adam_mk 28.04.2008 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 No! Po takim tekście, wałkowanym dziesiąty raz, gdzie jedyne panaceum na wilgoć to "czarną kurę o północy, plując trzykrotnie przez lewe ramię...." Trudno tu być poważnym. Masz poważny problem, jeżeli nie rozróżniasz co to gusła a co fizyka... Porzuć budowanie... Może się nie udać.. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej1966 29.04.2008 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 a jak działa tel. komórkowy wiesz ? dlaczego zawsze, bez względu gdzie jesteś można się dodzwonić ? toż to CZARY ! ! ! Jak nie znasz zasad fizyki to dlaczego się wypowiadasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 29.04.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Uspokój się i nie bredź! Zarzucasz elektronikowi, automatykowi i fizykowi jednocześnie, że nie ma pojęcia o podstawowych zasadach działania prostych urządzeń... Jest kilka poznanych i dobrze opisanych zasad fizyki i chemii. Zasada zachowania energii, prawo zachowania masy, zasada akcji i reakcji... Ubrano to w proste i komunikatywne słowa. Niestety, dla niektórych mało widać komunikatywne. Jeżeli w przyrodzie się coś dzieje - to nie dzieje się bez powodu! ZAWSZE za ruch odpowiada zamanifestowanie się jakiejś siły! Siła działająca na drodze to praca. Tak samo jak moc oddana w czasie. Woda to 1kg /1litr. Jest ciężka. Żeby ją przemieścić potrzebne są spore siły. Siły co najmniej równoważne tym, które powodują jej wnikanie (kapilarne). Dobra! Wiem, że dla Ciebie to bełkot! Powtórz sobie fizykę z podstawówki.... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej1966 29.04.2008 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 przekonamy się za kilka, kilkanaście tygodni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.04.2008 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Przekonamy? Rozumiem - że kupiłeś i zastosowałeś i się przekonasz! A my? Wrócisz do tego wątku i napiszesz: a - Dałem dupy! nie działa! b - Daliście dupy! działa gratisowo w oparciu i magnetyzm ziemski i grawitację! Mnie samego wysuszyło na wiór! Coś nie bardzo chce mi się w to uwierzyć.... Ludziska jakoś nie bardzo lubią pisać o swoich (takich) porażkach... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 15.05.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Jest jakiś efekt?Widać skutki zastosowania tej innowacyjnej metody?Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 16.05.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 WIDAĆ!!! Wysuszyło go tak, że ani pary z gęby nie puszcza!!! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 16.05.2008 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Adaś, prosz,ę nie rozśmieszaj, bo mnie zajady bolą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej1966 18.05.2008 23:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Tak się składa, że osuszanie nie trwa krótko. Czas schnięcia wilgotnych ścian trwa kilka lat. Jeżeli myślisz , że osuszenie budynku to jest kwestja kilkunastu dni .... to widać , że się doskonale znasz.... tylko nie wiem na czym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 19.05.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Acha! No, to biodegradacja ścian leci szybciej! Nie trzeba czekać kilku lat! Ale widać, że przyrząd działa kiepsko! Nie zasuszyło Cię! Sam nie wiem czy to dobrze czy źle, że on tak słabo działa... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej1966 19.05.2008 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 a jak myślisz - w obiektach zabytkowych jakimi metodami się osusza , jak konserwator nie wydaje zgody na ingerencje w mury ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 19.05.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Słyszałeś, "że głupców się nie sieje"? Że sami się rodzą? Jak trafisz na naprawdę fachowego konserwatora, który wie co mówi ( w odróżnieniu od tych, którzy mówią, co wiedzą), to on nigdy nie zaleci Ci "wiary i modlitwy" na osuszenie murów! Debila w każdym fachu można spotkać! A jak nie wiesz o co chodzi - to zwykle chodzi o kasę! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej1966 19.05.2008 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 widzę , że żadnych konkretów, tylko mowa-trawa .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 19.05.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Powiadają, że radzić to można tylko mądremu księciu! Może dlatego? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej1966 19.05.2008 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 ......... bez komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.07.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Są efekty? Widoczne?Ale takie nie powodowane nagłym wystąpieniem lata i skokiem temperatur....Bo wiesz, mnie ziemia w kwiatkach na oknie tez jakoś tak teraz szybciej schnie...Napisz coś, bo są tu już następni, co z drżeniem serca czekają na relacje z pola walki z grzybkiem...Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej1966 27.07.2008 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 z jakim grzybkiem ??? a dlaczego nie szanujesz swoich roślin - należy im regularnie dostarczać wody - bo cię oleją ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aikon36 16.09.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 To ma być forum?!Przecież nic tu konkretnego nie widze!!Tylko przekomarzanie się kto ma rację a zero jakiś przykładów, porównań.Co to jest przedszkole czy opinie ludzi którzy się z tym tematem spotkali??Liczyłem na doradctwo a nie ble ble ble! No to jak jest ktoś taki co dokładnie mi ospisze na temat Elektroosmozy bezprzewodowej ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 16.09.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Zły adres! Zwróć się do jakiegoś "towarzystwa ezoteryków inteligentnych inaczej" lub czegoś podobnego.... Pewnie zalecą posty, poty i modlitwę (oczywiście po wniesieniu sutej ofiary). No i wtedy możesz zacząć wierzyć że... zadziała! Albo usiądź i pomyśl... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aikon36 16.09.2008 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Zły adres! Zwróć się do jakiegoś "towarzystwa ezoteryków inteligentnych inaczej" lub czegoś podobnego.... Pewnie zalecą posty, poty i modlitwę (oczywiście po wniesieniu sutej ofiary). No i wtedy możesz zacząć wierzyć że... zadziała! Twoje podejście do tematu już znam więc ta odpowiedź nie jest dla mnie uszczypliwa i nie biorę jej wogóle pod uwagę ! Nie trafiają do mnie Twoje posty na ten temat nie ma w nich zadnego poparcia dowodami Twych teorii. Na tomiast jeśli dobrze postudiujesz temat i wejdziesz na stronę firm które to założyły i po pomiarch wigotności zmierzonych kontrolnie po 3 miechach stwierdziły fakt obniżenia się średnio 8% wilgotność i to w różnych porach roku. Mały przykład : http://www.wigopol.pl/referencje.php Pozdrawiam kolegę i mam nadzieję że mniej uszczypliwości a więcej porady w przyszłości ujżeć można będzie z Twojej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts