ciesla 07.04.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Przymierzam sie do budowy kominka i zastanawiam się ile powinienem zapłacić. Sprawa nie jest prosta: własny projekt( styl portalowy, trochę zdobień: listki, maszkaron) pod wkład LAUDEL 800 Kaseta Vision Totale. Rozejrzałem się po różnych firmach porozsyłame zapytania.Nie byłoby problemu gdyby nie rozrzut cenowy: od ok.10tys do 40 tys.!!!Cena obejmuje montaż, obudowe, konstrukcje z płyt gipsowych(w zasadzie zostaje pomalować ). Wkłąd liczony osobno i tu nie ma problemu bo kosztuje dokłądnie 4255.00 brutto.Nie napisałem że wykonany w całości z trawertynu. W obecnej chwili jestem skołowany oglądałem kominki różnych firm na żywo i okazało się zę wpływ na cene ma min to czy elementy kominka zostały wykonane z "klejonki" (elementy ozdobne doklejone do 3cm płytki) czy z bloczka.Mam wrazenie że jeśli coś jest doklejone to wcześniej czy później odklei się. Może ktoś ma jakieś doświadczenie z tego typu kominkami i podpowie ile za niego powinienem zapłacić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 08.04.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Zapytaj fir,ę GRANBUD z Zamościa.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciesla 08.04.2008 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 jutro do nich zadzwonie... zdaje się że nie wspomniałem że buduje się w Legionowie pod Warszawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 09.04.2008 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 o ile wiem mają tematy w wawie, tel do nich to 0-84641-16-50, lub 0-502 375 884, powołaj sie na Darka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacaV 09.06.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Przymierzam sie do budowy kominka i zastanawiam się ile powinienem zapłacić. Sprawa nie jest prosta: własny projekt( styl portalowy, trochę zdobień: listki, maszkaron) pod wkład LAUDEL 800 Kaseta Vision Totale. Rozejrzałem się po różnych firmach porozsyłame zapytania. Nie byłoby problemu gdyby nie rozrzut cenowy: od ok.10tys do 40 tys.!!! Cena obejmuje montaż, obudowe, konstrukcje z płyt gipsowych(w zasadzie zostaje pomalować ). Wkłąd liczony osobno i tu nie ma problemu bo kosztuje dokłądnie 4255.00 brutto. Nie napisałem że wykonany w całości z trawertynu. W obecnej chwili jestem skołowany oglądałem kominki różnych firm na żywo i okazało się zę wpływ na cene ma min to czy elementy kominka zostały wykonane z "klejonki" (elementy ozdobne doklejone do 3cm płytki) czy z bloczka. Mam wrazenie że jeśli coś jest doklejone to wcześniej czy później odklei się. Może ktoś ma jakieś doświadczenie z tego typu kominkami i podpowie ile za niego powinienem zapłacić? Jestem z Krakowa, zajmuje się kominkami, jeżeli mi prześlesz rysunek z wymiarami obudowy, to sprobuję Ci wycenić obudowę. Natomiast odradzam kasety! ponieważ służą one przede wszystkim do przebudowy kominków otwartych na kominki z zamkniętą komorą spalania i charakteryzują się nieco inną konstrukcją od zwykłego wkładu grzewczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts