Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

I co na to powiecie?? Dobry piesek?

rafal9

Recommended Posts

Niech się teraz odezwą Ci wszyscy chorobliwi obrońcy groźnych, stworzonych tylko do zabijania ras psów.

Co macie na obronę swoich bandziorów?

Inaczej tego nie można nazwać.

http://wiadomosci.onet.pl/1727325,11,dziewczynka_pogryziona_przez_psa_jest_w_spiaczce,item.html

Natychmiast potrzebna ustawa nakazująca uśpienie wszystkich groźnych ras.

Zniszczyć na zawsze.

ta dyskusja jest prowadzona juz w watku "nie hodowac mordercow"

to raz

dwa - nikt nie udowodnil ze pies byl rasowym pitbullem . ja przynajmniej nigdzie nie widzialam jego rodowodu i adresu hodowli w ktorej zostal zakupiony

jak idioci kupili "pseudopitbulla" od "pseudohodowcy" to maja.... tylko dziecka zal :/

trzy - zagryźć czlowieka moze i normalny wsiowy kundel - wiec juz tak nie agituj :)

Zniszczyć na zawsze.

mam nadzieje ze o tych sprawach beda decydowac mniej pomyleni niz ty i bardziej znajacy sie na rasach i psach ludzie

ps. nie jestem milosniczka psow w tej kategorii - ale zeby wyprodukowac takie zdanie jak ty to naprawde trzeba sie wczesniej chyba mocno w glowe puknac :)

zakazac to moze by trzeba bylo tych wylegarni pseudoamstafow , pseudopitbulli etc.

ja proponuje zdelegalizowanie samochodow - wszak na polskich drogach umiera rocznie setki tysiecy osob a niektorzy jedza tez po pijaku

zakazac samochodow! :)

już na ten temat napisałem w wątku

http://forum.muratordom.pl/nie-hodowac-mordercow,t52995-420.htm

Widzę że kolejna naiwna osoba zakłada wątek dla naiwnych

Po pierwsze nie wiadomo jaki w końcu pogryzł pies bo jak widać w różnych mediach były podawane różne rasy

Po drugie ludzie zacznijcie się zastanawiać jakie są powody takich pogryzień!!!!

Przed zakupem jakiegokolwiek psa poczytajcie o danej rasie i ogólnie o psach!

A po trzecie psa bierze się z pewnego źródła, a nie z pseudohodowli gdzie nie wiadomo jaką psychikę ma pies- przez to jest najwięcej pogryzień

Szkoda tylko dziecka :cry:

Jeżeli chodzi o zakazy to należy walczyć z pseudohodowlami i osobami co celowo uczą psa agresji a nie z rasami!

Niech się teraz odezwą Ci wszyscy chorobliwi obrońcy groźnych, stworzonych tylko do zabijania ras psów.

Co macie na obronę swoich bandziorów?

Inaczej tego nie można nazwać.

http://wiadomosci.onet.pl/1727325,11,dziewczynka_pogryziona_przez_psa_jest_w_spiaczce,item.html

Zniszczyć na zawsze.

Tu jest wystarczająco powiedziane ,ale do takich jak Ty wciąż to nie dociera :evil:

http://www.youtube.com/watch?v=bHd0uACtRi8

a dla przykładu powiem tylko- mam nad okiem bliznę z lat dziecinnych, skoczył mi do twarzy ratlerek - i co też go na listę ? Jako rasa agresywna i niebezpieczna- przecież rzucił się dziecku do twarzy,pozostawił ślad na całe życie

a ja wtrace jeszcze jedno - nie wiem czy ta matka zostawila dziecko "sam na sam z psem" (tak to podaja w mediach) w sensie: wyszla na chwile do drugiego pokoju czy tez wyszla na chwile z domu.

W tym drugim przypadku - uwazam ze bardzo duzym lekcewaznieniem jest zostawianie dziecka "sam na sam"w domu z psem (czy tez kotem) nawet jesli uwazamy go za najlagodniejsze stworzenie na swiecie.

Zniszczyć na zawsze.

Tzn. które rasy konkretnie masz na myśli ? Poproszę o taką listę.

a dla przykładu powiem tylko- mam nad okiem bliznę z lat dziecinnych, skoczył mi do twarzy ratlerek - i co też go na listę ? Jako rasa agresywna i niebezpieczna- przecież rzucił się dziecku do twarzy,pozostawił ślad na całe życie

Ja też mam po ratlerku, tylko na nosie :lol:

Za to moja groźna bestia, jak dotąd - ponad 7 lat, nie ugryzła mnie ani razu. Ona nikogo nie ugryzła :roll: I co z nią zrobić ? :-?

uśpić wszystkie bestie,

Ludzkie też 8) ?

rafal9 z Twojego linka

trzyletni mieszaniec amstaffa.

Zabronic trzeba ale pseudohodowli, mnozenia psow nierasowych=tzn bez rodowodu!!!Zamiast wyglaszac puste i naiwne hasla- przekonaj choc jedną osobę ktora chce kupic psa z allegro za 400 zł do kupna rasowego- przynajmniej Twoja energia sie nie zmarnuje :)

Hodowac trzeba ale z głową!!!!!