Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agencja Nieruchomości AD Drągowski - co Wy na to..?

revalidon

Recommended Posts

Co do sprzedaży nieruchomości przez Drągowskiego. Ja także miałem podpisaną umowę z tą firmą. Obejrzała mieszkanie jedna przysłana przez nich osoba i od razu widać było że to tzw "oglądacz". Ponadto co dwa tygodnie dzwonili proponując spotkanie z Klientami. Oczywiście po takim telefonie trzeba było zarezerwować czas, posprzątać itp. Nie muszę chyba dodawać że nikt się nie zjawił. Czekaliśmy z żoną jak pajace wystrychnięci na dudka. Ciekawe jest też to, że ta firma bierze prowizję w całości już po podpisaniu umowy przedwstepnej. Jak już podpisałem umowę przedwstępną i poinformowałem o tym AD Drągowski to wszyscy w agencji byli bardzo zdziwieni że udało mi się (poprzez inną rzetelną agencję) znaleźć kupującego. Stwierdzili oni że mam bardzo duże szczęście bo mieszkania w Otwocku wg nich "już się nie sprzedają". Na moje pytanie co zrobili aby to mieszkanie mimo niesprzyjających okoliczności rynkowych sprzedać, zapanowała cisza.

Tak więc nie ma co za wiele obiecywać sobie po tej agencji.

Pozdrawiam,

Revalidon dokładnie tak samo się wk...wiłam jak usłyszałam, że mój dom po wizycie rzeczoznawcy z millenium wyceniono na 2 k za metr a działkę 1000 m na 42 k teren za tablicą miasta 2 km od centrum może z 7 km. Działki w tej okolicy chodzą za 60 zł/m w górę i się zastanawiam co z tym fantem zrobić? Czy zlecić dodatkową wycenę i za nią zapłacić czy poprostu dać se siana i oszczędzać nerwy :-?