siemka 07.04.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Dzisiaj dostałem wycene na wykonanie rekuperacji....nie wiem czy duzo czy tez mało.....bardzo prosze oceńcie: 1. materiały 5 500,-2. robocizna 4 500,- ( 18 pinktów czerpnych )3. centrala Bartosz 6409,- 7115,-4. GWC 12 000,- plus prace ziemne Jak to zlicze wszystko to jakaś tańsza wersja pompy ciepła wyszła......nie to zebym sie czepiał, po prostu nie wiem czy sie na to zgodzić ??????Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkm 08.04.2008 03:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Cena tego GWC jet moim zdaniem przesadzona, przy bartoszu zrezygnowałbym z niego, z materiałów do instalacji myśle ze też mozna troche zejsć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 08.04.2008 03:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 A możesz punkt materiały rozwinąć co i ile w to wchodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 08.04.2008 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 A możesz punkt materiały rozwinąć co i ile w to wchodzi? nie wiem co obejmuje ten punkt........po prostu w wycenie otrzymałem taką informacje bez dalszych szczegółów, ja także troche uwazam, ze sprzedawca nieco przesadził z ceną. Juz sam niewiem co robić........jaki ew. inny rekuperator szukać. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 08.04.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Cena rekuperatora i montażu wydaje mi się normalna (czyli wysoka , ale reku teraz są modne i instalatorzy sporo sobie winszują za ich wiedzę tajemną). GWC - jak to rurowy, to cena zdrowo przegięta, według mnie. BTW, jak chcesz trochę zaoszczędzić to możesz porwać się na wykonanie instalacji samodzielnie, jak poczytasz to forum to nabędziesz wiedzy i jakoś pójdzie, może nawet lepiej niż od fachowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 08.04.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Jeśli rurowy na np. rurach rehau to tyle wyjdzie.Ja bym się jednak upierał przy dokładniejszym zakresie materiałowym instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 08.04.2008 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Jeśli rurowy na np. rurach rehau to tyle wyjdzie. Ja bym się jednak upierał przy dokładniejszym zakresie materiałowym instalacji. Tak właśnie siedzę i myślę........i chyba facet zaryzykował i sądzi, że "złapał jelenia" na łatwą kaskę, dodatkowo nadmienił, iż to dopiero orientacyjna cena a reszta bedzie po zaliczce 500 złotych .....wtedy dopiero zrobi kosztorys i projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 08.04.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 No to ja bym podziękował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 08.04.2008 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 No to ja bym podziękował... Kurka wodna......no i znowu zostałem z niczym, podpowiedzcie prosze jakim reku mam sie zainteresowac....i tutaj nie chodzi wylacznie o kase ale o uczciwego sprzedawce/montazyste i oczywiście dobry reku.....moze dospel ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 08.04.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 A co na temat instalatorów mówi grupa lubelska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 08.04.2008 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 A co na temat instalatorów mówi grupa lubelska? Oddzew był slaby....mam na mysli moje zapytanie......wlaściwie pojawiła sie jedna odpowieź z cytowanym wyżej instalatorem, byłem takze kilka dni temu na targach budowlanych i tez niestety tylko ten Pan sie właściwie wystawiał z terenu lubelskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 08.04.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 A np. prowent, hermlok, afterm,? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 08.04.2008 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 A np. prowent, hermlok, afterm,? no to jest właśnie hermlok......reszty nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravic 09.04.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Oddzew był slaby....mam na mysli moje zapytanie......wlaściwie pojawiła sie jedna odpowieź z cytowanym wyżej instalatorem, byłem takze kilka dni temu na targach budowlanych i tez niestety tylko ten Pan sie właściwie wystawiał z terenu lubelskiego Był jeszcze Goleniewski (kol. Tomaszowice)- u nich wentylacja z reku dla średniego domu (ok. 600 m3 kubatury) ma wynieść ok. 14 tys. ale nie wiem jaki reku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teves 12.04.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 A np. prowent, hermlok, afterm,? no to jest właśnie hermlok......reszty nie znam No to witam w klubie Ja dostałem wycenę za GWC ok. 11 kpln z tego samego źródła. I 15 kpln za went. mech na Bartoszu i 1 kpln taniej na mistralu DUO. Z tym, ze GWC pod domem, odpada izolacja ale dochodzi kilka kombinacji z laczeniem paneli GWC. Teves Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts