Gajdzi 10.04.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Witam. Kolega buduje dom... w chwili obecnej jest stan zamkniety (zadaszony, z oknami i drzwiami). Jako ze dom jest troszke wyalienowany, obawia sie ze bedzie sie cieszyl zainteresowaniem dla potencjalnych zlodziei i zdecydowal sie na zalozenie alarmu. Pytanie moje jest nastepujące... jakiego rodzaju czujki ruchu polecacie do wewnatrz? Czy zwykle PIR, czy moze jednak PIR+MW... czy moze jeszcze jakies inne!? Czytalem tez jeden z artykulow ktore znalazlem w tym dziale, w ktorcyh _ZBYCH_ i nie tylko udzielil wiele ciekawych i cennych rad, za co wielkie dzieki. Druga sprawa... to jesli mozecie, prosilbym Was o wasza wizje rozmieszczenia owych czujek na parterze... oto link do parteru domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.04.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 czujka widzi okolo 120 stopni wiec tak proponuje rozmiescic aby w jej zasiegu byly okna i drzwi na zewnatrz. zasieg realny to okolo 9m w drzwi i bramy proponuje kontaktrony temat rzeka u nas nie znajac sie na tym wcale zrobilismy tak na zdrowy chlopski rozum okablowanie i kolega ktory ustawial centrale i podlaczal wszystko mowil, ze jest wystarczajaco dobrze. byly kosmetyczne zmiany i to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajdzi 10.04.2008 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 a jakie czujki ruchu wybraliscie...? Bo w sumie szczerze mowiac na tym mi najbardziej zalezy... Kuzynka ma czujki aqua plus firmy satel i w sumi nie narzeka... a to zwykle podwojne PIR'y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.04.2008 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 a jakie czujki ruchu wybraliscie...? Bo w sumie szczerze mowiac na tym mi najbardziej zalezy... Kuzynka ma czujki aqua plus firmy satel i w sumi nie narzeka... a to zwykle podwojne PIR'y marki nie pamietam ale z zasady zwykle pir za nieco ponad 30 zeta. tam gdzie kominek i do garazu gdzie byc moze czasem bedzie jakis maly zwierzak jakies lepsze za 60 czy 70 zeta reszta satel - wystarczy ca10 z rozszerzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajdzi 11.04.2008 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 a jakie czujki ruchu wybraliscie...? Bo w sumie szczerze mowiac na tym mi najbardziej zalezy... Kuzynka ma czujki aqua plus firmy satel i w sumi nie narzeka... a to zwykle podwojne PIR'y marki nie pamietam ale z zasady zwykle pir za nieco ponad 30 zeta. tam gdzie kominek i do garazu gdzie byc moze czasem bedzie jakis maly zwierzak jakies lepsze za 60 czy 70 zeta OK, dzieki... co jak co, ale raczej nie bede oszczedzal 20zl-30zl na czujce... kupie zwykle PIR'y satela - model aqua reszta satel - wystarczy ca10 z rozszerzeniem Wezme ja tez pod uwage... A mozesz szacunkowo okresic ile bys dal czujek do tego rysunku co zamiescilem wyzej w linku!? Oraz ogolnie chcialbym wiedziec co sadzicie o czujkach sufitowych, np. AQUA Ring. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 17.07.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Co sądzicie o czujkach Boscha?Jak wypada ich porównanie z Satelem? Jak rozmieszczacie czujki w pomieszczeniach. Na jakie elementy proponujecie zwrócić szczególną uwagęJakie rozmieszczenie przyjąć dla Śniezynki 3 http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/sniezynka_3/#view Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts