wojtek1009 08.09.2003 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 WITAM WSZYSTKICH ! JESTEM PRZED WYBOREM POKRYCIA DACHOWEGO ALE NIE WIEM JAKA JEST RÓŻNICA CENOWA POMIĘDZY BLACHĄ A DACHÓWKĄ (NP. CEMENTOWĄ).MÓJ DACH TO OK 150 M2. CZY KTOŚ PODA MI JAKIEŚ KONKRETNE KWOTY ? (DACH JEST PROSTY DWUSPADOWY JEST TYLKO 1 GIBELEK i 4 KOMINY) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 08.09.2003 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Też zastanawiałem sie nad tym problemem. Osoby kryjace dach blachą i dachówka z którymi rozmawiałem twierdzą że przy użyciu dobrej jakościowo blachy cena pokrycia jest porównywalna z dachówką. Natomiast nawet najlepsza blacha połozona w najbardziej fachowy sposób ma trwałośc niższą od dachówki. Różnica powstaje natomiast na węźbie- pod dachówkę należy ją mieć zaprojektowaną znacznie mocniejszą.pozdrawiamGaleonik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shadock 08.09.2003 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Ja osobiście po wielu dylematach wybrałem dachówkę cementową Braas'a z powłoką Lumino. Dość tania ok. 25 PLN/m2, ładnie wygląda, wydaje się byc trwała (wyjdzie w "praniu") A więźba, na tym nie zawsze warto oszczędzać - dobra więźba to również inwestycja na przyszłość. Nie twierdzę, że trzeba ją "przewymiarować" Powinna, być w sam raz, ale najlepiej pogadać z projektantem i przeliczyć jaka będzie różnica cenowa pomiędzy tzw. więźbą "dachówkową" i "blachową". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts