Evil16 23.11.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 No dobrze nie pytam o kwotę do 2 miejsc po przecinku. Tak mniej więcej ile: 200 tyś, 300tyś, 260tyś? ect I jaki kredyt oraz w jakim banku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 25.11.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Chciałem wrócić do tematu drzwi zewnętrznych... Piękne macie te drzwi. Dokładnie ten model też mi się podoba. Tylko jakim cudem wyszło Wam 2500 zł brutto? W katalogu kosztują one 2450 zł netto za wersję o gr. 52 mm. Dopłata do 65 mm to 320 zł, czyli wychodzi 2770 netto... Tyle podrożały od lata, czy też Wy mieliście tak dużą zniżkę w stosunku do ceny katalogowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom13 25.11.2009 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 A więc tak, Zamawialiśmy w salonie firmowym w Krakowie, wtedy była promocja drzwi gr. 65mm w cenie drzwi gr. 52mm + dodatkowy upust. W cenie mieliśmy wkładki oraz klamkę – na wystawie mają kilka rodzajów drzwi oraz klamek więc można sobie pooglądać. Widzieliśmy drzwi różnych firm, moim zadaniem drzwi Derpal są najbardziej starannie wykonane . Trochę dziwna Pani obsługuje ten salon – ale jak czegoś nie wie to dzwoni natychmiast na produkcję (czy da radę zrobić). My zastanawialiśmy się nad drzwiami dopasowanymi do otworu, ale koszt dodatkowy to 600zł, dla nas to za dużo więc otwór był zmniejszony. Jak na razie jesteśmy z drzwi zadowoleni – mam nadzieję, że po zimie będzie tak samo . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 25.11.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Super. Dzięki wielkie. Uderzę do sprzedawcy w Krakowie i popytam. Może teraz też mają jakąś promocję? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 25.11.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 wpadłem z rewizytą i aż przypomniały mi się niektóre etapy u nas (nie wszystkie przyjemne) powodzenia w wykonczeniówce robi się coraz bardziej domowo - kiedy przeprowadzka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom13 25.11.2009 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Witam ponownie, Wam to dobrze - już mieszkacie i powolutku dopracowujecie swój domek (choć lekko Wam nie było ). Ale już chyba rok minął od przeprowadzki więc, te trudne chwile w pamięci zacierają się a zostaje radość z posiadania własnego lokum . My planujemy wprowadzić się do końca stycznia – nie mamy jeszcze kanalizacji (mam nadzieję, że do końca roku się z tym uporamy – mogliśmy zrobić szambo, ale zdecydowaliśmy się poczekać na sieć kanalizacyjną , odbiory były robione w październiku więc dopiero teraz możemy się podpiąć) oraz prądu docelowego (Enion ma czas do końca listopada – słupy są postawione ale nie było jeszcze odbioru). Tak więc czekamy i powolutku wykańczamy nasz domek. Pozdrawiam Aśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 26.11.2009 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Witam ponownie, Wam to dobrze - już mieszkacie i powolutku dopracowujecie swój domek (choć lekko Wam nie było ). Ale już chyba rok minął od przeprowadzki więc, te trudne chwile w pamięci zacierają się a zostaje radość z posiadania własnego lokum . My planujemy wprowadzić się do końca stycznia – nie mamy jeszcze kanalizacji (mam nadzieję, że do końca roku się z tym uporamy – mogliśmy zrobić szambo, ale zdecydowaliśmy się poczekać na sieć kanalizacyjną , odbiory były robione w październiku więc dopiero teraz możemy się podpiąć) oraz prądu docelowego (Enion ma czas do końca listopada – słupy są postawione ale nie było jeszcze odbioru). Tak więc czekamy i powolutku wykańczamy nasz domek. Pozdrawiam Aśka no to widzę, że już blisko finału jesteście oby do przodu nowy rok nowy dom zima w nowym miejscu (odśnieżanie - tego to nie gratuluję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom13 26.11.2009 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Ta........ gdyby nie ta zima, to nawet całkiem fajnie mogłoby być Mam tylko nadzieje, że nie będzie zbyt śnieżna i mroźna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evil16 26.11.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 No dobrze nie pytam o kwotę do 2 miejsc po przecinku. Tak mniej więcej ile: 200 tyś, 300tyś, 260tyś? ect I jaki kredyt oraz w jakim banku? A mnie zignorowano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom13 29.11.2009 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Evil16Nie zignorowałam Twojego postu, tylko nie wiem co Ci odpowiedzieć. Kredyt hipoteczny mamy wzięty w banku Millenium, a co do tej nieszczęsnej kwoty - to jeśli Cię to zadowoli to na pewno przekroczyliśmy 250 tys ,ale o ile, to niestety tak jak wcześniej pisałam nie wiem (bo zaprzestałam podliczanie kosztów budowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evil16 29.11.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Dziękuję powodzenia w malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nusia.a 01.12.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Witajcie !!!! Rodzino Z8!!!!Przyglądam się cały czas i w końcu nie wytrzymałam... SUUUUPEEEER!!!A jak patrzę na zewnątrz to jakbym patrzyła na swoje zdjęcia! Wspomnienia ożywają...Cieszę się razem z Wami,że koniec już blisko!!!To naprawdę wydarzenie!I patrzcie ile macie szczęścia-zimy nie widać! U nas roboty szły w błocie i śniegu. GRATULUJĘ!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 08.12.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Ja z jeszcze jednym pytaniem o drzwi zewnętrzne. Jak tam ekipa montująca? Byli w porządku? Powiem, że oglądaliśmy te drzwi Derpal na żywo ostatnio i wyglądają bardzo porządnie. Z katalogów bardziej niż Derpal podobały nam się drzwi Węgrzyn, ale na żywo nie prezentują się już tak dobrze...Jeszcze czeka nas konfrontacja z AFB, ale Derpal ma duże szanse na zwycięstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom13 09.12.2009 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Witaj nusia.a, Fajnie, że domek Ci się podoba. Z tą pogodą to rzeczywiście mamy szczęście, jest w miarę ciepło i nawet nie pada. Dziś podłączyliśmy się do kanalizacji – część wjazdu na działkę mamy rozkopaną, okropne błoto. No, ale i tak jestem szczęśliwa, że nie musieliśmy robić szamba. Też muszę się przyznać, że od czasu do czasu sprawdzam czy nie ma w Waszym dzienniku jakiś nowych wpisów. Pięknie zagospodarowaliście ogród, jak ja bym tak chciała. Co pojadę na budowę to wracam cała zakurzona, buty brudne po kostki w błocie - ale oczywiście szczęśliwa, że powoli zbliżamy się do końca . Nusia, minął rok od kiedy się przeprowadziliście, ciekawa jestem czy zmieniłabyś coś w Z8? Pozdrawiam Aśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom13 09.12.2009 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 VafelNam też podobały się drzwi AFB w katalogu, bo na żywo nie udało nam się ich zobaczyć- jednak dla nas cena była za wysoka. Co do ekipy montującej z firmy Derpal - to nie mogę powiedzieć złego słowa.Pozdrawiam Aśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 09.12.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 No właśnie. AFB praktyce ponad 1 tys. zł droższe. Co prawda jest to mahoń, a nie sosna, ale chyba za dużo dla nas.Jutro jeszcze małżonka będzie oglądać na żywo Węgrzyna i jeżeli ona też stwierdzi, że Derpal prezentuje się lepiej, to będzie Derpal. Dzięki wielkie i pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatPio 13.12.2009 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Witaj:) Czy mozesz powiedziec jakiego koloru jest wasza podbitka i czym ja malowaliscie? i ile razy? z gory dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom13 14.12.2009 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Pat&PioPodbitka malowana 2x lazurą ochronną V33 (z 8-letnią gwarancją) kolor ciemny orzech kupowana w Castoramie. PozdrawiamAśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatPio 14.12.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Dzieki! A powiedz jeszcze prosze ile tego zuzyliscie na 2-krotne malowanie podbitki i jaskółki, i czegoś jeszcze? Gratuluje, budowy, postępów prac i projektu! dom bardzo podobny w bryle do naszego, my budujemy wg projektu indywidualnego ale wzorowanego na sielance z horyzontu:) Pozdrawiam serdecznie! Pat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom13 17.12.2009 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Witaj Pat, Malowaliśmy w sumie trzy razy - 2x od strony widocznej i raz od środka. Zużyliśmy ok. 11 litrów. Z tego co piszesz wnioskuje, że jesteście zwolennikami prostych w formie domków . Jeśli to nie tajemnica, to na jakim etapie jesteście? Pozdrawiam Aśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts