MarzannaPG 17.07.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Gosiaczek25 - super! Więcej takich porad!Ja w każdym razie dziekuję bardzo!Na nornice znam jeden doskonały sposób- koty! U mnie działa znakomicie! Nie mam też kretów, wyniosły się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 10.08.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Dopisuję się do grona posiadaczy milionów mrówek na działce. Prawdziwy koszmar, gdzie nie kopię , tam wylęgarnia , brr.Będę z nimi walczyć na całego, jak osiągnę rezultat dam znaćPozdrawiamAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 10.08.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Tylko nie zwalczaj ich za mocno. Mrówki to bardzo pożyteczne zwierzątka. Też je chciałam wytępić, zwłaszcza w sadzie, nawet kupiłam już trutkę, aż trafiłam na artykuł w "Działkowcu", który odradzał tego typu sposoby, bo brak mrówek może prowadzić do większych kłopotów (szkodniki na roślinach) niż ich nadmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 10.08.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 ale ten widok strasznie mnie przeraża i obrzydza. Do dżdżownic powoli się przyzwyczajam, ale do takiej ilości mrówek nie wiem czy mi się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panterka-23 14.08.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 My mieliśmy na działce 2 mrowiska leśne. Są one pod ochroną ale na terenie działki budowlanej leśnik pozwala je usunąć. Trzeba rozkopać z 3-4 metry na szerokość i 3-4 matry na głebokość. Mrówki wywozimy dziurę po mrowisku wysypać trucizną na mrówki leśne i koniec mrówek nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 14.08.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 My mieliśmy na działce 2 mrowiska leśne. Są one pod ochroną ale na terenie działki budowlanej leśnik pozwala je usunąć. Trzeba rozkopać z 3-4 metry na szerokość i 3-4 matry na głebokość. Mrówki wywozimy dziurę po mrowisku wysypać trucizną na mrówki leśne i koniec mrówek nie ma. 16 mp ziemi trzeba wywieźć? 4 Stary.. 4 metry głęboko... no, no.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek z Otwocka 14.08.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Witam serdecznie. Wiem że konkluzja odbiega od tematu, ale co na to kierowca STAR'a. Towar mu sie rozlezie po szoferce, kwas mrówkowy popali elektronikę (no dobra - termos i kanape) i z drugiego kursu nici. To może lepiej ten cynamon, bo jak kawa to kolejny dylemat: ze cukrem? Przepraszam za podejście do problemu ale to już tylko kwadransik do dłuższego łykiendu i tak mi sie jakoś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts