tom13 11.10.2009 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Klodziki Z91 bardzo fajny domek- szkoda, że nie było tego projektu wcześniej – na pewno wzięlibyśmy go pod uwagę. Trzymam kciuki za Waszą budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom13 11.10.2009 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 rafaal Gratuluję WZ. Przy takim kącie nachylenia dachu, lepszym rozwiązaniem będzie domek z poddaszem użytkowym. My w warunkach mieliśmy kąt 30-45. Z8 ma kąt 28 więc musieliśmy podnieśliśmy o te dwa stopnie. Szkoda, że Z8 odpadło, ale na pewno znajdziecie jakiś fajny projekt. Mam nadzieję, że się pochwalicie swoim wyborem. Życzę powodzenia i dużo zdrowia - bo my już mamy dość budowania. Chyba nastąpiło przemęczenie materiału . Pozdrawiam Aśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 11.10.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Klodziki Z91 bardzo fajny domek- szkoda, że nie było tego projektu wcześniej – na pewno wzięlibyśmy go pod uwagę. Trzymam kciuki za Waszą budowę. Dzięki na razie czekamy na Pnb. Mam pytanie odnośnie wiązarów. Zdradźcie ile Was kosztowały i co w tym było, czyli czy materiał, robocizna, założenie ich na dachu itd. I kto Wam je robił, czy jakiś tartak czy jakaś profesjonalna firma typu Mitek itd. I drugie pytanko, jaką macie wysokość strychu na środku? Z tego co widzę to wiązary są troszkę inne niż w projekcie chyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 11.10.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Aaa i jeszcze jedno Piękne macie okna, jeśli to nie tajemnica to ciekawa jestem ich ceny, Ja u siebie zastanawiam się czy tarasowych nie zrobić przesuwnych, nie chcieliście, czy koszt przeważył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom13 13.10.2009 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Cena za okna jest na wcześniejszej stronie. Przesuwne były dla nas za drogie . Co do wiązar to poszło na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 13.10.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Dzięki, już patrzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom13 19.10.2009 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 lacky luck 620 zł to jest dopłata do potrójnej szyby –u nas wyszło ok. 21m2. Dach ma ok. 210m2 kąt nachylenia 30 PozdrawiamAśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lacky luck 21.10.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Dzieki! Ja juz myslalem ze za okna z potrojna szyba placiliscie 620zl . Ja za tydzien dostaje pozwolenie. Moze cos mi sie uda jeszcze w tym roku zaczac jesli pogoda dopisze. Plan mam ambitny zeby jeszcze przed zima zrobic stan surowy otwarty. Kierbud zapewnia mnie ze pracuja nawet przy minus 5. A domek parterowy 108m bez poddasza uzytkowego bez podpiwniczenia. Daszek mam podobbny do waszego (podnioslem kat nachylenia do 30 a wielkosc to 213m) dlatego pytam bo sam chce zamowic prefabrykowane wiazary nawet mam juz pare wycen i chcialem sie spytac ciebie jesli moge ile zaplacilliscie za wasze cudo ? to moj projekt: http://www.extradom.pl/StronaProjektu.aspx?projektID=3137&typ=wszystkie&powierzchnia=dowolna&garaz=wszystkie&nrStrony=&szukaj=s%u0142oneczko&lustro=true Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneoli 23.10.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Klodziki Z91 bardzo fajny domek- szkoda, że nie było tego projektu wcześniej – na pewno wzięlibyśmy go pod uwagę. Trzymam kciuki za Waszą budowę. Dzięki na razie czekamy na Pnb. Mam pytanie odnośnie wiązarów. Zdradźcie ile Was kosztowały i co w tym było, czyli czy materiał, robocizna, założenie ich na dachu itd. I kto Wam je robił, czy jakiś tartak czy jakaś profesjonalna firma typu Mitek itd. I drugie pytanko, jaką macie wysokość strychu na środku? Z tego co widzę to wiązary są troszkę inne niż w projekcie chyba? Ja również podpinam się do tych pytań i bardzo proszę o informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaal 26.10.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Ale u Was sie ladnie robi:) Domek z zewnatrz wyglada jakby byl juz prawie gotowy:) Ale zazdroszcze!!!!!!!!!!!! My po uprawomocninieu sie naszych WZ zakupilismy projekt. Domek Cieply byl alternatywa dla Z8 w razie gdyby trzeba bylo budowac cos z poddaszem. A wyglada on tak: http://www.domek.net.pl/index.php?p=domek&id=20 Projekt w przyszly wtorek trafia do architekta, i po drobnych zmianach zaczynamy kompletowac dokumentu potzrbne do PNB. A na wiosne jak tylko sniegi i mrozy puszcze, mam nadzieje, ze rozpoczniemy swoja przygode zwana Budowaniem! Juuupiiii!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 26.10.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Świetnie się prezentuje Wasz domek już, okna piękny kolor! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom13 28.10.2009 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 rafaal Dzięki za miłe słowa, dobrze napisałeś "prawie skończony." Myślałam, że elewacje uda się skończyć w tym roku a tu przez tą niepewną pogodę cokołu nie damy rady zrobić i niestety płytek na tarasie i schodach wejściowych też. Chcieliśmy jeszcze przed zimą nawieźć ziemi z przodu domu i jednego boku ale też się nie uda – za mokro. Dlatego czas się zająć wnętrzem. Gratuluję wyboru projektu- bardzo mi się podoba Wasz domek (ja ogólnie mam słabość do prostych w formie domków) . Pozwolę sobie na wyrażenie swojej opinii (mam nadzieję, że się nie obrazicie) Rozmieszczenie pomieszczeń bardzo fajne, podobają mi szafy wnękowe w każdym pokoju na poddaszu i duża łazienka. Ale schody mogą być niewygodne – może udałoby się je zmienić na dwubiegowe. Zastanówcie się jeszcze nad kierunkiem otwierania drzwi wejściowych (macie dużą jaskółkę więc wygodniej byłoby aby drzwi były otwierane na zewnątrz – będziecie mieć więcej miejsca na odzież czy buty w przedsionku). Bardzo fajny projekt – parę zmian kosmetycznych i mogłabym w nim zamieszkać . Bardzo się cieszę, że na wiosnę ruszy budowa -> może czas założyć swój dziennik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom13 28.10.2009 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Klodziki Lejesz miód na moje serducho , dziękuję slicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom13 28.10.2009 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Ale chaotycznie zaczęłam odpowiadać na Wasze posty - coś ostatnio jestem zapominalska i rozdrażniona . lacky luck Fajny projekt wybrałeś, też się nad nim zastanawialiśmy ale w końcu wybraliśmy z8 (z tego co pamiętam ,jest dziennik na forum odnośnie tego projektu). Koszt wiązar zaraz wyśle na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaal 02.11.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 rafaal Dzięki za miłe słowa, dobrze napisałeś "prawie skończony." Myślałam, że elewacje uda się skończyć w tym roku a tu przez tą niepewną pogodę cokołu nie damy rady zrobić i niestety płytek na tarasie i schodach wejściowych też. Chcieliśmy jeszcze przed zimą nawieźć ziemi z przodu domu i jednego boku ale też się nie uda – za mokro. Dlatego czas się zająć wnętrzem. Gratuluję wyboru projektu- bardzo mi się podoba Wasz domek (ja ogólnie mam słabość do prostych w formie domków) . Pozwolę sobie na wyrażenie swojej opinii (mam nadzieję, że się nie obrazicie) Rozmieszczenie pomieszczeń bardzo fajne, podobają mi szafy wnękowe w każdym pokoju na poddaszu i duża łazienka. Ale schody mogą być niewygodne – może udałoby się je zmienić na dwubiegowe. Zastanówcie się jeszcze nad kierunkiem otwierania drzwi wejściowych (macie dużą jaskółkę więc wygodniej byłoby aby drzwi były otwierane na zewnątrz – będziecie mieć więcej miejsca na odzież czy buty w przedsionku). Bardzo fajny projekt – parę zmian kosmetycznych i mogłabym w nim zamieszkać . Bardzo się cieszę, że na wiosnę ruszy budowa -> może czas założyć swój dziennik? Dzieki Asiu za opinie - kazda rada na wage zlota, wiec nie ma mozliwosci abysmy sie obrazili!!! Piszesz o schodach i drzwiach - schody chcemy zrobic ze spocznikiem tak aby pod nimi byl maly schowek np. na odkurzacz. Co do drzwi to nawet o tym nie pomyslalem ale jest to bardzo dobry pomysl! Co masz na mysli mowiac "kosmetyczne zmiany"? Chetnie "poslucham"! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom13 09.11.2009 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Witaj rafaal Co do tych kosmetycznych zmian to na pewno zlikwidowałabym któreś drzwi do kuchni. Kuchnia nie jest zbyt duża i wydaje mi się, że szkoda marnować przestrzeń na dodatkowe przejście. Najlepiej zainstaluj sobie jakiś program do projektowania kuchni (ja korzystałam z programu dostępnego na stronie ikea) i ustaw meble – wtedy będziesz dokładnie wiedział który wariant będzie dla Ciebie najlepszy. Ja chyba zlikwidowałabym te drzwi prowadzące do salonu z kuchni. Drzwi z hollu do kuchni przesunęłabym w stronę przedsionka w związku z tym w miejscu usuniętych drzwi móglibyście wstawić taką wysoką zabudowę w której można umieścić słupek z lodówką, piekarnik z mikrofalą i jeszcze pewnie zostanie miejsce na jakieś zapasy. Na razie tyle mi przyszło do głowy. Pozdrawiam Aśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evil16 16.11.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Tom jakie koszty ponieśliście do teraz - sama budowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 22.11.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Podłogi macie zajebiaszcze My mieliśmy w części salonu dać drewno, ale nie wiem czy teraz nie zmienimy na takie własnie płytki Byłyby wtedy na całym dole - no, może z wyjątkiem pokoju-gabinetu. Ciężko się je układało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom13 22.11.2009 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Evil16 Co do kosztów budowy - to od dłuższego czasu już nie prowadzę podliczeń. Wiem na pewno, że braknie nam pieniędzy i będziemy musieli wprowadzić się do nie wykończonego domu. Ale to nie jest ważne przecież, najważniejsze jest to, że już niedługo będziemy na mecie . Zaczniemy w miarę normalnie żyć na swoim, a nie w wynajmowanej kawalerce – już nie możemy się doczekać przeprowadzki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom13 22.11.2009 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 emilus18 Fajnie, że woodentic Wam się podoba. My na początku budowy też myśleliśmy o drewnianych podłogach, ale potem zdecydowaliśmy się na podłogówkę we wszystkich pomieszczeniach (prócz trzech pokoi) więc stwierdziliśmy, że najlepszym rozwiązaniem będzie gres. Mąż wypatrzył woodentica, ale mnie osobiście na początku nie przypadł do gustu – stwierdziłam, że nie chce mieć podłogi „drewnopodobnej” i basta. Ale potem trafiam na forum i bardzo mi się ta podłoga spodobała u innych forumowiczów, tylko niestety niektórzy narzekali na to, iż są bardzo krzywe i trudne do ułożenia. Na szczęści nasz glazurnik układał te płytki wcześniej i nie miał do nich zastrzeżeń. Tak więc miałam pewność, że sobie poradzi. Efekt jest powalający, jestem bardzo zadowolona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts