arczi 07.04.2008 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 WitamInteresuje mnie jakiś wykaz przybliżonych kolorów do osiągnięcia po dodaniu ich do farby emulsyjnej, to znaczy : wiadomo, jak jest wykaz w sklepach, podaja przybliżony kolor po dodaniu odpowiedniej ilości danego koloru na ilość farby, a mi chodzi o mieszanie kilku pigmentów, np dodać kolor piaskowy + czerwony = co wyjdziemam wzorzec kolorów inchem.pl ale tam jest tylko na 1 litr, 3 litry i 10 litrow - 1 pigment jednego koloru Macie cos takiego ? co wyjdzie po zmieszaniu roznych pigmentow na dana ilosc farby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fillette 08.04.2008 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Chyba trzeba przyjąć metodę prób i błędów, wymieszać trochę i sprawdziś na ścianie. Ale przy pigmencie to ciężka sprawa, bo za każdym razem możesz dać ciut więcej pigmentu i efekt może się różnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arczi 08.04.2008 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 No właśnie, a mnie interesowałoby co wyjdzie po dodaniu np do 10 l jednego piaskowego + 1 orange Nie widział ktos z was takiego wykazu w sieci? bo ja nie moge znalesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts