Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mrowiska i akacje

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tylko nie zwalczaj ich za mocno. Mrówki to bardzo pożyteczne zwierzątka. Też je chciałam wytępić, zwłaszcza w sadzie, nawet kupiłam już trutkę, aż trafiłam na artykuł w "Działkowcu", który odradzał tego typu sposoby, bo brak mrówek może prowadzić do większych kłopotów (szkodniki na roślinach) niż ich nadmiar. :D

My mieliśmy na działce 2 mrowiska leśne. Są one pod ochroną ale na terenie działki budowlanej leśnik pozwala je usunąć. Trzeba rozkopać z 3-4 metry na szerokość i 3-4 matry na głebokość. Mrówki wywozimy dziurę po mrowisku wysypać trucizną na mrówki leśne i koniec mrówek nie ma.

My mieliśmy na działce 2 mrowiska leśne. Są one pod ochroną ale na terenie działki budowlanej leśnik pozwala je usunąć. Trzeba rozkopać z 3-4 metry na szerokość i 3-4 matry na głebokość. Mrówki wywozimy dziurę po mrowisku wysypać trucizną na mrówki leśne i koniec mrówek nie ma.

:o 16 mp ziemi trzeba wywieźć? 4 Stary.. :D 4 metry głęboko... no, no..

Witam serdecznie.

Wiem że konkluzja odbiega od tematu, ale co na to kierowca STAR'a. Towar mu sie rozlezie po szoferce, kwas mrówkowy popali elektronikę (no dobra - termos i kanape) i z drugiego kursu nici. To może lepiej ten cynamon, bo jak kawa to kolejny dylemat: ze cukrem? :roll: Przepraszam za podejście do problemu ale to już tylko kwadransik do dłuższego łykiendu i tak mi sie jakoś...