KiZ 11.04.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Tusk sie zwyczajnie wyrychlił i chce być świetszy od papieża. No i dał przecudny temat przewodni następnej kampanii wyborczej (albo i dwóch) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 11.04.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 ponury 66 - zrozumiałam napisaną treść, jednak deklaracjami bez pokrycia politycy "faszerują" bez konsekwencji wyborców. Jeśli chodzi o międzynarodowe deklaracje - jest chyba trochę inaczej - stąd moje pytanie. 2112wojtek NAJLEPSZY DORADCO NA TYM FORUM!!!, niczego nie wysmarowałam bez pokrycia - napisałam swoje myśli, które oparłam na wiedzy mi przekazanej. Oczywiście jak wszystko inne, nie należy tego odbierać w kontekście wszystkich. Ta sama babcia, od której zdobyłam wiedzę, w okresie okupacji przechowywała dziewczynkę - Żydówkę. Ona do dziś uważa, że od niej dostała drugie życie. Do innych Twoich twierdzeń m.in. proletariackiej definicji sprawiedliwości, o rozstrzelaniach itp. - pozwól, ale się nie odniosę. Szkoda, że pominąłeś ważniejsze aspekty tej sprawy, a skupiłeś się jedynie na obronie poszkodowanych Żydów i premiera no i ataku na mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 11.04.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Ja czegoś tu nie rozumiem - dlaczego Polacy tak nienawidzą Żydów, skoro to Niemcy byli naszymi oprawcami. Ludzie miejcie trochę zrozumienia i współczucia. Czy naprawdę większość Polaków to nacjonaliści, którzy wprawdzie nie chodzą z łysymi głowami i swastykami, ale w duszy myślą "zabić Żyda"? A podobno jesteśmy katolikami, więc gdzie nasza miłość bliźniego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 11.04.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 nastka79, a skąd takie wnioski ? Premier Tusk, zadeklarował to wszystkim, którym odebrano majątki - nie tylko Żydom. Podkreślił jedynie, że naród Żydowski stanowi najliczniejszą grupę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 11.04.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 nastka79, a skąd takie wnioski ? Premier Tusk, zadeklarował to wszystkim, którym odebrano majątki - nie tylko Żydom. Podkreślił jedynie, że naród Żydowski stanowi najliczniejszą grupę. No właśnie, a jakoś wszystkich ciągnie do tematu Żydów. Dziwne nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 11.04.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 nastka79, a skąd takie wnioski ? Premier Tusk, zadeklarował to wszystkim, którym odebrano majątki - nie tylko Żydom. Podkreślił jedynie, że naród Żydowski stanowi najliczniejszą grupę. No właśnie, a jakoś wszystkich ciągnie do tematu Żydów. Dziwne nie? nastka79, myślę że to dlatego, że akurat deklaracja padła w Izraelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 11.04.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 American Airlines posadzila wczoraj ponad dwiescie piecdziesiat samolotow - odwaloano ponad tysiac lotow bo przez lata linie lotnicze dawaly lapowki inspektorom nadzoru technicznego - to jest tak - jak wyasadzi cie w powietrzu czlowiek to jest to atak terrorystyczny a jak samolot sie rozwali z winy usterek technicznych to jest - sprawny, samoregulujacy mechanizm rynkowy dzialajacy w kapitalizmie......Pewne slogany nie sa tez obce kapitalizmowi - wystarczy krzyknac na openenta, ze jest antysemita i sprawa jest juz jakby zalatwiona ... cos .jakby odgornei jak za dobrych czasow Trybuny Ludu... chce zauwazyc, ze Aabowie to tez semici, wiec termin jest nieco niescily....natomiast Iranczycy, ktorych przymieza sie przybombardowac z lekka w najblizszej przyszlosci semitami nie sa - to Persowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.04.2008 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 2112wojtek wydae mi się, że skolei przeginsz w drugą stronę Myślę , ze skoro Tusk ponosi konsekwencje za dziadka z Wermachtu to i wnukowie komuny powinni ponieść jakieś konsekwencje. jestem pewnie wnukiem komuny, ale nie poczuwam się do pokutowania ZA KOGOŚ nie za moje pieniądze ta pokuta, o nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 11.04.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Ja też wnuczka komuny i też nie chcę aby moje podatki wywędrowały z kraju - ja np. wolałabym by spożytkowano je chociażby na podwyżki dla najniżej uposażonych emerytów - no ale cóż zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 11.04.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Jest to rasowy poglad komunisty- antysemity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 11.04.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Jest to rasowy poglad komunisty- antysemity. Łał, skoro tak mówisz Dowiedziałam się czegoś nowego o sobie A w szkole zawsze mówiono o mnie "Element antykomunistyczny", ba nawet kiedyś miałam obniżone sprawowanie z tego powodu ale na starość widać człek się zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 11.04.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Skoro tak mowie to tak jest.........to taki bacik na tych, ktorzy maja odmienne poglady. Bardzo skuteczny. Barack Obama ledwo sie wykaraskal ostatnio bo wyszlo na jaw, ze jego pastor mial watpliwosci czy zabijanie Palestynczykow w duzych ilosciach jest rzecza sluszna ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.04.2008 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Jest to rasowy poglad komunisty- antysemity. no to jestem komunistą antysemitą jest tylko jedno ale U SIEBIE, więc jak komuś się nie podoba to wyp.... poprawny politycznie? ok ale na tyle na ile mi pasuje i na ile nie robię komuś krzywdy niech nikt z zewnątrz nie ... się w to co sądzę, ustawia mnie do pionu, karze odpowiadać za to, co zrobił ktoś obcy, wmawia mi, że to MOJA wina, szasta MOIMI pieniędzmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 11.04.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Skoro tak mowie to tak jest.........to taki bacik na tych, ktorzy maja odmienne poglady. Bardzo skuteczny. Barack Obama ledwo sie wykaraskal ostatnio bo wyszlo na jaw, ze jego pastor mial watpliwosci czy zabijanie Palestynczykow w duzych ilosciach jest rzecza sluszna ........... A Szanowny Rozmówca, słyszał o trzech prawdach ? - moja prawda, Twoja prawda i g.wno prawda - przepraszam, siem wstydzam ale nie mogłam się powstrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 11.04.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Ale o co chodzi ? Tak sie ma jak sie glosowalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 11.04.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Ale o co chodzi ? Tak sie ma jak sie glosowalo. ja mam tak, mimo, że tak nie głosowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.04.2008 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Ale o co chodzi ? Tak sie ma jak sie glosowalo. znowu bredzisz odstaw to, co wciągasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 11.04.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Po co - bardzo przyjemnie mi jest. No i uzywajac nawet nieformalnie, przyczyniam sie do wzrostu sprzedazy a tym wzrostu ekonomicznego i dobrobytu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 11.04.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 2112wojtek wydae mi się, że skolei przeginsz w drugą stronę Myślę , ze skoro Tusk ponosi konsekwencje za dziadka z Wermachtu to i wnukowie komuny powinni ponieść jakieś konsekwencje. jestem pewnie wnukiem komuny, ale nie poczuwam się do pokutowania ZA KOGOŚ nie za moje pieniądze ta pokuta, o nie Całkowicie sie z Tobą zgadzam nawet z tym, że przeginam . Wątpliwości są i będą. Odpowiedzialność państwa i narodu za decyzje nieudolnych czy nawet zniewolonych politkyków niestety obowiązuje i przechodzi na dzieci oraz ciagnie sie jak smród po gaciach.Też mi się nie podoba , ze to akurat my pijemy piwo, ktorego nawarzyli nasi ojcowie i dziadkowie. Za nasze błedy odpowiedzą dzieci. Nikt nie bedzie jednak traktował poważnie narodu, który nie zachowuje się uczciwie i nie prowadzi ciągłości działań politycznych wraz z konsekwencjami. Ja nie mieszkałem latami za darmo w żydowskiej kamienicy z przydziału MRN, nie dostałem i nie kupiłem też za bezcen działki po cmentarzu ruskim czy żydowskim, chociaż chodziłem do szkoły w budynku należacym do zgnojonego fabrykanta. W mojej rodzinie akurat ludzie starają się bezskutecznie o oddanie zabranych im ,majątków. Mnie to tita,ja tego nie chcę i mam to gdzieś, ale rozumiem tych przegnanych z domu, którzy patrzą jak ich ojcowizna najpierw była oddana chamom ludowym a teraz sfora chętnych wyciąga łapki. Nie wiem w jakiej to formie powinno być, ale jeśli mamy być traktowani poważnie jako naród odpowiedzialny , to powinniśmy oddać poszkodowanym chociaż rekompensatę. Tak czy inaczej zawsze , to bedzie z naszych podatków. Zamiast je marnotrawić na senat,rozbuchany sejm, zaciekłe partyjki i światynie narodwe czy zwyczajnie przejadać , możnaby wyjść z twarzą i oddać chociaż część tego co zostało przez swołocz ukradzione , zwlaszcza, ze to byli obywatele Polski a majątki należące do obywateli polskich jako nieruchome nie pochodziły z grabierzy i nie dało się wywieżc, czesto dorobku pokoleń, w walizce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.04.2008 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 o ile trudno się z Tobą nie zgodzić w pierwszej części, o tyle w drugiej nieniech w końcu będzie to sprawiedliwa sprawiedliwość - oddać to, lub z tego, co się komu należy, ja nie chcę płacić, za to, że ktoś DOSTAŁ kamienicę, działkę, gospodarstwo, skoro wtedy był gołodupcem, to czemu teraz nie może nim być? mnie nikt nic nie dał, zarobiłem, czemu mają być uprzywilejowani-obdarowani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts