naLeśnik 24.10.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Super prezentuje się twój domek po przykryciu dachówką jakie jeszcze plany z budową w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 24.10.2008 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 dawno nie roniłem zdjęć ...ale.. - zamontowałem rolety - zrobiona hydraulika i co - konczę elektryke - trwa ocieplenia z zewnatrz kasy starczy mi jeszcze na tynki wew i ocieplenie poddasza a reszta to juz nie wiem kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puchatka 03.11.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Gratuluję zaawansowania budowy, Marzenka (biurko obok) opowiadała mi o postępie prac jednak dopiero zdjęcia ukazały stan faktyczny:) My budujemy się w Łupstychu, również mamy projekt z Atrium tylko nasz domek jest znacznie mnieszy Pozdrawiam Marysię i Julkę Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 03.11.2008 23:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 witam:)Domek zrobił się większy dzięki podniesieniu ścianki kolankowej..Wrzuciłem aktualne zdjęcia .. POZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 04.11.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Twój domek robi się coraz piękniejszy mam pytanko odnośnie fotek na których pokazany jest komin systemowy i ścianki działowe, jak łączyłeś te elementy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 05.11.2008 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Z tego co pamiętam wstawiane były pręty zbrojeniowe fi 6 w spoinach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 06.11.2008 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 No właśnie a u mnie kierbud kategorycznie zabronił takiego rozwiązania..... komin systemowy musi mieć dylatacje .....wychodzi na to, że co kraj to obyczaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 06.11.2008 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 No właśnie a u mnie kierbud kategorycznie zabronił takiego rozwiązania..... komin systemowy musi mieć dylatacje .....wychodzi na to, że co kraj to obyczaj ciekawe... Co do dylatacji to rozumiem, ze musi byc w połączeniu ze stropem i takową mam.. ale przy działówkach??? Najlepiej skontaktuj się z przedstawicielem schidla w twoim województwie lub zadzwoń do działu technicznego tam ci wyjaśnią temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 06.11.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Teraz właściwie to już musztarda po obiedzie...u kominy już stoją. Dylatacja racja tylko w stropie, natomiast u mnie miedzy kominem a ściana działową jest minimalna przerwa. A teraz z innej beczki....pamiętasz ile zużyłeś łat i kontrłat na dach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 06.11.2008 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 jeżeli nie zmieniałeś wielkośc dachu to bierz tyle ile jest w projekcie..W projekcie jest 193m2 powierzchni dachu..U mnie po zmianach wyszła powierzchnia ok 225m2 nie pamiętam dokładnie ile tego u mnie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 06.11.2008 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Teraz właściwie to już musztarda po obiedzie...u kominy już stoją. Dylatacja racja tylko w stropie, natomiast u mnie miedzy kominem a ściana działową jest minimalna przerwa. A teraz z innej beczki....pamiętasz ile zużyłeś łat i kontrłat na dach?? działówki sa po to równiez aby usztywnić komin..., nie wiem czy ten twój kierbud ma racje ale dla mnie dziwna sprawa. A ściany nośne??? Tez masz szczelinę ....?? Jak nie to co to za różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 07.11.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 miedzy ścianami nośnymi a kominem tez jest min. przestrzeń .... a jak z tymi łatami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puchatka 12.11.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Hej, przepraszam, że zawracam głowę ale masz może godną polecenia firmę do wylewek? pozdrawiamIwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 13.11.2008 23:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 witamObecnie robię tynki ( nie polecam ).. gości od posadzek mam umówionych jak ich sprawdzę to się podzielę informacją pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puchatka 14.11.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Super, dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 03.12.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Ale zasuwasz z robota, postępy bardzo widoczne. o co chodzi z tymi tynkami co nie polecasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 03.12.2008 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 no nie wiem u ciebie duże postępy.. Nie polecam moich tynkarzy Ciebie raczej to niedotyczy.. Obecnie mam wylane posadzki i wszystko schnie --ciekawe jak długo. No i oczywiście końcówka kasy ciekawe a co zrobię resztę pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 16.12.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 No proszę ale bajerancki kominek ....super musi być uczucie gdy widzi się taki płomień w domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 16.12.2008 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 No proszę ale bajerancki kominek ....super musi być uczucie gdy widzi się taki płomień w domku. Masz racje ...zobaczysz jak pierwszy raz rozpalisz w swoim... Człowiek zapomina o tynkarzach , budowlańcach brudzących wszędzie, chamstwie na budowie, braku kasy itp.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 19.12.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 http://www.superfoto.pl//zdjecia/foto/s/7/8/8/43851980_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts