Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Glazurnik - ceny

Recommended Posts

A propos kafelkarzy,właśnie jeden taki fachowiec :evil: skończył moją łazienkę(o ile tak to można nazwać)!!!Żeby była jasność fachmen z polecenia!Woda w brodziku murowanym nie schodzi,dziury przy wylewkach tak wielkie że niema rozetek które by je zakryły,na głównej ścianie położone trzy kafelki z defektem itd.,itd :evil: :evil: :evil:Żeby było śmieszniej to mój kochany mąż zapłacił partaczowi niewidząc ostatecznego efektu :cry: I co wy na to???

http://img206.imageshack.us/img206/9453/pict1479fa7.th.jpg

http://img206.imageshack.us/img206/1694/pict1476rg7.th.jpg

http://img170.imageshack.us/img170/3640/pict1491yk8.th.jpg

http://img238.imageshack.us/img238/373/pict1486yv1.th.jpg

Ktoś mówił o zdjęciach więc kilka fotek szczegółów wykonania przez fachowca.Może nie widać dokładnie ale na przykład ta jasna płytka na podłodze nie jest absolutnie efektem zamierzonym,a dziury przy wylewkach wołają o pomstę do nieba!Wydaje mi się że nie jest to moja upiredliwość tylko fuszera!!!

Fachowiec z praktyką,szczególnie w Szwecji.Niestety człowiek uczy się na błędach,szkoda tylko że na swoich :-? Powiem szczerze u niektórych fachowców wkurza mnie najbardziej nie brak praktyki i umiejętności tylko to ,że nie umieją przyznać się do fuszery :evil: Cokolwiek złego to nie oni,albo ściana krzywa albo kafelki nie takie ,albo my mamy jakieś głupie pomysły!!!Oczywiście uogólniam mam nadzieję że prawdziwi fachowcy jeszcze istnieją na świecie :wink:

• 8 months później...

Kazdy kafelkarz ma swoja cene najpierw powinna byc ustalona cena ( Cennik za kazda usluge ) kazdy fachowiec potrafi wycenic dana prace jak dochodza dodatkowe koszta odrazu trzeba poinformowac klijenta.Pyta pani czy wszysto liczy sie osobno powiem ze tak ale tu byl blad na samym poczatku ze nie zrobiono wyceny.Uwazam ze skasowal za otwory za duzo jak byly tylko 3 ....

a tak to ceny sa normale :) pisze pani o silikowaniu za mb/20zl

Dariusz Mozejko

witam

Niestety jak wiem z praktyki,niektóre ,,udziwnienia,, wymyślane przez klientów potrafią załamać...ale takie jest ich prawo,i albo się to wykonac potrafi albo nie.

Niekiedy trzeba troche improwizowac,ja np.nieraz razem z klientem zmieniałem jego projekt dla....jego dobra.

Po prostu niekiedy nie da się szklanej kostki 1x1 cm wyszlifowac i połaczyć z 1 cm grubosci gresem pod kątem 45 st. :lol: :lol: ..a klient się upiera...trzeba liczyc siły na zamiary,niekiedy lepiej sobie odpuscic,niektóre rzeczy po prostu są nie do zrobienia,przy ryzyku zniszczenia materiału.

Klienci po prostu wymyslają sobie w głowie projekty ale realizacja to co innego.

Ale oczywiscie wycięcie otworu czy docięcie płytki czy utrzymanie pionu to szkolne podstawy które kazdy fachman powinien miec w małym palcu.

Niekiedy warto za prostą łazienkę zapłacic 3000 zł..ale miec wszystko tip top czyli..pion,pozim ,kąty,prawidłowo wykonana instalacja wodna,prąd ...wszystko po to by następne 20 lat miec po prostu spokój a nie kuć płytki po 3 miechach...a juz takie sytuacje widziałem :lol: :lol: :lol: to życie...

pozdrawiam

ostatnio byłem u mojej znajomej która ma kibelek 1 m na 1 m kw. :lol: ,

chciała tam połozyc płytki ,zamontowac nowy compact itd.

2-3 dni roboty,więc jako ze znajoma zaproponowałem ze jej to zrobie za 500 zł na tip top...no cóz stwierdziła ze troszke drogo..

Odwiedziłem ją niedawno...i szkoda ze nie wziąłem aparatu...czergos takiego nie widziałem nigdy....płytki na podłodze do wyciągniecia ręką(ruszają sie normalnie),sciany to obraz nędzy i rozpaczy....płytki powyłamywane obcęgami powciskane na głębok. nawet 2 cm jedna od drugiej szok...znajoma sie popłakała przy mnie ,powiedziała ze znalazła fachowca za 300 zł....

to jest własnie oszczednosc....dodam ze po tej robocie jej cała ubikacja nadaje sie do kapitalnego remontu.