008 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Hmm, trochę nie pisałam, ale o czym tu pisać, dalej to samo, czekamy dalej na pozwolenie, może na początku maja będzie, nadal szukamy ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts