Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pytanie do ghost 34

Anna Broc

Recommended Posts

Widżę że jesteś ekspertem w zakresie podłóg dlatego może podpowiesz mi.

Zamówiłam w sklepie deskę do klejenia jesion bursztynowy firmy finishparkiet .

Eksponowana w sklepie deska o wymiarach 49 cm dł, 70 szer i 14 mm grubość.

Czekałam miesiąc a teraz pan w sklepie mówi, że mają tylko deskę 42 cm, a więc o 7 cm krótszą. Ta dłuższa jest chyba ładniejsza i pan przyznał mi racje. Moje pytanie jest czy rzeczywiście ta dłuższa lepiej się prezentuje. Może jednak zgodzić sie na tę krótsza i nie czekać niewiadomo ile. Która dlugośc wg Ciebie jest ładniejsza?

Widżę że jesteś ekspertem w zakresie podłóg dlatego może podpowiesz mi.

Zamówiłam w sklepie deskę do klejenia jesion bursztynowy firmy finishparkiet .

Eksponowana w sklepie deska o wymiarach 49 cm dł, 70 szer i 14 mm grubość.

Czekałam miesiąc a teraz pan w sklepie mówi, że mają tylko deskę 42 cm, a więc o 7 cm krótszą. Ta dłuższa jest chyba ładniejsza i pan przyznał mi racje. Moje pytanie jest czy rzeczywiście ta dłuższa lepiej się prezentuje. Może jednak zgodzić sie na tę krótsza i nie czekać niewiadomo ile. Która dlugośc wg Ciebie jest ładniejsza?

W tym przypadku bez większej różnicy. Jeżeli ułożysz ten parkiet w pomieszczeniu nie większym niż 30m2 to będzie to absolutnie bez różnicy. Zalecam w tym przypadku najlepiej jodełkę podwójną lub nieregularną cegiełkę. Jest to nadal piękny parkiet.

Zajmij się teraz znalezieniem fachowca-profesjonalisty. Życzę szczęścia.

Dziekuję. :lol: Powierzchnia podłogi paneli to niecałe 10 m kwadr, sąsiaduje z gresem arenisca opoczno. Salon i kuchnia to gres a cześć telewizyjna to panele drewniane. Panele maja deski ułożone równolegle, jodełka raczej nie. Może w takim razie zdecyduje sie na te krótsze bo chce juz zakończyc parter. Fachowiec zapowiada się dobrze ale czas pokaże.