sp9wus 08.04.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam Temat wielokrotnie był wałkowany ale mam wielki dylemat.Mam w starej stalowej instalacji aluminiowe grzejniki krakowskie z ok 88 roku.W tym roku chciałbym zmienić instalację na pex/al/pex ale nie za bardzo chciałbym zmieniac grzejniki na stalowe. Problem w tym że mam kominek makroterm z miedzianą wężownicą i jest on podpięty do bufora miedzianymi rurkami oraz kocioł na ekogroszek który jest równiez podpięty miedzią do bufora. Mam też w instalcji kocioł gazowy junkers eurostar. Czy dużym problemem w mojej instalacji będą te odcinki miedzi?Czy najgorszym zagrożeniem jest łączenie bezpośrednie lub bardzobliskie grzejnik al + rura cu czy wogule mieszanie tych dwóch metali ? Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts