rz3599 08.04.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam.Ostatnio wyczyściłem na działce starą, nie używaną wyschniętą studnię (~5m). Myślałem, że powinna pojawić się woda. Niestety, nic z tego. Głębiej kopać się nie da - jest b. duży głaz. Jaka może być przyczna braku wody? Jak temu zaradzić? Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phum2 08.04.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam, powodem braku wody moze byc ogolne obnizenie wody gruntowej w takim przypadnu nic nie zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 08.04.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 nawet nie napisałeś skąd jesteś...jeśli kopiąc studnię natrafiamy na głaz, to go podkopujemy od dołu, wpada on wtedy w dziurę, a my kopiemy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eisenberger 08.04.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 podczepie się mam pytanie co do studni wierconej , (firma ktora mi wierciła robiła to pierwszy raz i za wiele mi nie powiedzieli) wody jest bardzo duzo nie idzie wypompować nawet jak pompa chodzi 24 godzine na dobe ale woda jest metna , ktoś mi radził zeby wsypać do rury ok metr zwiru plukanego zeby on odfiltrowywal zaniczyszczenia stałe czy tak powinno się robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 09.04.2008 01:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 jak studnia stoi nieużywana to "kanaliki" zapychają się i nie napływa woda do studni, u moich rodziców na pocżatku im więcej wypompowywali wody, tym szybciej im napływała, udrażniały się kanaliki. Z tym żwirem bym uważał, jak masz zamiar wymieniać go jak go już wsypiesz. Ile Cie kosztował metr studni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eisenberger 09.04.2008 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 200zl za metr na gotowo z rura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 09.04.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 nawet nie napisałeś skąd jesteś... jeśli kopiąc studnię natrafiamy na głaz, to go podkopujemy od dołu, wpada on wtedy w dziurę, a my kopiemy dalej. A my zostajemy pod kamieniem na wieki!!Tak zginął mój znajomy(kanał w garażu) mimo że kamień był zabezpieczony przed obsunięciem.A w kanale jest więcej miejsca. Spróbuj zalać ją wodą może w odwrotną strone woda znajdzie miejsce i odnowi sobie wypływ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 09.04.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 znajomemu jak brakło wodu w studni to wodę od sąsiada pompował ale nie bezpośrednio do studni, tylko woda rozlewała się obok studni i przenikała do niej, pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzachwieja 18.07.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 czy jak będziemy dolewać wodę do studni to ona znajdzie ujście i ucieknie,może studnia przestanie pracować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiertnik 09.11.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 To jak wiedziałeś,że wiercą pierwszy raz to po co ich brałeś.Masz głęboki kosz na śmieci i sam raczej nic nie zrobisz.Zależy wszystko od tego jaka była geologia,jakie filtry no i kto to robił-a kto robił to sam napisałeś.No i ta cena.200zł.Za tą cene nie ma szans zrobić dobrze!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts