Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podłogi , Podłogi , podłogi

markal2

Recommended Posts

Wielkie dzięki za tak wyczerpującą odpowiedz :) Prawdę mówiąc

to po tych przestrogach odechciało mi się tej drewnianej posadzki.

Czyli przes cały czas muszę być czujna ?! Czy nie za wilgotno, czy nie za

ciepło. Myślałam , że w nowym domku będę spokojna , ale nic z tego :roll:

No ale jak kobieta się uprze to i tak na swoim postawi -- czyli ma być

trochę tego drewienka na podłodze . Twojej odpowiedzi nie pokażę

mojemu mężowi i sprawa załatwiona :roll:

Proszę obardziej optymistyczną wersję :)

Ma być i powinno! W efekcie nie jest to takie trudne aby zadbać o podwyższoną wilgotność.

Te wszystkie punkty to dzisiaj standart w układaniu posadzek drewnianych. Nawiasem jest jeszcze jeden protokół.

Po pierwsze napewno znasz to nieprzyjemne uczucie suchości w nosie i gardle zimą przy centralnym ogrzewaniu. Mimo, że wisiały na grzejnikach zbiorniczki na wodę. Te najczęściej były puste i za małe. Klimat ten jest nie zdrowy dla nas i nieprzyjazny dla drewna. Wyobraź sobie małego szkraba na podłodze przy której nie ma on tak naprawdę czym oddychać. Wysuszone śluzówki, zaczerwienione oczy suchość w gardle. Rośliny, drzewka, nawilżacz o odpowiedniej do kubatury pomieszczenia wydajności i sprawa załatwiona. Podłogi drewniane są najdzrowsze a równie higieniczne jak kamień czy kafle.

Te moje punkty są po to aby "fachowiec"-złota rączka" wiedział, że Ciebie nie oszuka. Parkieciarz powinien mieć przy sobie takie protokóły. Jeżeli ich nie ma i nie wie o co chodzi to zwolnij go. Lepiej trochę więcej zapłacić. Ale mieć spokój.

vanitas vanitatum et omnia vanitas

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wielkie dzięki za tak wyczerpującą odpowiedz :) Prawdę mówiąc

to po tych przestrogach odechciało mi się tej drewnianej posadzki.

Czyli przes cały czas muszę być czujna ?! Czy nie za wilgotno, czy nie za

ciepło. Myślałam , że w nowym domku będę spokojna , ale nic z tego :roll:

No ale jak kobieta się uprze to i tak na swoim postawi -- czyli ma być

trochę tego drewienka na podłodze . Twojej odpowiedzi nie pokażę

mojemu mężowi i sprawa załatwiona :roll:

Proszę obardziej optymistyczną wersję :)

Ma być drewno i powinno! W efekcie nie jest to takie trudne aby zadbać o podwyższoną wilgotność.

Te wszystkie punkty to dzisiaj standart w układaniu posadzek drewnianych. Nawiasem jest jeszcze jeden protokół.

Po pierwsze napewno znasz to nieprzyjemne uczucie suchości w nosie i gardle zimą przy centralnym ogrzewaniu. Mimo, że wisiały na grzejnikach zbiorniczki na wodę. Te najczęściej były puste i za małe. Klimat ten jest nie zdrowy dla nas i nieprzyjazny dla drewna. Wyobraź sobie małego szkraba na podłodze przy której nie ma on tak naprawdę czym oddychać. Wysuszone śluzówki, zaczerwienione oczy suchość w gardle. Rośliny, drzewka, nawilżacz o odpowiedniej do kubatury pomieszczenia wydajności i sprawa załatwiona. Podłogi drewniane są najdzrowsze a równie higieniczne jak kamień czy kafle.

Te moje punkty są po to aby "fachowiec"-złota rączka" wiedział, że Ciebie nie oszuka. Parkieciarz powinien mieć przy sobie takie protokóły. Jeżeli ich nie ma i nie wie o co chodzi to zwolnij go. Lepiej trochę więcej zapłacić. Ale mieć spokój.

Na pewno z doświadczenia wiesz, że są fachowcy i tak zwani fachowcy.

To co napisałem to po to abyś miała piękną z niewielkimi jeżeli już szczelinkami zimą, które znowu znikną latem.

Wyobraź sobie,że kładziesz kafle. Gość nie mierzy wilgotności podłoża (dla kafli też trzeba). Nie wygrzewa według protokółu podłogówki. Kafle położone. Przychodzi zima po miesiącu kafle odskakują. A przecież kafle to nie drewno.

Pomogłem Tobie faszerując Cię wiedzą na temat abyś nie dała się załatwić przez tak zwanego fachowca.

Jeżeli podłogówka jest już gotowa. I jest grzana można zrobić skrócony proces wygrzewania. Zapraszaj fachowców na rozmowy i oceniaj ich wiedzę.

Im grubsze drewno tym więcej energii potrzeba na ogrzanie pomieszczenia.

Ghost34 dobrze radził. Pisz!

Już zawiało optymizmem :) Nie pisałam , że będzie też rekuperator .

Mają mi taki założyć , który ma dodatkowe nawilżanie . Mam być

kruliczkiem doświadczalnym . Jak myślisz czy ta opcja wętylacji

pomoże tej mojej podłodze ?

Przyślij na PW więcej informacji!

• 1 month później...
  • 1 month później...
a czy mozecie polecić jakies panele do łazienki? nie będą miały "bliskiego kontaktu" z wodą, wokół wc, wanny czy umywalki będzie terakota.

Jak do tej pory znalazłam tylko takie w cenie 15-200 zł. Jest coś tańszego?

taniej niż 15 zł chyba nie znajdziesz :)

a poważnie to w okolicach 120 zł są quick stepy z gumką :) - wyglądają jak deska okrętowa i nadają się do łazienek

• 11 months później...