Majka 11.04.2008 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 o ile trudno się z Tobą nie zgodzić w pierwszej części, o tyle w drugiej nie niech w końcu będzie to sprawiedliwa sprawiedliwość - oddać to, lub z tego, co się komu należy, ja nie chcę płacić, za to, że ktoś DOSTAŁ kamienicę, działkę, gospodarstwo, skoro wtedy był gołodupcem, to czemu teraz nie może nim być? mnie nikt nic nie dał, zarobiłem, czemu mają być uprzywilejowani-obdarowani dość pokrętny wywód..... więc oddać prawowitym właścicielom majątki czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 11.04.2008 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Mam jeszcze takie pytanie: jeśli ktoś zamieszkał w opuszczonym domu i zamieszkuje od 25 lat - to co z tzw. zasiedzeniem, przecież jest takie prawo, czy się mylę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 11.04.2008 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Mam jeszcze takie pytanie: jeśli ktoś zamieszkał w opuszczonym domu i zamieszkuje od 25 lat - to co z tzw. zasiedzeniem, przecież jest takie prawo, czy się mylę ? czyli temu właścicielowi nie da się oddać? A temu, któremu dworek + park + pare hektarów zabrano? / a teraz - dworek - ruina, park wycięty, ziemia rozparcelowana i sprzedana a na niej pobudowane domki. Co chcecie oddać, albo nie oddać? Nie z moich podatków - krzyczycie, a z czego mają być wypłacone rekopensaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 11.04.2008 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 BarbossaTeż mi sie to nie pdoba, jednak pomiędzy dać a oddać jest zasadnicza róznica.Nie ma sprawiedliwości i równości jednocześnie a co najgorsze, tak czy siak i tak jak zwykle zarobią na tym głównie cwani gołodupcy.My sprawiedliwe, cienkie bolki możemy sobie jedynie ponarzekać i mieć nadzieję, ze ten cyrk sie kiedyś skończy.Niemcy , zeby pozamykać "pyski" z bolesną miną i przy sprzeciwie narodowców porobili przymusowo wcielonym do roboty w Rzeszy, smieszne wypłaty. Teraz mimo nawet niezadowolenia mają spokój, my wciąż na bosaka, ale potrząsamy szabelką.Ciężko nam nawet było za Jedwabne powiedzieć "przepraszam", bo wmawiano nam przez wieki szlachetność okrutną, chociaż finansowo podatnik na tym nic nie tracił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 11.04.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 ponury 66 - zrozumiałam napisaną treść, jednak deklaracjami bez pokrycia politycy "faszerują" bez konsekwencji wyborców. Jeśli chodzi o międzynarodowe deklaracje - jest chyba trochę inaczej - stąd moje pytanie. nie sądzę, od deklaracji po ustawę jeszcze długa droga przez parlament itp. poza tym chodzi o obywateli, nie o kraje >> http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5103055.html deklaracja to wyrażenie woli, często jednostkowe, a z racji kadecyjności niekoniecznie obowiązujące kolejny rząd na marginesie, z wypowiedziami zawsze trzeba ostrożnie, bo można coś palnąć [który to już raz ] http://www.gazetawyborcza.pl/1,75478,5109067.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 11.04.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Mam jeszcze takie pytanie: jeśli ktoś zamieszkał w opuszczonym domu i zamieszkuje od 25 lat - to co z tzw. zasiedzeniem, przecież jest takie prawo, czy się mylę ? A gdybyś musiała wyjechać za granice i po powrocie stwierdziła, ze na twoim polu ktoś na podstawie bandyckiego dekretu wybudował sobie dom, to też byś stwierdziła "niech sobie mieszka, wszak się zasiedział chłopina"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 11.04.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Jak Wojtek pieknie pisze o odpowiedzilanosci panstwa i narodu......nie wiedzilam, ze w kapitalizmie i demokracji istnieje odpowiedzilanosc zbiorowa do n-tego pokolenia.....prosze, prosze...... ale dlaczego czarni obywatele stanow zjednoczonych nie dostali wobec tego nigdy ani grosza zadoscuczynienia za darmowa prace przez ponad sto lat ? Czyzby jak pisal obywatel Orwell istnialy grupy rowne i rowniejsze ?Juz sprytni golodupcy w Polsce szczegolnie te 33% bezrobotnych na prowincji zaciera rece, ze zrobi doskonaly interes..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.04.2008 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 znowu bredzisz, nie odstawiłaś, a prosiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 11.04.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Po prosbie to juz nawet zebracy nie chodza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 11.04.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Mam jeszcze takie pytanie: jeśli ktoś zamieszkał w opuszczonym domu i zamieszkuje od 25 lat - to co z tzw. zasiedzeniem, przecież jest takie prawo, czy się mylę ? A gdybyś musiała wyjechać za granice i po powrocie stwierdziła, ze na twoim polu ktoś na podstawie bandyckiego dekretu wybudował sobie dom, to też byś stwierdziła "niech sobie mieszka, wszak się zasiedział chłopina"? Faktycznie dekret był bandycki - zgadzam się. Zapytałam tylko, ale zamiast odpowiedzi otrzymałam pytanie Nie mam pola, ale wg. naszego prawa - czyj grunt, tego posesja to wychodzi na to, że byłabym bogatsza - jakby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w mordke jeża 12.04.2008 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 ...nareszcie jakies w miare dobre wiadomosci. Tylko te 20% to jakis zart. Jak kradna to "100%", a zwrocic chca "20%". ....... ale, napijmy sie za pomyslne rozwiazanie spawy. http://img397.imageshack.us/img397/8590/a00tn6.jpg Swietny Riesling Spatlese halbtrocken , polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 14.04.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 A koszerny chociaż ? Shalom Bracie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 14.04.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 ...nareszcie jakies w miare dobre wiadomosci. Tylko te 20% to jakis zart. Jak kradna to "100%", a zwrocic chca "20%". ....... ale, napijmy sie za pomyslne rozwiazanie spawy. http://img397.imageshack.us/img397/8590/a00tn6.jpg Swietny Riesling Spatlese halbtrocken , polecam. nowe wcielenie, czemu boisz się swojej paskudnej gęby i znów udajesz kogoś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w mordke jeża 14.04.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 ...a co ma moja geba do deklaracji pana premiera? Ja zawsze po dobrych wiadomosciach, dostaje ochoty na jogurta. http://img231.imageshack.us/img231/5576/a00000pz4.jpg Polecam, zdrowo i przyjemnie. ps. powinni juz dawno oddac ludziom co ludziowe. .... a-ha, bym zapomnial o gebie http://img260.imageshack.us/img260/3184/cccqb4.jpg Co prawda zdjecie ma kilkanascie tygodni, ale wyjatkowo lubie Moby Dicka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 14.04.2008 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Wciąż jesteś przystojny Housik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w mordke jeża 14.04.2008 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 .... sexy i bogaty. Mam kilka samochodow, chalupe wiecej jak jedna, piekna zone, suprer zdolna i ladna corke, dwie lodzie motorowe, cudownego psa, piwnice zawalona winami(super drogimi)(tansze rowniez). Kota nie posiadam, mam alergie na koty. Jestem modny. itp....................................... ........................................ ................................................. ps. zonka mowi do mnie, "ty moj bzykaczu"(lubie bzykac). Czy ktos sie orientuje, kiedy ustawa wejdzie w zycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 15.04.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 .... sexy i bogaty. Mam kilka samochodow, chalupe wiecej jak jedna, piekna zone, suprer zdolna i ladna corke, dwie lodzie motorowe, cudownego psa, piwnice zawalona winami(super drogimi)(tansze rowniez). Kota nie posiadam, mam alergie na koty. Jestem modny. itp....................................... ........................................ ................................................. ps. zonka mowi do mnie, "ty moj bzykaczu"(lubie bzykac). Czy ktos sie orientuje, kiedy ustawa wejdzie w zycie? Housik, nie wymieniłeś jeszcze swoich tytułów szlacheckich, ewentualnie naukowych No i nie ma syna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts