przemutek 09.04.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Witam wszystkich forumowiczów. Około pół roku wnikliwie śledzę tę stronę i gromadzę wszelkie rady i wasze doświadczenia. Doszedłem dziś do wniosku, że muszę się przyłączyć. Razem z żoną kończymy sprawy papierkowe (pod koniec kwietnia pozwolenie na budowę BARWNEGO). Chcę was się poradzić ponieważ mam koncepcje podniesienia nieco działki ( z uwagi na wysoki poziom wód gruntowych). Może ktoś z was wie ile trzeba ziemi torfowej, aby podnieść o jakieś 15-20 cm działkę zakładając, że działka ma 1000 metrów, a ziemia się z czasem ubije. Mnie się wydaje, że między 30, a 60 ton, ale nie wiem jak to oszacować. Poradźcie coś!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 09.04.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Witaj!Mamy mala dzialke - ponizej 600m2. W zeszlym roku nawiezlismy 20 tirow po ok. 8t ziemi (tak twierdzili kierowcy, trudno bylo sprawdzic, czy mowili prawde...). Podwyzszylo sie o ok 15cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts