jarekkur 28.04.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Wielkie dzięki za tak wyczerpującą odpowiedz Prawdę mówiąc to po tych przestrogach odechciało mi się tej drewnianej posadzki. Czyli przes cały czas muszę być czujna ?! Czy nie za wilgotno, czy nie za ciepło. Myślałam , że w nowym domku będę spokojna , ale nic z tego No ale jak kobieta się uprze to i tak na swoim postawi -- czyli ma być trochę tego drewienka na podłodze . Twojej odpowiedzi nie pokażę mojemu mężowi i sprawa załatwiona Proszę obardziej optymistyczną wersję Ma być i powinno! W efekcie nie jest to takie trudne aby zadbać o podwyższoną wilgotność. Te wszystkie punkty to dzisiaj standart w układaniu posadzek drewnianych. Nawiasem jest jeszcze jeden protokół. Po pierwsze napewno znasz to nieprzyjemne uczucie suchości w nosie i gardle zimą przy centralnym ogrzewaniu. Mimo, że wisiały na grzejnikach zbiorniczki na wodę. Te najczęściej były puste i za małe. Klimat ten jest nie zdrowy dla nas i nieprzyjazny dla drewna. Wyobraź sobie małego szkraba na podłodze przy której nie ma on tak naprawdę czym oddychać. Wysuszone śluzówki, zaczerwienione oczy suchość w gardle. Rośliny, drzewka, nawilżacz o odpowiedniej do kubatury pomieszczenia wydajności i sprawa załatwiona. Podłogi drewniane są najdzrowsze a równie higieniczne jak kamień czy kafle. Te moje punkty są po to aby "fachowiec"-złota rączka" wiedział, że Ciebie nie oszuka. Parkieciarz powinien mieć przy sobie takie protokóły. Jeżeli ich nie ma i nie wie o co chodzi to zwolnij go. Lepiej trochę więcej zapłacić. Ale mieć spokój. __________________________________________ vanitas vanitatum et omnia vanitas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 28.04.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Wielkie dzięki za tak wyczerpującą odpowiedz Prawdę mówiąc to po tych przestrogach odechciało mi się tej drewnianej posadzki. Czyli przes cały czas muszę być czujna ?! Czy nie za wilgotno, czy nie za ciepło. Myślałam , że w nowym domku będę spokojna , ale nic z tego No ale jak kobieta się uprze to i tak na swoim postawi -- czyli ma być trochę tego drewienka na podłodze . Twojej odpowiedzi nie pokażę mojemu mężowi i sprawa załatwiona Proszę obardziej optymistyczną wersję Ma być drewno i powinno! W efekcie nie jest to takie trudne aby zadbać o podwyższoną wilgotność. Te wszystkie punkty to dzisiaj standart w układaniu posadzek drewnianych. Nawiasem jest jeszcze jeden protokół. Po pierwsze napewno znasz to nieprzyjemne uczucie suchości w nosie i gardle zimą przy centralnym ogrzewaniu. Mimo, że wisiały na grzejnikach zbiorniczki na wodę. Te najczęściej były puste i za małe. Klimat ten jest nie zdrowy dla nas i nieprzyjazny dla drewna. Wyobraź sobie małego szkraba na podłodze przy której nie ma on tak naprawdę czym oddychać. Wysuszone śluzówki, zaczerwienione oczy suchość w gardle. Rośliny, drzewka, nawilżacz o odpowiedniej do kubatury pomieszczenia wydajności i sprawa załatwiona. Podłogi drewniane są najdzrowsze a równie higieniczne jak kamień czy kafle. Te moje punkty są po to aby "fachowiec"-złota rączka" wiedział, że Ciebie nie oszuka. Parkieciarz powinien mieć przy sobie takie protokóły. Jeżeli ich nie ma i nie wie o co chodzi to zwolnij go. Lepiej trochę więcej zapłacić. Ale mieć spokój. Na pewno z doświadczenia wiesz, że są fachowcy i tak zwani fachowcy. To co napisałem to po to abyś miała piękną z niewielkimi jeżeli już szczelinkami zimą, które znowu znikną latem. Wyobraź sobie,że kładziesz kafle. Gość nie mierzy wilgotności podłoża (dla kafli też trzeba). Nie wygrzewa według protokółu podłogówki. Kafle położone. Przychodzi zima po miesiącu kafle odskakują. A przecież kafle to nie drewno. Pomogłem Tobie faszerując Cię wiedzą na temat abyś nie dała się załatwić przez tak zwanego fachowca. Jeżeli podłogówka jest już gotowa. I jest grzana można zrobić skrócony proces wygrzewania. Zapraszaj fachowców na rozmowy i oceniaj ich wiedzę. Im grubsze drewno tym więcej energii potrzeba na ogrzanie pomieszczenia. Ghost34 dobrze radził. Pisz! __________________________________________ vanitas vanitatum et omnia vanitas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danka z Poznania 28.04.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Już zawiało optymizmem Nie pisałam , że będzie też rekuperator . Mają mi taki założyć , który ma dodatkowe nawilżanie . Mam być kruliczkiem doświadczalnym . Jak myślisz czy ta opcja wętylacji pomoże tej mojej podłodze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 28.04.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Już zawiało optymizmem Nie pisałam , że będzie też rekuperator . Mają mi taki założyć , który ma dodatkowe nawilżanie . Mam być kruliczkiem doświadczalnym . Jak myślisz czy ta opcja wętylacji pomoże tej mojej podłodze ? Przyślij na PW więcej informacji! _____________________________________ vanitas vanitatum et omnia vanitas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 14.06.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Mam pytanie szukam paneli antystatycznych które firmy takie produkują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markal2 16.06.2008 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Quick Step , Alloc , Egger (ten z wyższej półki).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 16.06.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Dzięki za odpowiedz, bo wszedzie gdzie do tej pory byliśmy to nie mieli żadnych antystatycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 19.07.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 u siebie mam do położenia 180 m2 paneli na ogrzewaniu podłogowym. zastanowiałem się nad panelami parador ktoś się spotkał z tą marką? podobno wyższa półka ale cena nie zawsze jest odzwierciedleniem jakości. co włożyć pod panel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszasta 20.07.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 A co to jest eko? Bo mnie polecano, abym właśnie to położyła pod panele? Czy dobrze wygłusza i czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 20.07.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 a czy mozecie polecić jakies panele do łazienki? nie będą miały "bliskiego kontaktu" z wodą, wokół wc, wanny czy umywalki będzie terakota.Jak do tej pory znalazłam tylko takie w cenie 15-200 zł. Jest coś tańszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 21.07.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 a czy mozecie polecić jakies panele do łazienki? nie będą miały "bliskiego kontaktu" z wodą, wokół wc, wanny czy umywalki będzie terakota. Jak do tej pory znalazłam tylko takie w cenie 15-200 zł. Jest coś tańszego? taniej niż 15 zł chyba nie znajdziesz a poważnie to w okolicach 120 zł są quick stepy z gumką - wyglądają jak deska okrętowa i nadają się do łazienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 21.07.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 jakby były po 15 zł to bym wszędzie je położyła quick stepy to typ czy firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba7070 21.07.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Firma i to bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryan777 08.07.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 czy ktos moglby wyjasnic dlaczego niektore panele mozna klasc na ogrzewanie podlogowe wodne a na elektryczne juz nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 13.07.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 czy ktos moglby wyjasnic dlaczego niektore panele mozna klasc na ogrzewanie podlogowe wodne a na elektryczne juz nie? kwesta temp pracy takiego ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryan777 13.07.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 a moze cos wiecej o tej temperaturze? przy podlogowce elektrycznej i czujniku podlogowym mozna chyba nad ta temperatura zapanowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts