Wera13 08.04.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam,Mam pewien pomysł i mam nadzieje, że się spodoba.Na „wymianie doświadczeń” jest „cennik materiałów budowlanych”, zróbmy tu zestawienie cen kredytów. Takie miejsce w którym nie będzie dyskusji tylko czyste cyferki, z czynnych kredytów (nie propozycje banków). Tak żeby każdy mógł szybko porównać swój kredyt do innych czynnych kredytów. Proponuje, żeby to wyglądało tak:1.) Bank2.) Rok zaciągnięcia, rok przyznania obecnych warunków3.) Kwota kredytu (nie każy chce podawać dokładną, ale może przedziałami (poniżej 100tys, 100 – 300 tys, 300 – 500 tys, 500 – 1000 tys, powyżej 1000 tys.)4.) LTV (kwota kretytu / przyszła wartość nieruchomości)5.) Waluta, stopa referencyjna6.) Marża7.) Prowizja8.) Ubezpieczenie na życie9.) Ubezpieczenie nieruchomościX.) Uwagi(Jeśli uważacie, że powinny być jeszcze jakieś inne stałe pytanie to podpowiedzcie dopisze je do listy.) A Wasze odpowiedzi miały by wyglądać tak:1.) Nordea2.) 2007-113.) 500 – 1000 tys4.) 77%5.) CHF, LIBOR 3 M6.) 0,9%7.) 1%8.) 0,2% m-nie, (nie obowiązkowe)9.) 0,08% m-nie, (obowiązkowe, może być cesja z innej firmy)X.) bezpłatne przewalutowanie, bezpłatna wcześniejsza spłata itp.(dane zmyślone bo dopiero ubiegamy się o kredyt) NIKT nie chce się podzielić jaki ma kredyt?Ja to zrobie jak go tylko dostanę, a jestm juz naprawde blisko:-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts