Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekuperator Bartosz wycena.......proszę zerknijcie na to !!!

siemka

Recommended Posts

Dzisiaj dostałem wycene na wykonanie rekuperacji....nie wiem czy duzo czy tez mało.....bardzo prosze oceńcie:

1. materiały 5 500,-

2. robocizna 4 500,- ( 18 pinktów czerpnych )

3. centrala Bartosz 6409,- 7115,-

4. GWC 12 000,- plus prace ziemne

Jak to zlicze wszystko to jakaś tańsza wersja pompy ciepła wyszła......nie to zebym sie czepiał, po prostu nie wiem czy sie na to zgodzić ??????

Prosze o pomoc

A możesz punkt materiały rozwinąć co i ile w to wchodzi?

nie wiem co obejmuje ten punkt........po prostu w wycenie otrzymałem taką informacje bez dalszych szczegółów, ja także troche uwazam, ze sprzedawca nieco przesadził z ceną.

Juz sam niewiem co robić........jaki ew. inny rekuperator szukać.

pozdrawiam

Cena rekuperatora i montażu wydaje mi się normalna (czyli wysoka :-), ale reku teraz są modne i instalatorzy sporo sobie winszują za ich wiedzę tajemną).

GWC - jak to rurowy, to cena zdrowo przegięta, według mnie.

BTW, jak chcesz trochę zaoszczędzić to możesz porwać się na wykonanie instalacji samodzielnie, jak poczytasz to forum to nabędziesz wiedzy i jakoś pójdzie, może nawet lepiej niż od fachowców.

Jeśli rurowy na np. rurach rehau to tyle wyjdzie.

Ja bym się jednak upierał przy dokładniejszym zakresie materiałowym instalacji.

Tak właśnie siedzę i myślę........i chyba facet zaryzykował i sądzi, że "złapał jelenia" na łatwą kaskę, dodatkowo nadmienił, iż to dopiero orientacyjna cena a reszta bedzie po zaliczce 500 złotych :D .....wtedy dopiero zrobi kosztorys i projekt.

A co na temat instalatorów mówi grupa lubelska?

Oddzew był slaby....mam na mysli moje zapytanie......wlaściwie pojawiła sie jedna odpowieź z cytowanym wyżej instalatorem, byłem takze kilka dni temu na targach budowlanych i tez niestety tylko ten Pan sie właściwie wystawiał z terenu lubelskiego :(

Oddzew był slaby....mam na mysli moje zapytanie......wlaściwie pojawiła sie jedna odpowieź z cytowanym wyżej instalatorem, byłem takze kilka dni temu na targach budowlanych i tez niestety tylko ten Pan sie właściwie wystawiał z terenu lubelskiego

Był jeszcze Goleniewski (kol. Tomaszowice)- u nich wentylacja z reku dla średniego domu (ok. 600 m3 kubatury) ma wynieść ok. 14 tys. ale nie wiem jaki reku

A np. prowent, hermlok, afterm,?

no to jest właśnie hermlok......reszty nie znam

No to witam w klubie :)

Ja dostałem wycenę za GWC ok. 11 kpln z tego samego źródła. I 15 kpln za went. mech na Bartoszu i 1 kpln taniej na mistralu DUO.

Z tym, ze GWC pod domem, odpada izolacja ale dochodzi kilka kombinacji z laczeniem paneli GWC.

Teves