ACUBENES 09.04.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Witam wszystkich forumowiczów. W zawodzie pracuje kilka lat raz na prawo raz na lewo jak to w polsce. Teraz mam problemz wyceną roboczogodziny.Sprawa wyląda następująco .Pewna firma chce mnie zatrudnić jako firme (jeszcze nie mam) w takiej formie że będzie płacić za godzine pracy a ja wystawiam fakture w rozliczeniu miesięcznym po podliczeniu wszystkich godzin.I tu wielka prośba ile powinienem rządać za godzine aby po zapłaceniu zusu (750 zł) podatku i wszystkich pozostalych opłat została mi w kieszeni godziwa zapłata.Czy są jakieś konkretne stawki? Pozdrawiam ze Sląska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neco 09.04.2008 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 jeżeli nie prowadziłeś firmy przez ostatnie 5 lat to twój zus wyniesie cię około 300zł przez dwa lata. koszt roboczogodziny w mojej firmie to około 25zł z czego po opłaceniu ZUS US pracownika ksiegowego itp. zostaje mi na ręke około 3 zł na roboczogidzine z jednego pracownika. a ty przy tej stawce zarobisz około 2500 nie jest złym zarobkiem w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ACUBENES 10.04.2008 04:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Firme już miałem prez krótki czas więc zus będzie full opcja do opłacenia .Dzięki neco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neco 10.04.2008 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 znajdź dobrego księgowego , który będzie ci potrafił mądrze doradzić co zrobić żeby zmniejszyć koszta. Mam kolegę który prawie wcale nie płaci podatków bo księgowy mu to wszystko pięknie rozpisze. tylko że on jest na VAT a ty pewnie nie będziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts