agateczka1987 07.04.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Czy ktoś mógłby mi wyliczyć koszt założenia odkurzacza centralnego dla domu o pow uzytkowej 160 m kw?Byłabym bardzo wdzięczna.Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lharhard 07.04.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Wygodna http://www.beam.pl/ tam jest sklep internetowy, rysujesz sobie przebieg instalacji na planie budynku i zliczasz liczbę łuków kolanek i rur itp. To bedzie koszt instalacji ( + szufelki i gniazda ) Na koniec zostaje koszt jednostki centralnej i węża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M ichał SZYMAŃSKI 07.04.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 My mamy ok.150m2 pow. uzytkowej.Instalacja wykonana przez firmę - koszt 3500 zł za wszystko.Na dole w domku dwa gniazda (w salonie i szufelka w kuchni), a na poddaszu równiez dwa. Poza tym jedno gniazdo jest w odkurzaczu.Każde dodatkowe gniazdo to koszt 250 zł. No chyba że wybierzecie większa jednostke centralną.My mamy JC2725 z właczaniem w rączce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agateczka1987 07.04.2008 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Bardzo dziękuję za szybka odpowiedź. tak sobie czytam rózne wypowiedzi na temat dokurzacza centralnego i bardzo chciałabym go mieć u siebie w domu. Tylko nie wiem jeszcze czy uda mi się przekonać męża do tego "wynalazku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 07.04.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 U nas koszt instalacji - 1200 - dom parterowy z poddaszem - 8 gniazd - w tym gniazdo w garazu, na dole jedno w holu obok sypialni, jedno w salonie, jedno w kuchni ( do weza elastycznego który składa sie do 1 metra), na górze 4 gniazda ale tak zamontowane ze policzyli mi 2 + kształtki do 2 pozostałych. Mam tam dwa pokoje które ze soba sąsiaduja wiec tam sa 2 gniazda po jednym do pokoju, i drugie takie rozwiazanie pomiedzy holem a trzecim pokojem. Co do odkurzacza to jeszcze nie wiem jakiej bedzie firmy ale instalacja zrobiona, jak bedzie kasa na odkurzacz to go powiesimy w garazu i załatwione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 08.04.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Bardzo dziękuję za szybka odpowiedź. tak sobie czytam rózne wypowiedzi na temat dokurzacza centralnego i bardzo chciałabym go mieć u siebie w domu. Tylko nie wiem jeszcze czy uda mi się przekonać męża do tego "wynalazku" Mnie żona nigdy by nie przekonała do dokurzacza centralnego i tak mam co sprzątać. Co innego odkurzacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agateczka1987 08.04.2008 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 ha, ha, ha Przepraszam za literówkę ale ciężko pisać z 5 miesięcznym dzieckiem na jednym ręku,a z 2,5 letnim na drugim Ale cieszę się, że mogłam wywołać Twój uśmiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 08.04.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 To był oczywiście żart i dobrze że go tak odebrałaś, a sam odkurzacz polecam. To na prawdę pomocne urządzenie w domu.Krytykują je jedynie ci którzy go nie mają i traktują swoje wypowiedzi jako formę obrony, usprawiedliwienia chyba przed samym sobą.Odkurzanie powoduje że zaraz po nim nie trzeba znów wycierać półek z kurzu.Odkurzanie schodów to bajka, w odróżnieniu do ciągnącego się za sprzątającym dużego i ciężkiego wodnego odkurzacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agateczka1987 08.04.2008 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Ja juz jestem "za", ale nie wiem jak mąż.Dopiero zostały u nas zalane ławy, więc mamy jeszcze troche czasu na zastanowienie czy chcemy ten odkurzacz,czy nie.Chociaz ja już jestem zdecydowana na 100 %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 08.04.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Ja juz jestem "za", ale nie wiem jak mąż. Dopiero zostały u nas zalane ławy, więc mamy jeszcze troche czasu na zastanowienie czy chcemy ten odkurzacz,czy nie. Chociaz ja już jestem zdecydowana na 100 %. I tu jest właściwy moment na zastanowienie się w którym miejscu pozostawić miejsce na dół chłonny. Lokalizacje niech zaproponuje mąż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zmija 08.04.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Cała instalacja: jednostka centralna, rurki, kształtki, sznur elektryczny, klej na domek o pow ok 180m2 (4 gniazdka+szufelka) to koszt ok 2900 PLN do tego należy doliczyć montaż (w firmie w której kupowałem zestaw powiedziano mi ze montaż to koszt ok 300-500 PLN-zależy ile będzie kucia podczas montażu)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 12.04.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Nam materiały do instalacji wyliczono na 400 zł oczywiście bez robocizny. Instalację położymy sami ( w naszym przypadku 1000zł w kieszeni). Nie wiem czy to dobra cena na te rurki i kolanka, będę jeszcze sprawdzać. Dom 150 mkw, 6 gniazd i jedna szufelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts