Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

brak wody w starej studni

Recommended Posts

Witam.

Ostatnio wyczyściłem na działce starą, nie używaną wyschniętą studnię (~5m). Myślałem, że powinna pojawić się woda. Niestety, nic z tego. Głębiej kopać się nie da - jest b. duży głaz.

Jaka może być przyczna braku wody? Jak temu zaradzić?

Pozdrawiam:)

podczepie się :D mam pytanie co do studni wierconej , (firma ktora mi wierciła robiła to pierwszy raz :-? i za wiele mi nie powiedzieli) wody jest bardzo duzo nie idzie wypompować nawet jak pompa chodzi 24 godzine na dobe ale woda jest metna , ktoś mi radził zeby wsypać do rury ok metr zwiru plukanego zeby on odfiltrowywal zaniczyszczenia stałe czy tak powinno się robić?

jak studnia stoi nieużywana to "kanaliki" zapychają się i nie napływa woda do studni, u moich rodziców na pocżatku im więcej wypompowywali wody, tym szybciej im napływała, udrażniały się kanaliki.

Z tym żwirem bym uważał, jak masz zamiar wymieniać go jak go już wsypiesz.

Ile Cie kosztował metr studni ?

nawet nie napisałeś skąd jesteś...

jeśli kopiąc studnię natrafiamy na głaz, to go podkopujemy od dołu, wpada on wtedy w dziurę, a my kopiemy dalej.

A my zostajemy pod kamieniem na wieki!!Tak zginął mój znajomy(kanał w garażu) mimo że kamień był zabezpieczony przed obsunięciem.A w kanale jest więcej miejsca.

Spróbuj zalać ją wodą może w odwrotną strone woda znajdzie miejsce i odnowi sobie wypływ.

• 3 months później...
  • 3 months później...
To jak wiedziałeś,że wiercą pierwszy raz to po co ich brałeś.Masz głęboki kosz na śmieci i sam raczej nic nie zrobisz.Zależy wszystko od tego jaka była geologia,jakie filtry no i kto to robił-a kto robił to sam napisałeś.No i ta cena.200zł.Za tą cene nie ma szans zrobić dobrze!!!!!!