Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Obudowy kominkowe ze smakiem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No i stało się. Kominek nie jest już zarezerwowany dla szczęsliwych właścicieli domów. Nie wymusza budowy komina. Nie jest już tylko ładnie urządzoną "kotłownią".

Właśnie realizuję pomysł czysto artystyczny wprowadzenia ognia do mieszkania.

Wykorzystując przedstawiony poniżej wkład na biopaliwo firmy Planika oraz swoje umiejętności kamieniarskie zamierzam ze służbowego mieszkania(kawalerka) stworzyć miejsce odpoczynku.

http://www.rafaellokominki.pl/foto/wkl_A01.jpg

Kwestia dobrego odpoczynku jest jedną z najważniejszych rzeczy w dzisiejszych czasach. Pracujemy coraz więcej i ciężej nie tylko fizycznie ale i umysłowo.

http://www.rafaellokominki.pl/foto/wodm.jpg

Uff mimo wielu przeciwności losu (min źle wylana posadzka, promień ścian ustawiany na "oko") zbliżamy się ku końcowi.

Jakoś chyba nie wspomniałem że realizujemy także wszelkiego rodzaju prace kamieniarskie min posadzki i elewacje z piaskowca, marmuru i granitu.

Dzięki za uznanie :)

No właśnie jakoś nie mogę znaleźć ale nic straconego mamy zrobić w tym samym domu jeszcze ścianę w aneksie kuchennym jako dopełnienie całości.

Jak tylko będę miał zdjęcie to wrzucę.

Dla informacji całość wykonana jest z piaskowca. Błędnie kojarzy się go jedynie z 3 kolorami : białym , żółtym oraz rzadziej z odcieniem wiśniowym. Jak widać na zdjęciu kolorów jest o wiele więcej.

Oczywiście że z płaszczem wodnym również.

Może zbyt mało podaje szczegółów, a wynika to z tego że ja odpowiadam za design. Tak się szczęśliwie złożyło że jakiś czas temu 'zgadało się' kilka osób z różnymi talentami i tak zaczęliśmy tworzyć ciekawe rzeczy :)

Hmm..... Właśnie zauważyłem że umieszczam tu głównie zdjęcia... ale właśnie to mnie bawi i z tego jestem dumny.

Więc może teraz kilka słów:

Wykonujemy kominki od kompleksowo: od pomocy przy wyborze wkładu, poprzez jego montaż , DGP, pompy, DP, po ostateczny wygląd.

witam ponownie,

mam pytanie ciut z innej beczki, ale związane z tematem :D

czy miałby Pan dostęp do marmuru brown forest. Taki marzy mi się na naszym kominku. Czy mogę wiedzieć jaki jest to koszt za m2. Z tego kamienia chcę również zrobić do kompletu blat stołu oraz obudowę TV....... więc trochę tego się w swoim czasie uzbiera :D