Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

V Spotkanie Forum - rejestracja

Recommended Posts

coś mi się zdaje ,że ''nasza trójca'' pociągiem pojedzie.znając zycie to albo się zgubię po drodze albo wysiądę w polu(juz raz tak zrobiłam).ale na zlot dotrę..

No chyba zartujesz :)

Z dworca tup tup do Marszałkowskiej (3 min) i albo w metro (to dalsze wejscie blizej przejscia podziemnego) albo w tramwaj ktory bedzie jechał w strone Placuu Bankowego (stojac plecami do dworca w lewą strone :))

Na Placu Bankowym wysiadka (w metrze to stacja Ratusz - 2 przystanki od st. Centrum) a tramwajem to tez chyba 2 przystanki.(mozliwe ze 3)

Od Placu Bankowego to juz najlepiej na piechote (ok 5 min) - stojac tylem do kierunku z ktorego sie przyjechało - skrecamy w prawa strone :)

Po takim tłumaczeniu to ja też trafię :D

Z tym, że mowa tu o wysiadce Warszawa Centralna, tak?? :roll:

Andzik, damy radę nie bój nic :wink:

• Odpowiedzi 696
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak, trzeba wysiąść na dworcu Warszawa Centralna. Od skrzyżowania Aleje Jerozolimskie/Marszałkowska, tramwajowy przystanek na Marszałkowskiej, do placu Bankowego 3 przystanki, a nie 2. Nastepnie wracasz kawałek do ul. Senatorskiej (w lewo) mijasz plac Teatralny (po prawej stronie Teatr Wielki) i po przekroczeniu Moliera, idąc dalej w kierunku Starego Miasta, po prawej bedzie pałac Prymasowski. Przed skrzyżowaniem z Miodową! Za małym skwerkiem. I tam będziemy. :D

MACIE BARDZO KOŚLAWĄ MAPKE ( mam nadzieje ze czytelna - aha mozna podziwiac moje zdolnosci operowania paintem :roll: :lol: )

w polowie drogi tramwajem taka zielona plama na rogu Marszałkowskiej i Królewskiej to Ogród Saski

Najlepiej wysiasc na przystanku Plac Bankowy(Ratusz?) (tramwaj) - to wazne bo w tym miejscu przystanku metra nie ma!- jest kawalek dalej (Metro ratusz)

albo przy Królewskiej /róg Marszałkowskiej i I przejsc sie ogrodem saskim :) - trasa spacerowa - zaznaczona na niebiesko :)

:wink:

klik zeby powiekszyc

http://images23.fotosik.pl/215/8319763b5f8624cem.jpg

ps. mozliwe ze w polowie Ogrodu Saskiego (miedzy przystankiem na Królewskiej a przystankiem przy Placu Bankowym jest tez jeszcze jeden przystanek tramwajowy - niestety nie jezdze tramwajami i nie pamietam :))

oj ale wtedy niewiem skąd ludzie beda przyjezdzac :)

Generalnie trzeba trafic na Plac Bankowy i stamtad skrecic w Senatorska (lub od Metra Ratusz w ul Bielańskiej - ale nie wiem czy czasem nie jest jednokier - wiec wole nie mieszac :))

ps. ten przystanek tramwajowy na ktorym trzeba wsiasc idac z dworca jest na rondzie (Rondzie Dmowskiego :)) ! Trzeba wejsc w to przejscie podziemne kolo metra centrum - i kierowac sie w prawa strone - i wyjsc na przystanek juz na ondzie (linia czerwona przerywana)

Ja bym nie trafił po tych wyjaśnieniach. Gdzie Królewska a gdzie Miodowa! :o

Masz rację Depi, w trakcie pisania zmieniłem koncepcję i zapomniałem wykasować to, co wcześniej napisałem.

Oddam w dobre ręce wejściówkę mojego męża

Ciekawa propozycja :roll: :roll: :roll:

A ta wejściówka to uprawnia do wejscia gdzie konkretnie ?? :roll:

:lol:

A gdzie niby byś chciał? :roll: :wink: na spotkanie Muratora oczywiście :lol:

Chcesz?

Kochani forumowicze, takiej okazji jeszcze na spotkaniach Muratorowych jeszcze nie było! Redakcja oddaje w nasze ręce inicjatywę scenariuszową. :D

Może nie będę oryginalny, ale licytacja na rzecz zakupu podnośnika dla niepełnosprawnej Bogusi może być fajną zabawą dla nas, a wielką pomocą dla jej Matki.

Osobiście zadeklarowałem na licytację wystawić pojazd jednoosobowy, fabrycznie nowy, z 2 letnią gwarancją, bardzo przydatny chyba każdemu forumowiczowi. :D

Do czasu licytacji nie zdradzę co to jest.

I jeszcze jedno, ponieważ w tym roku spotkanie forumowe prawie zbiega się z moimi urodzinami, wszystkie prezenty jakie dostanę z tej okazji przeznaczę na licytację. Oczekuję odzewu.

Macie jakieś fajne, nawet śmieszne fanty?

To tylko i nie tylko zabawa.

My na spotkaniu będziemy się bawić, a przy okazji pomożemy.

I o to chodzi.

Kochani forumowicze, takiej okazji jeszcze na spotkaniach Muratorowych jeszcze nie było! Redakcja oddaje w nasze ręce inicjatywę scenariuszową. :D

Może nie będę oryginalny, ale licytacja na rzecz zakupu podnośnika dla niepełnosprawnej Bogusi może być fajną zabawą dla nas, a wielką pomocą dla jej Matki.

Osobiście zadeklarowałem na licytację wystawić pojazd jednoosobowy, fabrycznie nowy, z 2 letnią gwarancją, bardzo przydatny chyba każdemu forumowiczowi. :D

I jeszcze jedno, ponieważ w tym roku spotkanie forumowe prawie zbiega się z moimi urodzinami, wszystkie prezenty jakie dostanę z tej okazji przeznaczę na licytację. Oczekuję odzewu.

I o to chodzi.

mam , kiełbasa w słoiku, swojej roboty...pychota , ostatni sloik mi został.. z trzydziestu.. fant jest śmieszny, fajny i na dodatek jadalny....

Moi Drodzy,

zwolniłam dwa miejsca (zgłosiłam Redakcji), bardzo żałuję, tak chciałam być, a i okoliczności rezygnacji - mało przyjemne :( ale przynajmniej ktoś skorzysta. Może coś by się zmieniło, ale nie chce zostawiać tego na ostatnią chwilę - wiem, że jest dużo chętnych.

Przeprasza, że nie będę mogła podstawić się pod dworcem PKP i oczekiwać na przyjezdnych :(

Życzę Wam super zabawy - chociaż i tak jestem pewna, że taka będzie.

Pozdrawiam

I o to chodzi.

mam , kiełbasa w słoiku, swojej roboty...pychota , ostatni sloik mi został.. z trzydziestu.. fant jest śmieszny, fajny i na dodatek jadalny....

Super sprawa z ta kiełbaską oryginalny slowfood. Chyba sam wystartuję do tej kiełbaski bo lekarz mi zalecił :wink: :D